Dodaj do ulubionych

Małe kółka zimą

03.03.06, 18:00
Proszę napiszcie czy kółka w PP3 lub Chicco C1 sprawdzają się zimą na chodnikach. Dodam, że to będzie wózek dla drugiego dziecka, a pierwsze będzie miało ok. 2 lata, więc jakiś extra długich spacerów nie bedzie.
Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • yoana7 Re: Małe kółka zimą 03.03.06, 18:30
      ja mam everflo, bardzo podobny wozek do pp3, male kolka to koszmar zimą,
      zwlaszcza jak jest breja na chodnikach, strasznie ciezko sie prowadzi, tak wiec
      zastanow sie dobrze, nie trzeba dlugich spacerow zeby sie nameczyc pchaniem
      takiego wozka po sniegu. pozdrawiam
    • o1la Re: Małe kółka zimą 03.03.06, 18:32
      my mamy c1. mieszkamy w miescie, chodniki w wiekszosc sa odsniezone i zima nie
      stanowi wiekszego problemu. Bylam z dzieckiem na spacerze u moich rodzicow, na
      wsi i na nieodsniezonej drodze niezbyt dobrze sie jechalo.

NIe polecam tego wozka na wies i tam,gdzie nie ma regularnie osniezanych
      chodnikow.
    • koma.edziecko Re: Małe kółka zimą 03.03.06, 18:41
      Gdy trochę popada śnieg i jeszcze nie zdążą odśnieżyc będziesz miała problem z
      przejechaniem,ja miałam chicco trekking dla starszej córki miał takie kółka jak
      c1 i gdy jechałam rano do żłobka to często wózek musiałam ciągnąc bo pchac się
      nie dało,a mieszkam w Warszawie.
    • daria.1 Re: Małe kółka zimą 03.03.06, 21:23
      Mam PP3 mieszkamy na osiedlu w mieście. Oczywiście nie jest tak wygodnie jak z dużymi kołami, ale bez przesady, dajemy radę. Owszem ciężko się prowadzi po brei, albo po lepkim śniegu. Zima się już mam nadzieje kończy.
      Generalnie pchanie wózka to ciężka sprawa wink, zawsze kojarzyło mi to się z przyjemnością. Jak do tego wózka wsadzę 13 kg dziecko + zakupy i do tego mała górka to mam zadyszkę. Mam też wózek z bardzo dużymi kołami i też nie jest lekko.
      Jestem zadowolona z PP3, nawet zimą. Śpiworek super cieplutki i budkę można mocno naciągnąć jak wieje wiatr.
      • mmarysia Re: Małe kółka zimą 03.03.06, 22:02
        ja mam chicco C1- ogólnie naprawde super, mamy chodniki,równe drogi itd ale
        ostatnio pojechaliśmy na weekend w góry- to była porażka ,chwilami myślałm że
        już dalej nie dam rady, mokry śnieg i te kółka to jedno wielki nie
        porozumienie, właśnie szukam czegoś co sprawdziłoby sie w tych górskich
        warunkach bo z chicco już nie pojadę a chcemy jeszcze kilka razy wyjechac na
        narty - może ktoś coś podpowie- zastanawiałam się nad Teutonią Mistral lub
        Ceroxem Emajlunga?>
        • jowitak1 Re: Małe kółka zimą 04.03.06, 10:08
          Witam ,nie wiem ile ma Twój dzidziuś ,ale jeśli około roku to polecam w góry -
          nie tylko ośniezone-trójkołówkę na 16 calowych kołach.Ja mam Red Castla Sport
          Jog i naprawdę nie ma miejsca nieprzejezdnego dla mnie.Ostatnio widziałam na
          Allegro amerykańskiego Schwinna ,a czasami pokazują się niemieckie
          joggery,które są b.lekkie i składają się do b.małych rozmiarów.Zwykle te wózki
          mają opuszczane oparcie do pozycji półlezącej za pomocą suwaków.Nie ma lepszego
          wózka w terensmile
    • koma.edziecko Re: Małe kółka zimą 04.03.06, 08:24
      na śnieg idealne są wózki z pojedyńczymi pompowanymi nieskrętnymi kołami
      mam kilka wózków w domu jak popadało to świetnie się sprawdził deltim fokus
      pchałam prawie bez wysiłku a nie ma bardzo dużych tych kółek, myślę że
      emaljunga to dobry wybór na śnieg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka