Dodaj do ulubionych

Poodchudzajmy się razem!

IP: *.* 08.07.01, 07:55
Dziewczyny mam pomysł, może spróbowałybyśmy tu na e-dziecku poodchudzać się razem?Wiadomo jak to jest raz lepiej, raz gorzej, ale myślę ,że nie jestem sama z takim problemem.Ja potwornie przytyłam w ciąży, potem nie udało mi się tego stracić i ...W każdym razie teraz ważę 92 kg przy 175 cm wzrostu.Zgroza, prawda?!Ale jestem póki co dobrej myśli i od dzisiaj przechodzę na dietkę.A był ktoś może z Was na takim spotkaniu Klubu Kwadransowych Grubasów???
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 08.07.01, 21:05
      cześć Agato! - już to niedawno proponowałam na forum, ale poza deklaracjami nikt się chętny nie znalazłwidzę że mamy prawie identyczne wymiary - ja też okropnie przytyłam w ciąży 178 wzrostu i ważę teraz w porywach 88-92 kg - w zależności jak bardzo jestem zdeterminowana w odchudzaniu... ale raczej zawsze więcej hehe... :(jeśli chciałabyś coś zacząć działać daj znać - ja teraz wprawdzie wyjeżdzam, ale wracam koło 19 lipca i jestem do dyspozycjiaha - napisz na mojego maila, moze poznamy się bliżej? jestem z Warszawy
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 08.07.01, 21:28
        Dziewczyny ja też chcę zgubic parę kilo wystarczy 10 ( 164/67). Swego czasu kontaktowałam sie z Klubem Kwadr. Gr., jestem z Wawy i chcą m-cznie 250zł niestac mnie na to choc w cenie jest basen, gimnastyka, lekarz, dietetyk... Cały czas karmię Zuzię, cały bagaz pozostał po pierwszej ciaży. Nie wiem co oprócz gimnastyki moge robić? czy dieta 1000kal. wchodzi w grę przy karmieniu? może powymieniałybysmy się takimi przepisami? chcę jeszcze odchudzic męża który przy wzroście 176 waży 120kg ma ooooogromne brzucho i wiem ze jest mu z tym źle! Pozdrawiam :hello: Beata
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 08.07.01, 22:23
      dziewczyny wchodzę w to!!!!!!!!!!!!!!!Pomysł doskonały!!!!Mnie po ciąży nic nie zostało, bo przytyłam tylko 8 kg, ale.....w trakcie karmienia!!!!!!!!! zgroza!!!!!!!!!!!!ważę więcej niż po porodzie!!!!!!!nie jest jeszcze tak strasznie (169/69), ale nie czuję się rusałką :-)więc zaczynamy?????będziemy sie kontaktować przez priva?od jutra?????tylko jak to technicznie rozwiązać?Będziemy się ważyc codziennie? czy może co 3 dni?Dajcie znać co proponujcie? pozdrawiam,magdalena
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 06:39
      To niewiarygodne jak bardzo wstrzeliłaś się w moje potrzeby - właśnie od dwóch dni "pracuję" nad decyzją o odchudzaniu. Wypróbowałam już różne diety ale czasami brak mi woli walki. Myślę, że taki grupowy zryw będzie może bardziej efektywny. Zawsze w grupie jest raźniej, gdy słyszy się o rezultatch innych osób. Czy macie jakieś pomysły jak zrobić to skutecznie (szkoda że nie da się zrobić tego szybko...)?
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 06:53
      Dziewczyny jak miło ,że się odezwałyście, a więc nie jestem sama!!!Napiszczie coś o sobie, o dzieciaczkach i generalnie skąd jesteście?Jak chcecie sie kontaktować - przez maila, czy tu na e-dziecku?Ja dzisiaj drugi dzień dietki...jest ciężkocrying((
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 07:01
      I jeszcze raz ja.Mój e-mail to:agattak@poczta.onet.plCzekam na mailewink))
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 07:54
        Zgłaszam swoją kandydaturę. Grubaśna Ela
        • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 08:06
          więc szybko coś jeszcze o mnie... tak jak pisałam około 90 kg przy 178 wzrostu....poza tym wspaniałe 2,5 roczne dzieckosiedzę w domu na wychowawczym, jestem z Warszawytak jak mówiłam jestem dyspozycyjna "mailowo" od 19 lipca- bo już w tą środę wyjeżdzamy na krótkie tygodniowe wakacje (ale obiecuję się nie obżerać!!!!)pozdrawiam Kasia -hipopotam
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 08:49
      Agatko,ja tez z Wami!!!!:hot:Po czterech ciazach `troche`mi tego zostalo i nie moge juz wszystkiego przypisywac grubej kosci.:(Mezus jest co prawda zadowolony(kochanego cialka nigdy dosc,he?) ale ja niewyobrazam sobie staru w kolejna ciaze z tym bagazem.:(Przyjmiecie mnie?To moj adres :sawlsawl@yahoo.co.ukA mozebysmy tak gdzies otworzyly wlasna mini-liste( w yahoo np mozna to zrobic szybko i gratis)-wtedy latwiej sie kontaktowac a mail wyslany na adres listy wchodzi na konto kazdej z nas? Co wy na to? Moge toz robic jesli chcecie.Bogusia
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 09:27
        Bogusiujeśli utworzysz mini listę grubasek to znając życie będzie to maxi lista. Jest dużo mam w ukryciu co chciałyby bardzo coś ukryć. Agatko wysłałam więcej o sobie na priva. Moje gabaryty 171cm i 83 kg chciałabym co najmniej 15 kg zrzucic. Co prawda karmię jeszcze choć moja dziecina ma już prawie roczek. Ela
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 13.07.01, 10:03
        Ja też chcę się zapisać! Wysłałam już maila na yahoo. Nie mam dużo do zgubienia, jakieś 5 kg (chyba wszytsko zostało w brzuchu... okropny taki duży brzuch). Moja córcia ma 8,5 m-ca. Jojo - od dwóch tygodni nie jem mięsa! I mam nadzieję, że tak zostanie. Dlatego Twoje uwagi baaardzo mi się przydadzą.
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 08:57
      Bogusiu suuuuper pomysl!!!Jak tylk0 możesz to załatw to i daj nam znac, gdzie i jak należy wejść, bo ja w sferze komputerów itp . tak trochę nie bardzowink))Ella napisz coś więcej o sobie.Śmiało!Bogusiu jak sobie radzisz z czeradką dzieci , w jakim są wieku, jakie masz "parametry"???Ja mam 2 synów, nie pracuję i siedzę sobie w domu - Kasiu jesteśmy pod tym wzgledem podobne, nawet wymiary mamy podobne , a mój starszy syn ma 2.5 rokuwink))Pozdrawiam Was dziewczyny!Poczekajmy na inicjatywę Bogusi.Musi się udać!
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 09:08
        Agatko, weszlam do Yahoo ale potrzebuje nazwy grupu(nie wiecej niz 40 liter)-do Was wszystkich-jaies ciekawe pomysly?
        • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 09:10
          Myslalam o `fitnessmama` ale moze macie w zanadrzu cos bardziej swojskiego?
        • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 10:08
          Brrrr dostałam tylko część postów, a więc Bogusiu fitnnes mama jest ok!!! W sobotę szukałam dla siebie kostiumu kapielowego, straszne że trzeba kupować to co dobre a nie to co się podoba. Mam problem z piersiami (75G)- cały czas karmię, wieć mam nadzieję że miska zjedzie o jakieś dwa numery po zakończeniu karmienia, z tej strony równiez boje sie odchudzania bo nie wiem jak ONE będą wyglądały po wszystkim. Polecacie jakieś kremy na ujędrnienie piersi lub skóry na brzuchu albo na celulitit? A jak przepisy kulinarne, mam trochę książek, więc będę układać jakieś niskokaloryczne dania zwłaszcza obiadowe, oczywiście miary typu łyzka czy szklanka żeby nie trzeba było ważyc- może jakiś link Bogusiu na tej stronie dla samych przepisów? Na dodatek tak jak Kasia wyjeżdżam na 100%ok 20 lipca ale być może wcześniej.Moj adres beata@wa.gastro.pl
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 19:52
        Agata! a skąd jesteś? bo jak dzieci w tym samym wieku, gabaryty identyczne to moze jeszcz rodzilysmy obok siebie???ja z Warszawy
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 09:16
      Agata ! Wpadłaś na naprawdę dobry pomysł ! Ja przed ciążą do najszczuplejszych nie należałam ale teraz to już jestem okrąglutka (166/76)Myślę, że jak będziemy dopingować się razem to coś z tego będzie. Bogusiu ! Ta fitnessmama jest świetna !Jestem z Wami ! Aga
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 09:26
      Ja też jestem za fitnessmamą!Wiedz Bogusiu dalej do dzieła!Dziewczyny stosowałyście jakieś środki wspomagające odchudzanie, albo w ogóle cokolwiek?Co myślicie o spalaczach tłuszczu?
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 09:36
        No to juz- zrobione( ah,zeby i ten tluszczyk spadl w takim tempie.;)Adres listy:fitnessmama-subscribe@yahoogroups.comWystarczy chyba wyslac pustego maila na ten adres i wpis bedzie automatyczny-nie jestem jednak tego zupelnie pewna bo mozliwe,ze trzeba miec profil z Yahoo.Jest jednak opcja zaproszenia- wyslijcie mi swoje adresy na priva i wtedy wpisujac je zrobi sie to w 5 sekund.Jeszcze raz moj adres:sawlsawl@yahoo.co.ukAha-ustawilam grupe na opcje zatwierdzania czlonkow bo inaczej beda wchodzily osoby wysylajace jakas szmire albo sciagajace adresy do wlasnego uzytku. Co Wy na to?Agatko, czy bedziesz `dusza` towarzystwa i nasza inspiracja.:)
        • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 13:45
          Bogusiu weszłam tam, jest tam link join this group rozumiem że należy się własnie tam zalogować ( ech mój ang. był najlepszy w pierwszej klasie LO)robię to ale cały czas mam wypełniac w kółko to samo CO TAM NALEŻY ZROBIĆ? napisz tak jak analfabecie bo i z ang. i z komputerem tak u mnie jest.
          • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 15:52
            Beatko,Juz Cie wpisalam. Powinno zadzialac. Wysle kolejny probny post to zobaczymy. Przepraszam,ze wczesniej tego nie zrobilam. wlasnie sciagnelam Twoj adres gdy dzieci wrocily ze spaceru z tatusiem i trzeba bylo sie nimi zajac na JUZ.Teraz powinno byc dobrze. Juz nie pamietam jak tam sie wpisuje ze strony ale ustawilam to na opcje zatwierdzania czlonkow (by zabezpieczyc przed `zbieraczami adresow`) wiec po wpisie przesylaja na moje konto wiadomosc,ze ktos chce sie wpisac i moze wlasnie dlatego krecilo cie w kolko-ale juz powinno byc ok.Zobaczmy czy dziala.:)
            • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 19:59
              Bogusia jeśli możesz to zapisz mnie też... nawet nie chcę sama próbować bo i tak poplączę i tylko się wkurzę....z góry dziekiaha - moj mail janka@sekretna.pl
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 10:14
        Ja stosowałam kiedyś środki Herbalife (przez miesiąc) a później dwa razy stosowałam dietę Cambidge. Efekty były widoczne (przy Cambridge - 8 kg w 3 tygodnie) ale później wracałam do normy czyli 170 cm i 93 kg.Tabletek żadnych nie brałam, za to moja siostra coś tam używała. Zapytam ją.
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 10:18
      A czy któraś z was wypróbowała dietę Montignac ?
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 10:29
        ja próbowałam, zachęcona przez jojo. Ksiązkę kupiłam w Merlinie. Przez miesiąc schudłam 5 kg. Jadłam bardzo dużo "dozwolonego" żarcia. Po tygodniu "normalnego" jedzenia kilogram do przodu. Wieć znowu dieta "cud". Jem dużo - bo karmię, nieortodoksyjnie trzymam się diety (tylko ze całkiem odstawiłam słodycze). I chudnę.I aż wstyd mi się przyznać, ale przy 175 cm ważę 61 kg. Znacznie mniej niż przed drugą ciążą. Trzymam kciuki :)
        • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 11:03
          Dziękuję, pocieszyłaś mnie. Od zaraz więc zaczynam ją stosować - książkę już przeczytałam i kupiłam nawet drugą z przepisami kulinarnymi do tej diety.
          • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 09.07.01, 12:43
            Jaki ma tytuł?
            • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 10.07.01, 08:32
              "Szybko i szczupło - przepisy kulinarne w metodzie Montignac" Ria Tumemersw ksiegarni www.abc-k.pl
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 10.07.01, 08:32
      cześć dziewczynymoże nie każda wie, ale fitnessmama już istnieje na yahoo założona przez bogusiępisze się tam ("samo" się rejestruje) i potem dostajecie listy od kazdej, która tam napisze, bo ten system sam rozsyła posty na każdą zarejestrowaną skrzynkę,ja u siebie założyłam nawet folder "odchudzanko" i tam zbieram wszystkie postyadres:fitnessmama@yahoogroups.comwiem, że bogusia już adres pisała, ale ja piszę jeszcze raz bo niestety błysk intelektu u mnie nie zadziałał :-) i nie potrafiłam zrozumieć zasady działania tej minilistybogusia mi pomogła i juz wiem!!!!!!!ale..... jakby któras potrzebowała pomocy smile smile :-)) .....dlatego to piszę w przełożeniu z polskiego na nasze ;-)pozdrawiam i ...powodzenia z wodą mineralną i jogurtem naturalnym...magdalena pozdrawiammagdalena
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 10.07.01, 09:57
        Sorry,ja jeszcze dorzuce swoje 3 grosze do tego co Mgda powiedziala. Aby sie wpisac na liste i zaczac otrzymywac i wysylac posty nalezy wyslac pusty e-mail na adres:fitnessmama-subscribe@yahoogroups.comGrupa jest moderowana wiec zajmie to najwyzej pare godzin od momentu wyslania maila wpisowego do momentu potwierdzenia.Ten adres ktory wczesniej podala Magda to adres na ktory wysyla sie posty juz na liste.Jesli ktos bedzie mial problem- wyslijcie mi swoj adres na priva to wtedy wykorzystam opcje zaproszenia i wpisze Was od swojej stronyaha,i moj adres:sawlsawl@yahoo.co.ukPSw tej chwili jest nas juz tam 10 sztuk (i to jakich!!!!)
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy siź razem! IP: *.* 10.07.01, 14:56
      bardzo super. jak juz wielokrotnie pisalam po porodzie wazylam 83 kg przy wzroscie 170 cm. zgroza. teraz 61 kg. po przejsciu na cudowny sposob odzywiania wg ksiazki michaela mitingaca "jesc aby schudnac". zdrowo, bezpiecznie, z zawsze pelnym brzuchem, bez oslabienia i mdlen. i z uporem maniaka bede ja polecac wszystkim wspominajacym nawet mimochodem o odchudzaniu. o daldzych postepach bede informowac na biezaco. trzymajamy sie razem. juz nie zupelnie kwadratowa ale tez nie idealnie szczupla jojo..................
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy siź razem! IP: *.* 10.07.01, 18:50
        mam22 lata po porodzie wazyłam 87 kg przy wzroscie 167cm po niecałych 3 miesiacach waze 56 kg schudłam przez diete tak zwana kapusciana jadłam zupe z kapusty kiedy tylko chciałam i nie byłam głodna a chudłam
        • Gość: guest Re: Poodchudzajmy siź razem! IP: *.* 10.07.01, 21:59
          Moja Mama, ja mam problemy w druga stronę :)) , schudła po odstawieniu tłuszczy. Smażyła bez tłuszczu, a zamiast przysłowiowego masła chleb smarowała twarożkiem. Dodatkowo wprowadziła dużo produktów pieczonych (w sosie własnym) i gotowanych. No i nie je jasnego pieczywa.Moja koleżanka schudła chodząc ze mną na długie spacery. Oczywiście nie po osiedlu. Ostatnio śmiać mi się chciało z mam, które rozmawiały o swoim problemie z otyłością, siedząc na osiedlowej ławeczce. Gdy jednej z nich zaproponowałam zajecia gimnastyczne i basen stwierdziła, ze nie, bo najpierw musi schudnąć. Coś tu jest nie tak.
        • Gość: guest Re: Poodchudzajmy siź razem! IP: *.* 11.07.01, 08:18
          Moniko, proszę oświeć mnie z grubsza o tej diecie :-)Podaj proszę co i jak. Dżwięczna będę niewymownie :-).Tyska
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy siź razem! IP: *.* 11.07.01, 07:14
        Jojo, właśnie od dwóch dni stosuję tą dietę (Montignac"a). Proszę powiedz co jadłaś i jak komponowałaś posiłki z naszych krajowych produktów. Czy jesteś w grupie "fitnessmama", bo pewnie będę miała więcej pytań.
        • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 11.07.01, 09:03
          hej dziewczyny, możecie też wejść na stronę www.odchudzanie. pl, jest tam forum, pare też informacji o dietach. Może serwis niezbyt dopracowany ale zawsze coś. Nie chwytajcie się każdej działającej diety, bo np. kapuściana sieje duże spustoszenie w organizmie, nie dostarcza wielu wartości odżywczych. Sama ją stosowałam więc wiem że tak jest i raczej nie polecam, za to Montignac to jest chyba to, jak przytyję po ciąży to wypróbuję :)
        • Gość: guest Re: Poodchudzajmy si* razem! - do izy IP: *.* 11.07.01, 11:02
          poniewaz siedzie goscinnie nie na swoim kompie a moj bedzie za godzine w firmie odpisze wtedy bo pisania sporo. po. j. .....
        • Gość: guest Re: Poodchudzajmy siz´ razem! IP: *.* 11.07.01, 12:47
          co to jest fitnessmama?co jem?sniadanie;- museli domowej roboty na wodzie lub kwasnym mleku, plus kielki, pomidor, ogorek, papryka salata- dwa razy w tygodniu cieniutka kromka bardzo pelnoziarnistego chleba bez masla ale za to z ryba + zielenizna- czasami zupa z dnia poprzedniego plus zieleniznaobiad- zupa plus zielenizna plus twarozek- soczewica z dodatkami (warzywka, ziola, parmezan) z zielenizna plus twarozek- kanapki z wafelkow ryzowych z szynka, zoltym serem plus zielenizna bez masla ale za to z pasta z soczeiwcy albo ciecierzycy (gotujesz, miksujesz, dodajesz czosnek, sok z cytryny, ziola do smaku) z zielenizna plus twarozek- pomodory z mozzarella i bazylia plus twazorez i kielkikolacja- zupa z zielenizna- pieczona ryba w skorce cytrynowej albo innym ziole z ryzem i zielenizna- chinszczyzna z piersia kurczaka z ryzem i zielenizna- makaron ryzowy a la spagetti z zielenizna- roznego rodzaju mamalygio z soczeiwcy, ciecierzycy, grochu lub fasoli z kabaczkiem, pierczarkami, pomidorami i tym co sie nawinie pod reke plus zielenizna- kotlety soczewicowe plus ryz plus zieleniznanic wiecej teraz nie pamietam, w zasadzie staram sie uzywac wyobrazni i bardzo duzej ilosci ziol, z parapetu bo te najlepsze. zycze milego chudniecia. j. ...
          • Gość: guest Re: Poodchudzajmy siz´ razem! - do Jojo IP: *.* 11.07.01, 13:56
            Dzięki Jojo, wykorzystam Twoje propozycje w swojej diecie. Mam nadzieję że się uda. Może w końcu spróbuję wprowadzić do swojej diety soczewicę i ciecierzycę.
          • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 11.07.01, 13:57
            No tak, tylko że wg. diety Montignaca nie należy jeść ryżu (ani chleba czy makaronu ryżowego) ...
          • Gość: guest Re: Poodchudzajmy siz´ razem! - do Jojo IP: *.* 11.07.01, 14:00
            Poczytaj początek dyskusji o odchudzaniu - tam jest o grupie fitnessmama - Bogusia założyła ją na Yahoo i eMamy wspomagają się w odchudzaniu.
            • Gość: guest Re: Poodchudzajmy siz´ razem! - do Jojo IP: *.* 11.07.01, 14:15
              dzieki, soczewica jest podstawa tej diety bo cholernie obniza poziom cukru, jak wszystkie zreszta straczkowe. to dziala, samam sprawdzilam tylko nie jest to dieta a sposob zywienia, bardzo zdrwoy zresza tylko za duzo w nim mleka, probuje je wyeliminowac - uczulenie na kazeine - zobaczymy co z tego wyniknie. jutro poszukam naszego klubu, bo to bardzo fajne miec wsparcie. pozdro.
              • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! - do Jojo IP: *.* 11.07.01, 14:56
                Właśnie, jak smakuje ta soczewica bo coś nie mam odwagi jej jeść (wygląd :) ) i jak się pzryrządza? Stasuję zasady tej "diety" ale jako że nie mam nadwagi to nie wiem czy działa. A Ty - ile schudłaś?
                • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie˛ razem! - do Jojo IP: *.* 12.07.01, 09:51
                  w tej chwili schudlam juz 10 kg, soczewica jest naprawde bardzo dobra, gotuje sie ja jak kasze, sprawdza czy jest miekka, wtedy odcedza i dalej co komu do glozwy przychodzi. oto moje 3 ulubine dania z soczewicy (oprocz kotletow kotletow, pasztetow i past - to sie robi tak samo jak miesne historie a o pastach juz pisalam)1. soczewica italianana rozgrzany olej z pestek winogron wrzucam pokrojone pieczarki, po chwili pokrojone czaene oliwki greckie - ducros- nastepnie pokrojona czerwona papryke i poszatkowany czosnek w duzych ilosciach, jak sie to juz obsmazy dolewam odrobine wody i z lekka dusz, dosypuje ugotowana soczewice i duzo oregano, doprowadzam do stanu goraca i podaje w miskach z duuuza iloscia parmezanu, palce lizac- dahl czyli soczewica po hinusku - soczewica ugotowana w woku, na oleju winogronowym obsamazam z mala iloscia wody i dodaje troche curry i duzo garam masala, albo odwrotnie zaleznie od nastroju, nie wyglada to zbyt apetycznie ale jest pyszne, mozna dodac rozne warzywka- zupa soczeiwcowa - soczewice gotuje w wiekszej niz normalnie ilosci wody, gdy sie juz ugotuje miksuje z lekka i dodaje wycisniety czosnek, podsmazona cebule, pomidory albo przecier pomidorowy, pieprz, arise, gotuje wszytsko jeszcze 10 minjut, dodaje soku z cytryny. mozna podawac z parmezanem pozdro. j
                  • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie˛ razem! - soczewica - do Jojo IP: *.* 12.07.01, 10:22
                    jojo...a o ktorej Ty soczewicy piszesz?ja, poki co, przyrzadzam tylko te luskana, czerwona...Robie z niej cos na ksztalt fasolki po bretonsku, tyle, ze bez kielbaski.I dobre to :)Natomiast zupelnie nie wiem, jak sie zabrac do tej zielonej...Pozdrawiam YennaM
                    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie˛ razem! - soczewica - do Jojo IP: *.* 12.07.01, 10:29
                      Właśnie właśnie, o to samo miałam spytać - co z zieloną soczewicą? W każdym razie wielkie dzięki za tak wyczerpujące przepisy, aż jeść mi się zachciało :).Gratuluję efektów!
                      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie˛ razem! - soczewica - do Jojo IP: *.* 12.07.01, 10:44
                        jak sobie przypomne wiecej to napisze. a - soczewicza po chinskuw woku, ugotowana soczewica, sos sojowy do smaku, do tego zielony groszek, tofu, ugotowane, poszatkowane jajo, kielki fasoli mung. wyglada jak sraczka ale smakuje rewelacyjnie. jakies jeszcze ziola do tego dorzucalam ale teraz nie pamietam bo skrzynie z ziolami mam wielka i dosypuje po zapachu. to samo polecam. i nigdy nie czytam tego co z tylu napisane. po prostu gotuje, wacham i dosypuje to co mi pasuje. pozdro. j. ...
                        • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie˛ razem! - soczewica - do Jojo IP: *.* 12.07.01, 14:28
                          Jojo, widzę, że jesteś wegetarianką. Bardzo mnie to cieszy, bo ja też od dwunastu lat. Ciekawa jestem jak karmisz swoje dziecko. Ja byłam przekonana,że mój Franek też nie będzie jadł "mięska". No cóż, poprostu stchórzyłam. Mały miał silną skazę białkową, póki pił tylko moje mleko w dużych ilościach było wszystko w miarę, ale gdy karmiła go tylko 1-2 razy dziennie to zaczęłam się obawiać czy nie ma za mało białka, no i zaczęłam mu dawać troszkę "mięska".Mleko sojowe zwracał. Nie je codziennie, ale teraz ma 1,5 roku skaza chyba zniknęła i chcę ostawić "mięso", a wprowadzić więcej mleka. Trochę się boję eksperymentować na własnym dziecku-powiedz jak ty sobie radzisz. Nie boisz się soi i proteiny sojowej-może jest genetycznie modyfikowana?
                          • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie2 razem! - soczewica - do Jojo IP: *.* 12.07.01, 16:20
                            ja nie do konca jestem wegetarianka. czasami pochlone kielbache z grilla a czasmi 20dkg sopockiej naraz. jak mnie najdzie. moj syn jest weganem z przymusu, tz nie toleruje bialka. soi madre dziecko tez nie toleruje. a oto jego rozpiskasniadanie: ryz basmati (brazowy za ciezki)/kasza z jablkiem raz na dwa dni wit. b12obiad 1 - warzywka gotowane na parze z dodatkiem oliwy z oliwek, surowka, ziarnaobiad2 - warzywka gotowane na parze, kiszonki, ziarna, pestkikolacja - ryz basmati/kaszaw miedzyczasie soki owocowo-warzywneMoja mama wegetarianka, zrobila mi straszna awanture, ze dziecko nie dostaje miesa. ale jak dostawal prze tydzien sloiczki to kupe robil jak stad do honolulu wiec widac mu noie sluzylo. je chetnie wszystko z lekkim odrzutem na buraka ale tego przemycam w soku. staram sie odpowiednio dobierac warzywa. dwa razy w tygodniu do wieczornej kaszy dodaje mleko sezamowe albo migdalowe. jak skonczy poltora roku zamierzam powolutku wprowadzic orzechy. maxi nie ma zadnych niedoborow, jest pulchny, energiczny i wesoly. ma siedem i pol zeba. dwa razy mial katar i to wszystkie jego choroby. lecze go tylko homeopatycznie. przeszedl doglebne oczyszczanie, kiedy to wyrzucil z siebie pozarte miecho, proby sojowe i cesarke - z noska ciekla mu ropa. na poczatku tez sie balam ale teraz wiem, ze nie bylo czego. grunt to odpowiednio dobrane skladniki i obserwacja reakcji. bardzo polecam ksiazki "wegetarianskie dzieci" i "wegetarianskie niemowle", w poscie jojo przyznaje sie do bledu napisala autorke, teraz nazwiskla nie pamietam. tam jest wszystko. albo prawie wszystko o wegetarianskim zywieniu dzieci. moze uda ci sie przekonac i nie dawac dzieciakowi miesa. w koncu to straszna trucizna. ja maxowi zostawiam wybor na czas pelnej swiadomosci. pozdro. j. .......
                    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie˛ razem! - soczewica - do Jojo IP: *.* 12.07.01, 10:41
                      czerwona jest niezdrowa111111 uzywajcie tylko zielonej.... jest naprawde ok i tez dziala jak fasolka po bretonsku. zielona ugotowana nie wyglada wybitnie ale jest smaczna. poza tym pamietajcie o ziolach, ktore nadaja potrawom przerozne smaki, szczegolnie takim potrawom jak soczewica, ktora wlasnego smaku ma niewiele. ja ja traktuje jak wypelniacz, jak normalni ludzie traktuja ziemniaki. jj...
                      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie˛ razem! - soczewica - do Jojo IP: *.* 12.07.01, 20:54
                        Nie doczytałam wcześniej.Dlaczego czerwona jest niezdrowa?
                  • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie˛ razem! - do Jojo IP: *.* 12.07.01, 20:50
                    Jojo!Spróbuj dodać do dhalu 1/2 łyżeczki kurkumy.Jakiej soczewicy używasz? Bo ja drobnej, czerwonej ("red lentils"). Pycha!Pozdrowienia.Aldona
                    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie˛ razem! - do Jojo IP: *.* 13.07.01, 09:51
                      czerwona jest luskana i bardziej podnosi poziom cukru. w zasadzie pisanie, ze jest niezdrowa jest chyba jednak przesada z mojej strony bo lepiej jesc czerwona niz ziemniaki. ale zielona lepsza. :-) j......
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie˛ razem! - do ingi IP: *.* 12.07.01, 12:22
      ryz mozna ale tylko brazowy albo basmati, makaron tez ale takiego jak mozna w polsce nie ma wiec stosuje makaron ryzowy. chlebek ryzowy z brazowego ryzu australijskiego - jakos nie przybylo mi od niego kilogramow. w ogole , oprocz zasady obnizania poziomu cukru we krwi, ta dieta opiera sie na produktach pelnowartosciowych a ryz brazowy i basmati takimi sa. zajrzyj do ksiazeczki i przeczytaj. pozdro j. ......
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie˛ razem! - do ingi IP: *.* 12.07.01, 12:57
        Czesc! Jak przeczytalam, ze soczewica ma zelazo, to pomyslalam kupic. Sama musze odlozyc odchudzanie na potem, po ciazy, apewnie bedzie z czego. Zawsze pilnowalam wagi, nie umiem juz myslec inaczej, jak tylko zrzucic to co zbedne. Zmiany daleko posuniete w psychice.Jak masz jakies przepisy jeszcze z ta soczewica, to napisz?
        • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie˛ razem! - do ingi IP: *.* 12.07.01, 14:11
          kilka przepisow juz wrzucilam, z powodu cieplej pogody duzo jej teraz nie jem, bardziej jak lekarsto z oregano, albo vinegretem . globalnie soczewica nie ma zbyt duzo smaku wiec kazdy dodatek smakowy robi danie. o na przyklad wok, olej z winogron, czosnek, pomidory, soczewicza i gdy juz gotowe duzo swiezej bazylii, albo kabaczek, pomidory i majeranek. ja strasznie nie lubie wloszczyzny ale to pewnie tez mozna jakos z soczewica polaczyc. nie pamietam tylko jak to jest w diecie bo w ogole o tym, czyli wloszczyznie nie mysle. ale ciebie przeciez dieta nie obchodzi. jak juz pisalam, use your imagination. mozna robic tez kotlety i pasztety z soczeiwcy dokladnie w talki sam sosob jak normalne i oczywiscie przerozne pasty, z czosnkiem, cytryna i piprzem, z tunczykiem i bialym serem i szczypiorkiem, albo z gotowanym jajem, koperkiem i ogorkiem. pamietaj, ze ogorka mozna tez obsmazac. pozdro. jo..........i nie zapominaj o ciecierzycy, kolejne diablo zdrowe warzywko - jedyna waga to dlugi czas gotowania ale mozna nastawic pod wieczor i przed pojsciem spac bedzie gotowa. pa j.
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie˛ razem! - DO BOGUSI IP: *.* 12.07.01, 14:17
      juz po raz kolejny probuje wyslac do ciebie maila i niestety nie wychodzi. nie wiem co sie dzieje. wyslalam maila coby sie wpisac do fitnessmamy bo wydaje mi sie, ze 20 lat odchudzania to niezly wynik i moge sie podzielic doswiadczeniami, zobaczymy czy sie uda. tak czy inaczej jeszcze raz (wiem, ze to juz nudne dla ciebie) bardzo prosze o twoj mail. z drugiej strony z kolezanka z angli nie moge korespondowac ze wzgledu na jakies wadliwe polaczenia. moze cos z naszym laczem jest nie tak.... pozdro. j...
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie˛ razem! - DO BOGUSI IP: *.* 12.07.01, 14:30
        Jojo,pewnie,ze to staz. Masz honorowe czlonkowstwo.:)Nie dotarlo nic do mnie wiec pewnie rzeczywiscie cos nie tak z tym laczem.Czy wysylalas na ten adres?:sawlsawl@yahoo.co.ukWpisze Cie od tej strony. Czy na ten `gombek` adres jest OK?
        • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie2 razem! - DO BOGUSI IP: *.* 12.07.01, 15:26
          oczywiscie, ze gombek jest ok, uwielbiam byc gombkiem, stare dobre czasy kiedy czlowiek pierwszy raz usiad przed internetem i niewiadomo po co zalozyl sobie konto emailowe a poniewaz jojo juz bylo to musial na szybko cos wymyslic... ja wyslalam maila na adres przez was podawany w yahoo. wiec nie wiem, czy takie podwojne wpisywanie ma sens. ale to ty jestes boss wiec decyduj.co do maila to adres ten sam,chyba moje it cos jednak kombinuje. pozdro. j.
          • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie2 razem! - DO Jojo IP: *.* 15.07.01, 16:04
            jojo napisała/ł:> oczywiscie, ze gombek jest ok, uwielbiam byc gombkiem, stare dobre czasy kiedy czlowiek pierwszy raz usiad przed internetem i niewiadomo po co zalozyl sobie konto emailowe a poniewaz jojo juz bylo to musial na szybko cos wymyslic... > > ja wyslalam maila na adres przez was podawany w yahoo. wiec nie wiem, czy takie podwojne wpisywanie ma sens. ale to ty jestes boss wiec decyduj.> co do maila to adres ten sam,chyba moje it cos jednak kombinuje. pozdro. j.:lol:hihi Jojo-gombek wybacz ale ten mail jakos nie przeszedl do mnie.:(Dopiero go zauwazylam. Powinno juz dzialac. Boss to tam jest Agata(przez duze A). Ja to bardziej odzwierny a Ty mozesz byc guru dietetycznym i homnorowym czlonkiem ( bo w gabarytach `odchudzajacych` sie nie miescisz).Ojojoj
            • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie2 razem! - DO Jojo IP: *.* 16.07.01, 09:39
              co to znaczy, ze wgabarytach odchudzajacych sie nie mieszcze? jak tak mozna mnie traktowac. odchudzam sie od dziesiatego roku zycia swiadomie, wczesniej mama mowila - no przestan juz jesc. i zadnym guru nie moge byc bo nie mam osobowosci manicznej. przegladam maile z fitnessmamy ale wiekszosc to kalorie a ja w kalorie juz nie wierze, nie zadzialalo. bylam na diecie 1000 kalorii - tylam, bylam na diecie 500 kalorii chudlam ale tez slablam, pilam herbalife - i nigdy wiecej, nie jestem kosmonauta wiec takich proszkowanych substytutow jedzniena nie zamierzam juz cwiczyc, szcegolnie, ze efekt byl na krotko, po wypelniaczach przestalam wydalac, po karnitynie jakos tak mi sie nieprzyjemnie odbijalo, na diecie cabridge (czy jak to tam sie pisze) kolezanka przestala miesiaczkowac, a jak zaczelam cwiczyc to przestalam sie miescic w spodnie przez pierwsze trzy miesiace dopoki nie stwierdzilam, ze zupelnie niezauwazalnie zaczelam wiecej jesc. najlepsze wyniki przyniosl montignac ale jak przekonac cale forum, zeby przestalo liczyc kalorie i zamiast tego zulo soczeiwce? buu
              • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie2 razem! - DO Jojo IP: *.* 16.07.01, 10:08
                HiHiJojo,ja sobie jakos Ciebie nie wizualizuje jako kogos kto musi sie odchudzac.:)Jesli chodzi o liczenie kalorii to ja tez nie moge jakos sie do tego przekonac. Nawet tysiac mi nie wychodzi.:(Poza tym zmniejszylam ostatnimi czasy i tez nie widac efektow.Ale to pewnie temat na inne forum. Dokoncze tam juz jesli pozwolisz.
                • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie2 razem! - DO Jojo IP: *.* 16.07.01, 11:00
                  jakbys zobaczyla ten brzuch i te schabili ... to bys zwizualizowala ;-) natychmiast... tymczasem musze skrobnac pare poprawek do printu dla colgate i zabieram sie za odpisywanie na twoj post z 15 z grupy... duzo pytan, duo pisania. pozdro. j.ps: kalorie naprawde nie dzialaja.
          • Gość: guest Re: Poodchudzajmy sie2 razem! - DO BOGUSI IP: *.* 15.07.01, 19:12
            Jojo-prosba-napisalam w temacie szukam opiekunki z Wawy do Ciebie ze bym chetnie cos wiecej dowiedziala sie o tej Twojej Marysi.Odpisz prosze.Magda mama Zuzi
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 16.07.01, 09:20
      Bogusiu, ale się pośmiałam - boss- Agata, odżwierny- Bogusia, niezłe!!!To ja powinnam być tym"odźwiernym", bo raptem tylko zaproponowałam temat , a reszta jakoś tak ruszyła...Pozdrawiam Cię serdecznie!
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem!-do Bogusi IP: *.* 18.07.01, 06:38
      Bogusiu, czy mogłabyś mie też zapisać, bo nie wiem, jak to zrobić?
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem!-do Bogusi IP: *.* 29.08.01, 07:36
        Chętnie się przyłącze do was tylko nie wiem jak to zrobić. Bogusiu zapisz mnie.DziękujęUla "CAT"
    • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 29.08.01, 13:08
      I ja też, ale nie wiem jak sie do Was dołaczyć. Pomóżcie!
      • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 29.08.01, 17:47
        Bogusi juz tutaj nie ma. Dziewczyny, które nie mogły zaakceptować jej przekonań religijnych (z którymi się nie obnosiła zresztą) skutecznie się jej pozbyły - to było obrzydliwe... Poszperajcie w postach z lipca, same zobaczycie...- kaczka
        • Gość: guest Re: Poodchudzajmy się razem! IP: *.* 30.08.01, 07:31
          Wyślijcie pustego maila na adres:fitnessmama-subscribe@yahoogroups.comi już będziecie zapisane. Poczekajcie i zaczniecie dostawać listy z grupy dyskusyjnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka