Dodaj do ulubionych

Skarpetko-kapcie

14.11.06, 15:22
Zastanawiam się nad kupnem skarpetko kapci dla mojej córki, która nie cierpi
tradycyjnych kapci i w związku z tym mam pytanie czy skarpetko kapcie mają
antypoślizgową podeszwę, bo z tego co oglądałam w necie to podeszwa jest z
cienkiej skórki. Czy wkładka w środku jest profilowana? Jaką firmę polecacie?
Myślałam o H&M, ale może są jakieś inne fajne. Ile par używacie, jak często
trzeba prac?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Skarpetko-kapcie 14.11.06, 15:54
      Podeszwa jest ze skórki, nie jest śliska, choć nie ma tam żadnych innych
      antypoślizgowych "zabezpieczeń", wkładka w środku nie jest profilowana, bo tam
      właściwie żadnej wkładki nie ma, jest to normalna frotkowa skarpeta z doszytą
      podeszwą i "boczkami". Mój 3 latek też w takich lata po domu, ale ja wciąż
      zastanawiam się, czy to zdrowo, bo w końcu w takiej skarpetce to tak jakby był
      na bosaka ( tylko cieplej) a jednak ortopedzi nie zalecają chodzić dzieciom na
      boso po twardym, gładkim podłożu, tylko po piasku itp. I właściwie nadal nie
      wiem, czy nie zmienić mu na jakieś profilowane sandałki z bardzo elastyczną
      podeszwą. W tych ciapkach jest dziecku bardzo wygodnie, ale czy zdrowo?
      • 76kitka Re: Skarpetko-kapcie 14.11.06, 19:17

Mój mały tak czy siak kapcie zdejmuje i gania boso, więc czy w skarpetkach czy w skarpetko-kapciach wszystko jedno.
      • agadzie1 Re: Skarpetko-kapcie 14.11.06, 23:29
        a nasz ortopeda (dość znany i szanowany autorytet) wciąż się upiera, że synek
        powinien biegać na bosaka, gdzie i kiedy tylko się da
        • mam6lat Re: Skarpetko-kapcie 14.11.06, 23:38
          moj tez powiedził, ze na bosaka albo wgrubej skarpecie - w ub. roku na zime
          kupiłam 2 pary buciko-skarpetek własnie w H&M
          i jestem z nich b. zadowolona, choć mały jednak kombinował, zeby chodzic na bosaka;
          buciko -skarpetki pamietam jako bajer na moich dziecęcych stópkach - wtedy
          przyworzono je z zagranicy, a babcia na wzór robiła większe....;
          jakby co mogę odsprzedac te po synku - rozmiau nie pamietam , ale tak na 1-1,5
          roku (on miał na roczek, al ma wybitnie duża stópkę)
          • mmala6 Re: Skarpetko-kapcie 15.11.06, 10:06
            tez mamy z H&M, piore w pralce raz na tydzien.Podeszwa, jak pisaly dziewczyny,
            jest ze skorki zamszowej, nie ma mowy zeby sie dziecko slizgalo.Tez nie jestem
            do konca przekonana, ze takie skarpety sa zdrowe, zwlaszcza ze Mateuszowi jedna
            stopka sie taka jakby 'platfusi'.
    • kanna Re: Skarpetko-kapcie 15.11.06, 10:44
      dziecko powinno biegac w różnych konfiguracjach - i w profilowanych bucikach i
      boso, czy w skarpetkach.
      Nam sie skarpetko-kapicuszki bardzo sprawdzaja, bo jak dzieci na nas wskakują,
      to nie kopią smile) Nie slizgaja sie, ani na parkiecie, ani na płytkach.

pozd. Ania
    • izryn Re: Jeszcze jedno pytanie 15.11.06, 12:01
      Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Mam jescze pytanie, czy skarpeto kapcie
      nakładacie dzieciom na gołe nogi, czy na rajtuzy bądź skarpetki? A czy znacie
      skarpeko kapcie Bical, one są trochę inne mają gumową podeszwę.
      • faustine Re: Jeszcze jedno pytanie 15.11.06, 13:06
        Bical to niestety porażka - przynajmniej u nas . Małej było niewygodnie w tym
        wynalazku - chodziła jakoś tak niestabilnie -stopa nie chciała "siedzieć" w tym
        niby wyprofilowanym gumowym zagłębieniu . Natomiast odkryłam skarpeto - kapcie
        typu HM w sieci marketów API - kosztują 13,90 PLN i w zasadzie niczym od nich
        (oprócz ceny )się nie różnią.
        Pozdrawiam!
        • mmala6 Re: Jeszcze jedno pytanie 15.11.06, 13:08
          zakladam na skarpetke badz rajtuzy.Stopka jest zawsze ciepla a u nas to wazne bo
          mamy bardzo zimne podlogisad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka