28.11.25, 17:15
synonim.net/synonim/kap%C5%82anka
Nic nie mam więcej do dodania.
Obserwuj wątek
    • otopropoto5 Re: Kapłanka 28.11.25, 17:34

"Zamykają seminaria duchowne diecezjalne i zakonne. Były kleryk diecezjalny : dla chłopców o innej orientacji seksualnej nie są już jedynym schronieniem"
      Robert Samborski - b.kleryk , autor książki "Sakrament obłudy. Wspomnienia z seminarium", wyd.Krytyka Polit.

Potrzebne będą kapłanki właśnie.
      • negativum Re: Kapłanka 29.11.25, 04:52
        otopropoto5 napisał:

>
        > "Zamykają seminaria duchowne diecezjalne i zakonne. Były kleryk diecezjalny : d
        > la chłopców o innej orientacji seksualnej nie są już jedynym schronieniem"
        > Robert Samborski - b.kleryk , autor książki "Sakrament obłudy. Wspomnienia z se
        > minarium", wyd.Krytyka Polit.
        >
        > Potrzebne będą kapłanki właśnie.

Możesz rozwinąć swą wypowiedź?
      • strzal_w_punkt Re: Kapłanka 29.11.25, 08:35
        otopropoto5 napisał:

>
        > "Zamykają seminaria duchowne diecezjalne i zakonne. Były kleryk diecezjalny : d
        > la chłopców o innej orientacji seksualnej nie są już jedynym schronieniem"
        > Robert Samborski - b.kleryk , autor książki "Sakrament obłudy. Wspomnienia z se
        > minarium", wyd.Krytyka Polit.
        >
        > Potrzebne będą kapłanki właśnie.

Były na parafiach zakonnice, działy się rzeczy "dziwne", zrezygnowano z nich. Teraz mówisz, że kapłanki będą potrzebne? To dopiero będzie rozpusta 😜
        • negativum Re: Kapłanka 29.11.25, 08:44
          strzal_w_punkt napisał:

> > Potrzebne będą kapłanki właśnie.
          >
          > Były na parafiach zakonnice, działy się rzeczy "dziwne", zrezygnowano z nich. T
          > eraz mówisz, że kapłanki będą potrzebne? To dopiero będzie rozpusta 😜

Zniknęły, bo przeniosły się do telewizji.
        • stasi1 Re: Kapłanka 29.11.25, 08:56
          Ale zakonnice są chyba jeszcze w parafiach
          • negativum Re: Kapłanka 29.11.25, 09:14
            stasi1 napisał:

> Ale zakonnice są chyba jeszcze w parafiach

Raczej w szkołach.
            • stasi1 Re: Kapłanka 30.11.25, 22:03
              U mnie chyba są, jest. Bynajmniej kiedyś proboszcz stwierdził że zakonnica zawsze jest, więc może jakies obowiązki z niego zdjąć, które wymagają stałej obecności
              • negativum Re: Kapłanka 30.11.25, 23:20
                stasi1 napisał:

> U mnie chyba są, jest. Bynajmniej kiedyś proboszcz stwierdził że zakonnica zaws
                > ze jest, więc może jakies obowiązki z niego zdjąć, które wymagają stałej obecno
                > ści

Podobnie działają partie polityczne. Też mają swoje zakonnice.
    • bobislaw.borboje Re: Kapłanka 29.11.25, 18:24
      > Nic nie mam więcej do dodania

Ani do powiedzenia.
    • privus Re: Kapłanka 01.12.25, 03:21
      Powieść Bolesława Prusa wystarczająco naświetliła pojęcie kapłanki, by jeszcze był sens jakiejkolwiek dywagacji na ten temat.
      • bobislaw.borboje Miałem sen (jak to sny) 03.12.25, 22:52
        w którym Pan Bóg regulował swoje stosunki z ateistami i agnostykami, wysyłając na nich hordy aniołów, serafinów i cherubinów, tudzież Synów Bożych, którzy w ciemnościach nocy wybijali owym ateistom i agnostykom szyby w oknach ich domów.
        We śnie widziałem na własne oczy, że wymienieni aniołowie itd. nie posiadają żadnych cech płciowych, pierwszo, drugo ani trzecio-rzędnych.
        Oczywiście zadzwoniłem (we śnie) na policję, ale usłyszałem, że to nie ich sprawa, tylko kontrwywiadu.
        • boggi_dan Re: Miałem sen (jak to sny) 04.12.25, 00:17
          Bóg kocha ateistów i ciebie też.
          • negativum Re: Miałem sen (jak to sny) 04.12.25, 02:12
            boggi_dan napisał:

> Bóg kocha ateistów i ciebie też.

Krasnoludki też

„Dlaczego uczestniczy pan w nielegalnym zgromadzeniu krasnoludków?”
            I co tu odpowiedzieć kaowcowi?
          • bobislaw.borboje Re: Miałem sen (jak to sny) 04.12.25, 20:31
            Moja Bogini z pewnością mnie kocha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka