negativum 28.11.25, 17:15 synonim.net/synonim/kap%C5%82anka Nic nie mam więcej do dodania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
otopropoto5 Re: Kapłanka 28.11.25, 17:34 "Zamykają seminaria duchowne diecezjalne i zakonne. Były kleryk diecezjalny : dla chłopców o innej orientacji seksualnej nie są już jedynym schronieniem" Robert Samborski - b.kleryk , autor książki "Sakrament obłudy. Wspomnienia z seminarium", wyd.Krytyka Polit. Potrzebne będą kapłanki właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Kapłanka 29.11.25, 04:52 otopropoto5 napisał: > > "Zamykają seminaria duchowne diecezjalne i zakonne. Były kleryk diecezjalny : d > la chłopców o innej orientacji seksualnej nie są już jedynym schronieniem" > Robert Samborski - b.kleryk , autor książki "Sakrament obłudy. Wspomnienia z se > minarium", wyd.Krytyka Polit. > > Potrzebne będą kapłanki właśnie. Możesz rozwinąć swą wypowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Kapłanka 29.11.25, 08:35 otopropoto5 napisał: > > "Zamykają seminaria duchowne diecezjalne i zakonne. Były kleryk diecezjalny : d > la chłopców o innej orientacji seksualnej nie są już jedynym schronieniem" > Robert Samborski - b.kleryk , autor książki "Sakrament obłudy. Wspomnienia z se > minarium", wyd.Krytyka Polit. > > Potrzebne będą kapłanki właśnie. Były na parafiach zakonnice, działy się rzeczy "dziwne", zrezygnowano z nich. Teraz mówisz, że kapłanki będą potrzebne? To dopiero będzie rozpusta 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Kapłanka 29.11.25, 08:44 strzal_w_punkt napisał: > > Potrzebne będą kapłanki właśnie. > > Były na parafiach zakonnice, działy się rzeczy "dziwne", zrezygnowano z nich. T > eraz mówisz, że kapłanki będą potrzebne? To dopiero będzie rozpusta 😜 Zniknęły, bo przeniosły się do telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Kapłanka 29.11.25, 09:14 stasi1 napisał: > Ale zakonnice są chyba jeszcze w parafiach Raczej w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Kapłanka 30.11.25, 22:03 U mnie chyba są, jest. Bynajmniej kiedyś proboszcz stwierdził że zakonnica zawsze jest, więc może jakies obowiązki z niego zdjąć, które wymagają stałej obecności Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Kapłanka 30.11.25, 23:20 stasi1 napisał: > U mnie chyba są, jest. Bynajmniej kiedyś proboszcz stwierdził że zakonnica zaws > ze jest, więc może jakies obowiązki z niego zdjąć, które wymagają stałej obecno > ści Podobnie działają partie polityczne. Też mają swoje zakonnice. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Kapłanka 29.11.25, 18:24 > Nic nie mam więcej do dodania Ani do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Kapłanka 01.12.25, 03:21 Powieść Bolesława Prusa wystarczająco naświetliła pojęcie kapłanki, by jeszcze był sens jakiejkolwiek dywagacji na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Miałem sen (jak to sny) 03.12.25, 22:52 w którym Pan Bóg regulował swoje stosunki z ateistami i agnostykami, wysyłając na nich hordy aniołów, serafinów i cherubinów, tudzież Synów Bożych, którzy w ciemnościach nocy wybijali owym ateistom i agnostykom szyby w oknach ich domów. We śnie widziałem na własne oczy, że wymienieni aniołowie itd. nie posiadają żadnych cech płciowych, pierwszo, drugo ani trzecio-rzędnych. Oczywiście zadzwoniłem (we śnie) na policję, ale usłyszałem, że to nie ich sprawa, tylko kontrwywiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Miałem sen (jak to sny) 04.12.25, 00:17 Bóg kocha ateistów i ciebie też. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Miałem sen (jak to sny) 04.12.25, 02:12 boggi_dan napisał: > Bóg kocha ateistów i ciebie też. Krasnoludki też „Dlaczego uczestniczy pan w nielegalnym zgromadzeniu krasnoludków?” I co tu odpowiedzieć kaowcowi? Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Miałem sen (jak to sny) 04.12.25, 20:31 Moja Bogini z pewnością mnie kocha Odpowiedz Link Zgłoś