IP: *.* 25.04.02, 15:28
Strasznie mnie kusza od pewnego czasu oferty sprzedazy kosmetykow tzw. firmowych (i nie tylko kosmetykow) w atrakcyjnych cenach na Allegro. Kupilabym bardzo chetnie, ale boje sie, ze zostane oszukana (ze dostane nie to co zamawialam, albo nie dostane wogole). Dziwne wydaje mi sie, ze np. jena osoba sprzedaje kilka identycznych bluzek czy szminek w super okazyjnej cenie -50%, albo taki warunek (na Allegro powszechny): najpierw przesylasz mi pieniadze na konto,a pozniej dostaniesz paczke.Interesuje mnie, czy kupowalyscie kiedykolwiek cos na takich aukcjach i jak jest z uczciwoscia tam sprzedajacych? Czy sa wiarygodne opinie tam publikowane o nich? Moze ktoras z Was wie jak to jest z tymi "super okazjami" no i ogolnie, czy warto?pozdrawiam, An.
Obserwuj wątek
    • Gość: Betka Re: Allegro IP: *.* 25.04.02, 17:15
      Kupuję sporo na Allegro i jestem bardzo zadowolona, pewnie dlatego, że nikt mnie nie oszukał a okazje się zdarzają i to często :) I chyba nie zawsze sprzedające żąda przedpłaty na konto, choć dla kupującego jest to korzystne, bo taniej. Po prostu trzeba sprawdzać w komentarzach lub proponować wysyłkę za pobraniem.
    • Gość: ATAX Re: Allegro IP: *.* 26.04.02, 08:37
      Ja do tego typu sprzedaży zawsze podchodzę jak "pies do jeża", ale ja tez się skusiłam na koszulę dżinsową na Allegro. Nie miałam żadnych problemów, ale:1. sprawdziłam, ile komentarzy i jakich ma osoba od której kupowałam (nie mogła to być nowa osoba na Allegro),2. załozyłam ryzyko stracenia pieniędzy, więc nie kupowałam na zbyt wielka kwotę.Udało się, chociaż pieniadze wpłąciłam na konto zanim jeszcze otrzymałam towar.No ale zawsze mozna się naciąć.ATA
    • Gość: Ika Re: Allegro IP: *.* 28.04.02, 21:29
      Ja wiem, jak czasami wygląda nabywanie tych pozotywnych opinii.. Moi koledzy sprzedawali i kupowali na Allegro. Wystawiali jak najlepsze noty sobie nawzajem... Nastukali tego tyle, że mieli jakieś tam gwiazdki czy coś... Jakieś takie oznaczenia tam mają.Ja kupiłam na Allegro raz i nie byłam zadowolona. Tzn z produktu, który zachwalany tam, okazał się mierny.Ale może miałam pecha.
    • Gość: Yavien Re: Allegro IP: *.* 28.04.02, 22:41
      Ja na razie kupowałam na Allegro książki. Głównie z Warszawy po to, żeby móc odebrać osobiście (brak opłaty za przesyłkę, czy wpłatę na konto). Ale również wysyłałam pieniądze, a przesyłkę dostałam i wszystko było w porządku. Warto spojrzec właśnie na komentarze, po to one są.A jeśli chodzi o to, że jakaś osoba wystawia podobne towary, to chyba po prostu ktoś tak pracuje... Jest, na przykład człowiek, który najwyraźniej produkuje broszki, kolczyki itp., a potem wystawia na aukcje i sprzedaje wysyłkowo...Jest też ESCROW, czyli : ty wpłacasz pieniądze, sprzedający wysyła towar, ty potwierdzasz, że wszystko ok. i dopiero wtedy pieniądze trafiają do sprzedającego.Jeśli cię tak korci, to może spróbuj na poczatek za jakąś mniejszą kwotę?życzę udanych zakupówMagdalena mama Jasi
      • Gość: aneea Re: Allegro IP: *.* 29.04.02, 08:27
        No to dalismy sie z mezem skusic i zaszalelismy... :lol: Kupilismy na Allegro cyfrowke Sony (naprawde okazyjna cena) i plaszczyk dla Nadii. Nie odwazylismy sie jednak na wysylke aparatu (cena ponad 1000zl) i umowilismy sie ze sprzedajacym na odbior osobisty, natomiast plaszczyk kupuje "normalnie", tzn. najpierw place, a potem dostaje paczke. Dziewczyna, ktora go sprzedaje ma duzo pozytywnych opinii, poza tym w razie czego (odpukac!) strata nie bedzie duza, bo plaszczyk tez w super cenie :). Dzieki i pozdrawiam, An. :hello:
    • Gość: franticho Re: Allegro IP: *.* 30.04.02, 09:56
      kupuję i sprzedaję już od 8 miesięcy na allegro i jestem bardzo zadowolona, nie miałam żadnych niespodzianek. plecam Ci gorąco, zwłaszcza kosmetyki i ubranka dla dzieci super!!!marta
      • Gość: aneea Re: Allegro IP: *.* 30.04.02, 10:46
        Marta, czy z kosmetykow kupujesz rowniez te drozsze/firmowe, ktore na Allegro mozna czasem kupic za bezcen? Czy to nie sa jakies podrobki? An.
    • Gość: tom212 Re: Allegro IP: *.* 21.11.02, 13:34
      cześcod dawna kupuje, a ostanio troche sprzedaje na Allegro. Interesują mnie gł. kosmetyki i ciuchy i mam spore doświadczenie. Owszem, zdarzeją się okazje i pare razy z nich skorzystałam. Kiedyś kupiłam perfumy Chanel Madmoiselle za 100 zł, czyli ok.1/3 ceny. Strasznie się denerwowałam co do mnie przyjdzie, ale to był najprawdziwszy oryginał, pieknie pachnie i nie jest na pewno podróbą. Faktem jest też, że kupiłam krem, niby markowy i w ogóle, a to było jakies wstrętne mazidło, śmierdziało i w ogóle, ale trochę sama sobie jestem winna, bo dałam za nie 20zł, a w sklepie oryginał kosztuje 120. Takich okazji to jednak na Allegro nie ma i takich nalezy sie wystrzegać.Mogę chyba tylko dodać, że dzięki Allegro poznałam kilku fajnych ludzi, nabyłam sporo ładnych rzeczy i to jest plus, którego nie przekreśłi fakt, że spotkałam sie z kilkoma naciągaczami.Pozdrawiam i życze udanych zakupów!
    • Gość: agacia Re: Allegro IP: *.* 21.11.02, 15:57
      witaj,na allegro kupujemy i sprzedajemy mniej wiecej od 2 lat i wllasciwie wszystko w domu poczawszy od telewizora do pralki mamy z allegro i nigdy jeszcze sie nie spotkalismy z kims nieuczciwym..zreszta przy kazdym sa komentarze wiec mozesz sobie poczytac.ja w kazdym razie polecampozdrawiam
    • Gość: ez Re: Allegro IP: *.* 22.11.02, 10:33
      Ja też kupuję na Allegro i kieruję sie głównie komentarzami o sprzedawcy. Jestem na razie bardzo zadowolona.
      • Gość: ulcik Re: Allegro IP: *.* 22.11.02, 10:59
        Super :) czyli na allegro jest coraz więcej eMam :) Bardzo sie cieszę i moze założymy listę kto pod jakim nickiem występuje tam :) ???pozdrawiamserdecznie ulcik vel ullapa
        • Gość: AnnLu Ja jestem Kama35....:) IP: *.* 22.11.02, 11:12
          Ostatnimi czasy dostałam manii i siedzę cały czas na Allegro (chyba częściej niż na edziecku...). Kupiłam fotelik i ciuszki. Jestem baaaaaardzo zadowolona.Pozdrawiam wszystkie allegrowiczki. Lyszka na edziecku a Kama35 na Allegro.
          • Gość: Madzia2002 Re: Ja jestem MagdaG.wawa IP: *.* 22.11.02, 13:01
            hejka ja tez sprzedaję, kupuję...poznaję mnóstwo ciekawych ludzi....jak narazie oszustów nie było :-) pozdrawiam wszystki e-mamy-allegrowiczki :-)
    • Gość: agacz2905 Re: Allegro IP: *.* 22.11.02, 19:54
      Droga An.Mój mąż namiętnie kupował na allegro - i właściwie robi to nadal: dwa dni temu przyszła pocztą paczka, w niej piękne radio "prawie antyk" rok prod.1961(ten sam rocznik co Pawełwink ) - faktycznie śliczne, a jak nam do wystroju kuchni pasuje....Na allegro jest różnie. Rok temu zostaliśmy oszukani - mąż chcąc zaoszczędzić na kosztach wysyłki zapłacił prawie 80 zł przelewem na konto sprzedającego za wylicytowany film dvd (miał to być prezent dla mnie). Niestety nigdy tgo filmu nie otrzymaliśmy, a bezczelny oszust tłumaczył się, że "na poczcie kradną"(przy czym nawet nie podał n ru przesyłki, bo jej na 100% wcale nie wysłał), a potem zamilkł na wieki. Miał oszałamiającą ilość pozytywów, potem okazało się, że jednak wiele osób oszukał. Ja na pewno nie płaciłabym za nic wcześniej. Takie mam do tego podejście. Życzę samych udanych transakcji i pozdrawiam. :hello: Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka