Dodaj do ulubionych

LEKKI głęboki wózek

20.05.03, 09:28
Witam wszystkich!
Pytanie takie jak w temacie.
Chodzi o naprawdę lekki wózek, ponieważ trzeba go wnosić na czwarte piętro.
Jeżeli ktoś by znał takowe proszę o info.
Pozdrawiam Artur
Obserwuj wątek
    • dar20001 Re: LEKKI głęboki wózek 21.05.03, 13:20
      z dostępnej na rynku oferty bardzo ciekawy jest Tracker City Bebecar/stelaż
      około 8 kg/dokupienia w Mothercare w Galerii Mokotów.Tada.
      • kasiapro1 Re: LEKKI głęboki wózek 23.05.03, 10:06
        Tracer wcale nie jest taki lekki. a to 4 p. matko!!!
        • dar20001 Re: LEKKI głęboki wózek 23.05.03, 11:04
          kasiapro1 napisała:

> Tracer wcale nie jest taki lekki. a to 4 p. matko!!!

Ja nie pisałem o wózku Tracker który jest na kołach pompowanych a przez to
          musi być cięzszy ale o nowym modelu Tracker City który jest znacznie lżejszy.
          Tada
    • kajoa Re: LEKKI głęboki wózek 23.05.03, 10:51
      Witam! Obejrzyj sobie Inglesinę Zippy na www.inglesina.pl - to taki system,
      który się składa z parasolki (ale takiej dla młodszego dziecka - akurat ją mam
      i jestem super zadowolona!) na którą montuje się gondolę lub fotelik
      samochodowy. Jak kupowałam wózek rok temu dla mojego synka to niestety jeszcze
      tego modelu nie mieli, ale jakbym miała kupować wózek teraz to pewnie na Zippy
      bym się zdecydowała. Aha, my mieszkamy na 3-cim piętrze, więc też jestem
      mamą "wysokogórską"smile)
      • grzalka Re: LEKKI głęboki wózek 23.05.03, 12:54
        Ja mialam Polak laser alu, stelaż aluminiowy, typowa gondola, dla mnie był
        lekki, ale ile konkretnie ważył to nie wiem
    • magdaw8 Re: LEKKI głęboki wózek 26.05.03, 18:55
      Ja polecam wózek "deltim"; jest lekki i b. funkcjonalny, a co ważniejsze cena
      nie odstrasza.Magda
      • kajoa Re: LEKKI głęboki wózek 27.05.03, 09:46
        Deltim? Miałam Deltim Fokus - fajny, ale tylko jak była druga osoba do pomocy
        przy wnoszeniu na 3-cie piętro, czyli przez 1 miesiąc. Po dwóch sprzedaliśmy
        ten wózek,bo uczłam się ubezwłasnowolnionasad Stelaż nawet nie taki ciężki, ale
        gondola - przeraźliwie! I poza tym niewygodna - niewyważona - nie mogłam jej
        (bez stelaża) nosić za uchwyty, bo budka przeważała i dziecko mi się zsuwało,
        nie mogłam nosić na biodrze, bo gondola ma metalowe zaczepy do montowania na
        stelażu które wrzynały mi się w biodrosad
    • dagmarabe Re: LEKKI głęboki wózek 27.05.03, 15:18
      Hej!
      Ja mieszkam na trzecim piętrze bez windy. Kupiliśmy Inglesinę Magnum - wnosiłam
      całość bez większych problemów. Ale on chyba najlżejszy nie jest...

Pozdrowienia,
      Dagmara
      • tiga1 Re: LEKKI głęboki wózek 13.06.03, 23:19
        Witam,
        chciałabym się czegoś dowiedzieć na temat Inglesiny Magnum. Dzisiaj ją własnie
        oglądałam i wydaje mi się sensowna a i tak jak na wózek na duzych pompowanych
        kółkach wcale nie jest taka ciężka.
        Pozdrawiam,
        Karolina
    • kalpa Re: LEKKI głęboki wózek 28.05.03, 01:12
      Ja też mieszkam na trzecim piętrze i kupiłam wózek na pompowanych kołach i
      paskowaych resorach. Po schodach nim zjeżdżałam, a na górę wciągałam. Dzięki
      temu nie obciążałam kręgosłupa, a mały się nie budził. I tak przez półtora
      roku. Znacznie łatwiej jest wózkiem zjeżdżać, niż go wnosić, serio.
      Pozdrawiam,
      Kalpa
    • martunia79 Re: LEKKI głęboki wózek 29.05.03, 17:46
      Implast Roy sport wazy 12 kg , dobrze się go wnosi czy sprowadza
      (doświadczenia koleżanki z 3 p.) teraz od niej go odkupujemy bo w wersji
      spacerówkowej ciężko jużbyło wnieść, nieporęcznie.
      • doris73 Re: LEKKI głęboki wózek 30.05.03, 19:51
        Mialam ten sam problem co Ty. Uwazam, ze nie ma lekkich wozkow glebokich. Mam
        Deltima, ktorego zostawiam na klatce, a maz po pracy go wnosi do sasiadow na I
        pietro. Jak mala skonczyla 4 miesiace kupilam lekka spacerowke chicco 5,5 kilo,
        rewelacyjnie lekka, ale wiecej zalet nie ma. Nadal uzywam deltima a chicco jest
        do krotkich spacerow lub do samochodu. Mysle, ze nie znajdziesz lekkiego wozka,
        a jesli tak to dodaj do tego wage dziecka+zakupy+rzeczy w torbie dla malucha i
        juz nie bedzie lekkismile
      • libra.alicja Re: LEKKI głęboki wózek 30.05.03, 23:11
        Ja też mam Implast Roy i zawsze zjeżdzam i wciągam po schodach (ma duże
        pompowane koła i paski, poza tym stelaż aluminiowy).
        Nigdy nie byłam w stanie podnieść całego wózka (nawet bez dziecka). Jak córka
        miała 2-3 miesiące była zima i pakowałam ją do wózka już w domu, wtedy
        zjeżdżałam stelażem, a gondolę znosiłam za rączkę w budce (mordęga). Później
        (jak było cieplej i dziecko większe) zjeżdżałam wózkiem po schodach niosąc małą
        na rękach.
        Jesli wózek ma być solidny, wygodny (dla mnie duże koła to podstawa), to raczej
        nie będzie lekki. Niestety.
        • doris73 Re: LEKKI głęboki wózek 31.05.03, 21:12
          Opowiem Wam jeszcze historyjke jak ja szukalam lekkiej gondoli. W inecie
          znalazlam fajny wozek i na maila zadalam pytanie ile wazy bo czeka mnie
          wnoszenie na 4 pietro. Szybko dostalam odpowiedz a w niej, ze raczej nie znajde
          lekkiej gondoli i rozwiazaniem moze byc wnoszenie najpierw maluszka w gondoli
          po czym na druga ture wnosimy podwozie, przy czym ze wzgledu na czeste
          kradzieze radzil mi Pan abym podwozie przyczepiala lancuchem na klodkesmile) Moja
          odpowiedz brzmiala krotko: Czy do wozka dolaczacie gratis lancuch z klodka?smile
          • basha Re: LEKKI głęboki wózek 14.06.03, 12:25
            Mam pytanie do wciagajacych i zjdezdzajacych wozkiem o schodach. Dziecko wam
            sie nie zsuwa? Przeciez to duze nachylenie. I wozek nie niszczy sie szybciej?
            Jak to jest?
            • doska76 Re: LEKKI głęboki wózek 14.06.03, 14:51
              ja zjezdzam i wjezdzam Polakiem Orionem, 15 kg wózka i 8 kg dziecka smile)
              Dziecko nie zsuwa się jeśli zjezdzasz i wciagasz tylko na tylnych kółkach,
              zreszta inaczej chyba sie nie da.

pozdrowienia z 3 piętra smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka