anol 30.07.07, 09:30 Co sadzicie o tej plycie?? Mi i synkowi podobaja sie te piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorkor33 Re: Bebe Lilly 30.07.07, 09:52 Moja córeczka za nimi przepada - jak tylko słyszy natychmiast zaczyna tańczyc. Ale w jej przypadku to musi być piosenka+teledysk, wiec tylko w wersji puszczanej na Mini-Mini jej się podoba (dźwięk + obraz). Ale ona ma dopiero 12 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
p_renula76 Re: Bebe Lilly 30.07.07, 17:01 teledyski.onet.pl/ tu dostępne bez ograniczen)), wystarczy wpisac w wyszukiwarce i muzyczka non stop Odpowiedz Link Zgłoś
kakuba Re: Bebe Lilly 30.07.07, 09:56 mi sie to kompletnie nie podoba nie chce spaczyć słuchu mojemu dziecku taka płytka pseudo muzyczka, sztucznie wygenerowana z komputerka nie ma dla mnie żadnej wartości są chyba ciekawsze propozycje dla dzieci? ale to moje zdanie krzywdy to ta muzyka obiektywnie raczej nie wyrządzi, to kwestia gustu muzycznego rodziców i w przyszłosci dziecka jakby moje dziecko kiedyś zaczęło słuchać disco polo albo czegos w tym stylu to bym sie chyba ze wstydu spaliła Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Bebe Lilly 30.07.07, 10:03 kakuba to witaj w klubie ) a dziecko tanczy przy czym sie da, byle rytmiczne bylo, moja lubi muppet show, od razu klaszcze i tanczy, toolem tez nie pogardzi, kiwa sie jak szalona a muzyczka mi mignela na minimnini, koszmarek potworny Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: Bebe Lilly 30.07.07, 14:27 > ale to moje zdanie krzywdy to ta muzyka obiektywnie raczej nie wyrządzi, to > kwestia gustu muzycznego rodziców i w przyszłosci dziecka > jakby moje dziecko kiedyś zaczęło słuchać disco polo albo czegos w tym stylu > to bym sie chyba ze wstydu spaliła No ale pomyśl, że w przyszłości Twoje dziecko będzie słuchać disco polo, ale w nowym Audi S8 albo BMW szósteczce. Albo siedząc w jacuzzi na tarasie swojej letniej rezydencji na południu Włoch Tak może być? Odpowiedz Link Zgłoś
salezja Re: Bebe Lilly 30.07.07, 12:06 Na szczęście moje dziecko ma wybór. Puszczam jej to co jej się podoba. Razem o godzinie 8:00 oglądamy na VH1 Rock Your Baby i tam są puszczane przez godzinę piosenki dla dzieci- różne. Po tym jak mała na nie reaguje widzę co jej wpadło w ucho i przy czym chce tańczyć. Min. Bebe lilly bardzo jej się podoba, teledysk też jest super zrobiony. A pomysł z ukierunkowywaniem dziecka na tylko jeden ambitny typ muzyki uważam za beznadziejny. Dzięki takiemu postępowaniu w przyszłości mamy do czynienia z osobami, które poprzez muzykę oceniają innych lub uważają ich za gorszy gtunek ( disco polo)- acha nie jestem fanką disco w ogóle a polo w szczególności, natomiast zupełnie nie ma to wpływu na to czy moje dziecko będzie tego słuchać czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Bebe Lilly 30.07.07, 12:21 no to chyba zadna nowosc, ze rodzice ksztaltuja swoje dziecko nie widze powodu zeby puszczac jej cos, czego sama nie lubie i co drazniloby moje uszy owszem, kiedys sama wybierze czego bedzie sluchac, jak sie bedzie ubierac, co jesc, ale ksztaltowanie, uwrazliwianie i wydelikacanie gustu muzycznego, wyczucia kolorow czy smaku lezy jak najbardziej w gestii rodzicow dziecko puszczone samopas i nieukierunkowane w zadna strone najprawdpodobniej bedzie czynic przypadkowe wybory, czasem idace po linii najmniejszego oporu - sluchanie papki z mtv, ubrania jak cala reszta ulicy, posilki z mc donaldsa ja tam wole jednak popychac palcem, choc licze sie z tym, ze ktoregos dnia przyniesie do domu bravo girl hehe Odpowiedz Link Zgłoś
salezja Re: Bebe Lilly 30.07.07, 12:27 Widzisz ja kształtowanie rozumiem w trochę inny niż ty sposób. Żeby dziecko wiedziało czego chce słuchać puszczasz mu różną muzykę- którąś sobie wybiera, tą co mu sie podoba, a nie tą która nie drażni Twoich uszu. Żeby dziecko wiedziało czy lubi kolor zielony czy niebieski musi w otoczeniu mieć wszystkie kolory do wyboru nie tylko taki, który nie drażniłby Twoich oczu. I dalej, żeby dziecko wiedziało co chce jeść, musi spróbować wszystkiego, a nie tylko tego co nie drażniłoby Twojego podniebienia- rozumiesz co mam na myśli. To jest dla mnie kształtowanie, a nie stwarzanie na swoje podobieństwo ( we własnym mniemaniu najlepsze). Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Bebe Lilly 30.07.07, 12:53 moj 3 latek katował nas ta plytą cala droge na wczasy (ponad 10 godz). Poświęciłam sie bo widziałam ile radosci mu to sprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: Bebe Lilly 30.07.07, 14:30 moje corki ogladaja teledysk na mini mini i bardzo go lubia(szczegolnie te zwierzatka plyty nie posiadam ale wersja z teledyskiem by sie przydala acha- to jest przeciez piosenka dla dzieci nie dla doroslych ale uwazam ze jest calkiem fajnie zrobiona; Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Bebe Lilly 30.07.07, 21:45 anol napisała: > Co sadzicie o tej plycie?? Mi i synkowi podobaja sie te piosenki. Z dwojga złego wolę króliczka Titou. Bebe Lilly to dla mnie młodsza siostrzyczka laleczki Chucky, paskudna i wizualnie i muzycznie. Moje dzieci jej nie lubią (i chwała Bogu). Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: Bebe Lilly 31.07.07, 22:39 Nie przepadam za piosenkami z mini mini. Jak dla mnie to absolutny chłam zrobiony na odwal się. Porównywalny z poziomem niektórych sztywnostronicowych książek dla dzieci czy disneyowsko-kiczowatymi gazetkami. Właśnie literatura i muzyka dla dzieci powinna reprezentować sobą choć minimum dobrego smaku. I chociaż moje dzieci lubią ich słuchać płyty nie kupię. Z taką samą przyjemnością dzieciaki słuchają np popu, diskopolo, reage. ?BByle było w miarę rytmiczne i wesołe/pogodne. Odpowiedz Link Zgłoś