sandra246 26.10.09, 10:52 Czy jeżeli ubezpieczy mnie mój facet u siebie w pracy w zusie,to należą nam się jakieś pieniądze z powodu porodu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: Pytanie o ubezpieczenie. 26.10.09, 11:29 ZUS nie wypłaca pieniędzy z powodu porodu. Chyba chodzi Ci o dodatkowe nieobowiązkowe ubezpieczenie na przykład w PZU? zależy od tego jakie są warunki tego ubezpieczenia, zwykle ejst też jakiś okres karencji. Odpowiedz Link Zgłoś
edziakrys Re: Pytanie o ubezpieczenie. 27.10.09, 07:56 U nas było tak: Mąż zaczął pracę we wrześniu (termin mam na 28 listopada) i zapisał się do ubezpieczenia grupowego, z tytułu którego należą sie pieniążki za urodzenie dziecka. Pracował tylko do 6 października bo ze względów zdrowotnych musiał odejść. Dostaliśmy formularz do kontynuacji i kontynuujemy Okres karencji w tej firmie wynosi miesiąc, ale można tez przystąpić do tego ubezpieczenia samemu (w PZU) ale wtedy okres karencji wynosi 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
m_o_k_o edziakrys 27.10.09, 17:34 Ale Wy dostaniecie pieniadze z Towarzystwa Ubezpieczeniowego - a nie z ZUS-u - Bo ta instytucja nie wypłaca zasiłków porodowych ! Sandra246 - chodzi Ci o ubezpieczenie zdrowotne ? Czy o ubezpieczenie na życie/zdrwie ? Odpowiedz Link Zgłoś