napoleonka_k 11.05.10, 14:14 Czy orientujecie się może ile może kosztować albo może miałyście u siebie niedawno remont małej łazienki? Chodzi mi o zapłatę za wykonanie jaką może zaśpiewać fachowiec. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_madziq Re: Remont 11.05.10, 14:25 zależy od miasta, ja w rzeszowie płaciłam za płytki 45 zł a słyszałam ze w warszawie to cena się waha 80-150 zł. Czy faktycznie tak jest to musi Ci potwierdzic ktos ze stolicy. Poza tym jeszcze koszty ew. demolki i montażu ceramiki. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Remont 11.05.10, 14:33 Zależy co jest do zrobienia. Same położenie kafelek u mnie się zaczyna od 50 zł w górę za m.kw. - jeśli nie trzeba dodatkowo równać ścian i podłogi pod płytki. Do tego fazowanie, otwory, silikon, dekory (jeśli są), montaż urządzeń, oświetlenia... im więcej do zrobienia, tym więcej kosztuje. Zerknij na portal glazurnicy.pl tam są średnie ceny usług. -- 1% dla Adki Odpowiedz Link Zgłoś
matsuda podlaskie 11.05.10, 14:48 łazienka 2x1,5 ok 1700 samej robocizny ( skucie, wylewka, płyty na ściany,położenie płytek, montaż armatury) Odpowiedz Link Zgłoś
rozamund Re: Remont 11.05.10, 15:13 Właśnie jestem w trakcie remontu łazienki 6m2. Remont jest generalny, ściany są skute do cegły, posadzka również, kładziemy ogrzewanie podłogowe, wymieniamy całą ceramikę i oczywiście nowe płytki. Jak obliczyliśmy, to wszystko będzie kosztowało jakieś 15 tys, w tym robocizna płytkarza i instalatora ok. 5-6 tys., reszta - płytki, wanna, prysznic, WC i wszystkie dodatki. Ciekawa jestem, czy się zmieścimy w tej kwocie. Aha, mieszkam pod Poznaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: Remont 11.05.10, 15:39 No to cieszę się, że mam zdolnego męża, który sam wykonywał wszystkie te prace (no dobra, oprócz skucia tynku do cegieł i rozprowadzenia nowej elektryki). I mimo to, że za robociznę nie płaciliśmy to koszt łazienki był koło 10 000zł (no wszystko nowe od wylewki, ścian, płytek, armatury, wieszaczków a na szafkę już nie wystarczyło, tylko taka pod umywalką jest). Trwało 7 tygodni, no ale wiadomo, dlatego, że mąż większość tego czasu normalnie chodził do pracy a łazienkę robił po godzinach... Po czasie stwierdzamy, że było to jedno z najcięższych przeżyć w naszym mieszkaniu Ale nadal cieszymy się, że on sam mógł to zrobić bo nie bardzo było nas stać na robotników, a i teraz dalsze remonty w mieszkaniu mąż robi, po trochu, starannie i niedrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
and-a Re: Remont 11.05.10, 15:27 Rok temu, Gdańsk, 4 m.kw. łazienki, trwało 6 tygodni (!), ale było warto, bardzo solidny i dokładny fachowiec - 4.000 zł (i nie żałuję). Odpowiedz Link Zgłoś
marta-zs Re: Remont 14.05.10, 10:06 2mx3m-4.000zł ze wszystkim(hydraulika, glazura, wc, umywalka, prysznic), wiadomo, ze wszelkie dziwolągi tylu polki z kafelek za dodatkową opłatą Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Remont 14.05.10, 15:50 Circa about to może wynieść 3-4 tysiące ale raczej bliżej 4 tys. zł. Zależy od zakresu prac. Odpowiedz Link Zgłoś