firlii
01.09.11, 21:26
Nie wiem czy piszę na odpowiedni forum (zwrocilam sie tez o pomoc na forum praca), ale moze ktos mi poradzi...
..., bo spodziewałam sie innej wypłaty a tu się dziś trochę zdziwiłam. Zacznę może od tego, że jestem nauczycielem i moja sytuacja wyglada nastepujaco
-mam podpisaną umowę na 11/18 etatu na czas nieokreślony (od 1.09.10 roku)
- we wrzesniu 2010 roku podpisalam tez aneks na dodatkowe 4 godziny do konca sierpnia 2011 roku
- do grudnia 2010 roku otrzymywałam ok. 1550 zl miesiecznie wyplaty(godziny dydaktyczne+ dodatki motywacyjne i za wychowawstwo)
- od stycznia wypłata zmniejszyla mi sie do 1300 (oddałam wychowawstwo czyli zabrano mi dodatki)
- od połowy marca 2011 byłam na zwolnieniu lekarskim z powodu zagrozonej ciazy i tu dostawalam 1700 zl az do sierpnia 2011 roku(na zwolnieniu bylam od polowy marca do polowy maja, wrocilam na 2 tygodnie do pracy, ale z powodow zdrowotnych musialm z powrotem isc na zwolnienie na ktorym bede juz do konca ciazy)
-Na zwolnieniu jestem dalej (rodzę w pażdzierniku), ale moja wypłata za wrzesień jest mniejsza o 500 zl (dowiedziaąłam sie od pani ksiegowej, ze skonczyl mi sie ankes do umowy na te 4 godziny i mam teraz naliczana wyplate od tych 11 godzin z umowy)
Czy to jest zgodne z prawem? Czy nie jest tak, ze skoro jestem na zwolnieniu to najpierw na zwolnieniu, a pozniej na macerzynskim powinnam dostawac kwote, ktora mi zostala wyliczona w pierwszym miesiacu tego dlugiego zwolnienia????
Z gory dziekuje za odp.