Dodaj do ulubionych

plikostrada - pomóżcie !!!

06.05.13, 18:12
witam
dostałam takiego maila - treść poniżej - możliwe że córka zalogowała się na tej stronie (to był luty więc nie jest pewna) chciała wypełnic testy z matematyki
podała fikcyjne imiĘ , nazwisko i adres , pozostał adres mailowy i IP komputera
CZY MOGĄ WYEGZEKWOWAC TĘ NALEŻNOŚC PROSZE O POMOC
zwróccie uwage że siedzibą tej "firmy" jest Dubaj

Szanowna Pani,

Serdecznie dziękujemy za zamówienie pakietu podstawowego usługi Plikostrada.

W dniu 03.02.2013 o godzinie 19:08:14 przy użyciu komputera o adresie fizycznym IP xxxxxxxx, zawarła Pani umowę o świadczenie usługi Plikostrada w pakiecie podstawowym, obejmującym dwunastomiesięczny dostęp do serwerów sieci Usenet z łącznym limitem transferu danych wynoszącym 122 GB.

Fakt, iż nie odstąpiła Pani od umowy w terminie pierwszych 14 dni od jej zawarcia, świadczy o tym, iż nasza usługa musiała spełnić Pani oczekiwania. Zapewniamy, iż dołożymy najwyższych starań aby zamówiona usługa była świadczona bez zakłóceń przez cały okres obowiązywania umowy.

Przypominamy, iż w zamian za udostępnioną usługę, zobowiązała się Pani do uiszczenia jednorazowej opłaty abonamentowej w wysokości 96 złotych.

Prosimy o uregulowanie należności na poczcie lub poprzez przelew bankowy, w terminie do dnia 12.05.2013, podając następujące dane odbiorcy:

Nazwa odbiorcy: Smart Tech Connect Ltd. Adres odbiorcy: P.O. Box 450676, Dubaj, ZEA
Rachunek bankowy odbiorcy w Polsce: 26 1750 1312 6860 1000 0007 8005
Tytuł płatności: Opłata za abonament 12 miesięcy - 0007 8005
Kwota: 96 PLN

Gotowy blankiet wpłaty można wygenerować pod adresem www.plikostrada.pl/wplata.,,,,,,,,,,,

W przypadku pytań prosimy o kontakt poprzez wysłanie wiadomości na adres e-mail pomoc@plikostrada.pl

Życzymy udanego korzystania z udostępnionej usługi.

Z pozdrowieniami,
Zespół Plikostrada.pl
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: plikostrada - pomóżcie !!! 07.05.13, 14:09
      Machnij ręką i już, to wszystko oszuści.
    • myrcek Re: plikostrada - pomóżcie !!! 03.04.14, 12:22
      Jeśli ktoś zalicza się do tej wąskiej grupy osób, którzy poddali się, opłacili, zapraszam do grupy pozwu zbiorowego:

www.pozywamy-zbiorowo.pl/
      W opisie grupy czytamy:
      Drodzy Państwo! Proszę o zgłaszanie się osób zainteresowanych ewentualnym złożeniem pozwu zbiorowego przeciw firmie związanej z plikostradą. Proszę wpisywać tu kwotę wpłaconą administratorowi plikostrady, a na adres mailowy redakcja@pozywamy-zbiorowo.pl proszę wysłać swoje imię nazwisko i adres e-mailowy do kontakt oraz informacje o wysokości wpłaconej kwoty. Jeśli ktoś nie wpłacił plikostradzie żadnej kwoty, nie jest osobą uprawnioną do takiego pozwu, ale PROSZĘ UWAŻNIE CZYTAĆ ten tekst: PROSIMY NIE DOKONYWAĆ WPŁAT PLIKOSTRADZIE WYŁĄCZNIE DLA SPEŁNIENIA WARUNKU DOŁĄCZENIA DO POZWU ZBIOROWEGO. NIE MAMY NIC WSPÓLNEGO PRZECIEŻ Z TYM PORTALEM.
      • meery1985 Re: plikostrada - pomóżcie !!! 25.06.14, 16:44
        Witam, ja chcialam zpaytać, ponieważ w dniu dzisiejszym dostałam ponaglenie do zapłaty 96zł. Oczywiście pani na infolinii powiedziała, że jednorazowo, że po roku wygasa umowa, nie ma opłąt, ale jakoś jej nie uwierzyłam. Nie wem czy płacić czy nie. Czy jest ktoś kto od dłuższego czasu z nimi ma problem ? Czy serio można to zbagatelizować? Nigdy nie mialam z czymś takim do czynienia. Jestem matką dwójki dzieci i nie bardzo mi się uśmiecha placenia jakiś kosmicznych odsetek, ciagania po sądach czy innych takich "umilaczy" życia.
        Bardzo proszę o informację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka