Dodaj do ulubionych

Do mam - kadrowych....

07.07.05, 12:43
Czy ktos co sie dzieje, jesli w trakcie urlopu wypoczynkowego dostarczy sie
pracodawcy chorobowe? A w trakcie wychowawczego?
Wlasnie rozpoczelam urlop wypoczynkowy (po macierzynskim) oraz wypisalam
wniosek na urlop wychowawczy (po wypoczynkowym). Jakie konsekwencje ma
przedstawienie chorobowego w trakcie urlopu wypoczynkowego? Przesuwa sie
wszystko w czasie? Nalezy wypisac nowy wniosek o wychowawczy?
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • one9 Re: Do mam - kadrowych.... 07.07.05, 16:58
      Po urlopie macierzyńskim poszłam na wypoczynkowy. W między czasie przerwałam go
      biorąc 60 dni zwolnienia na dziecko(tyle można wziąć w ciągu roku). Teraz
      kończy mi się zwolnienie i dalej pociągnę urlop wypoczynkowy. Wyliczyłam sobie
      kiedy powinnam wrócić do praci.. i składam podanie o wychowawczy. Poproś
      pediatrę o zwolnienie. Dają chętnie. Tym sposobem zyskasz 2 m-ce. Ja mam w
      papierach, że muszę karmić piersią, a mój Synek nie toletuje innych pokarmów.
      Pozdrawiam.
      • e5121 Re: Do mam - kadrowych.... 07.07.05, 19:17
        A ja poszłam na zwolnienie na siebie.Czy potem moge isc jeszcze na dziecko?
      • wiewiora12 Re: Do mam - kadrowych.... 07.07.05, 20:14
        Dzieki za odpowiedzi. Ja juz zlozylam podanie o wychowawczy. Czy to cos zmienia?
        • reniuszek75 Re: Do mam - kadrowych.... 08.07.05, 13:33
          Czy te 60 dni zwolnienia chorobowego na dziecko, można wziąść jednorazowo?
          pozdrawiam
          Renia
    • gniezno1 Re: Do mam - kadrowych.... 12.07.05, 09:42
      Pytałam się koleżanki-która brała takie zwolnienie :nie dostała jednorazowo,
      tylko w odstępach.
      • marcelina-29 Re: Do mam - kadrowych.... 12.07.05, 11:11
        Nie ma przepisu który by mówił ile dni ma wynosić zwolnienie.Zazwyczaj się je
        dzieli dlatego że tak długa choroba wymaga dowodów i potrzebne są wizyty
        kontrolne.Jednakże zwolnienie które jest chonorowane do przesuniecia terminu
        urlopu może być tylko na pracownika, opieka nie jest zweolnieniem
        przesuwającym.Przed terminem końca zwlonienia składamy ponownie wniosek o urlop
        wypoczynkowy i wychowawczy.
        pozdrawiam
        • krabe Re: Do mam - kadrowych.... 12.07.05, 11:21
          a co się dzieję z urlopem wypoczynkowym kiedy dostaje sie zwolnienie na
          dziecko(opieka). zrozumiałam, że nie przesuwa się. czyli co... te dni
          przepadają? nie zrozumiałam do końca. pozdrawiam i proszę o wyjaśnienie
          • marcelina-29 Re: Do mam - kadrowych.... 12.07.05, 11:26
            krabe napisała:

> a co się dzieję z urlopem wypoczynkowym kiedy dostaje sie zwolnienie na
            > dziecko(opieka). zrozumiałam, że nie przesuwa się. czyli co... te dni
            > przepadają? nie zrozumiałam do końca. pozdrawiam i proszę o wyjaśnienie
            -takie zwolnienie jest poprostu nie ważne.Jesteś nadal na urlopie wypoczynkowym
            a zwolnienie na opiekę nic ci nie da.Chyba że takowe weźmiesz po urlopie
            wypoczynkowym.
        • marcelina-29 Re: Do mam - kadrowych.... 12.07.05, 11:21
          ze zwolnienia opieka nad dzieckiem można skorzystać po urlopie wypoczynkowym w
          trakcie urlopu tylko na siebie tak stanowi kodeks pracy.
          • krabe Re: Do mam - kadrowych.... 12.07.05, 11:26
            czyli co nalezy zrobić poczekać aż skończy sie urlop wypoczynkowy i wówczas
            dostarczyć zwolnienie? i czy można po skończonym lub przed skończeniem urlopu
            wypoczynkowego złożyć wniosek o urlop wychowawczy a potem dostarczyć zwolnienie
            opieke(czy wówczas tez nie można na dziecko)dziękuje z góry za odpowiedz.
            • marcelina-29 Re: Do mam - kadrowych.... 12.07.05, 11:30
              krabe napisała:

> czyli co nalezy zrobić poczekać aż skończy sie urlop wypoczynkowy i wówczas
              > dostarczyć zwolnienie? i czy można po skończonym lub przed skończeniem urlopu
              > wypoczynkowego złożyć wniosek o urlop wychowawczy a potem dostarczyć
              zwolnienie
              > opieke(czy wówczas tez nie można na dziecko)dziękuje z góry za odpowiedz.

Jeśli złożyłaś już wniosek o wychowawczy to zwolnienia nie bierzesz tylko
              dopiero po wychowawczym.Miesiąc przed końcem urlwych.składasz pismo informujace
              o swoim powrocie.A od dnia powrotu zwolnienie.
              • krabe Re: Do mam - kadrowych.... 12.07.05, 11:37
                dziękuję bardzo za informacje, nie złozyłam jeszcze wniosku o urlop wychowawczy.
                w takim razie poczekam aż skończy mi sie urlop wypoczynkowy i dostarcze
                zwolnienie opieke. pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka