Dodaj do ulubionych

zwolnienie po macierzńskim a kontrola ZUS -u

25.07.05, 13:22
Witam wszystkie emamusiesmile
mam pytanie do mam, które byly na zwolnieniu lekarskim "na dziecko" (dlużej
niż 30 dni jednorazowo) bezpośrednio po skończonym urlopie macierzyńskim +
ewentualny urlop wypoczynkowy,czy mialyście kontrolę ZUS-u?

pozdrawia serdecznie
Renia mama Mikolaja (02.03.2005)
Obserwuj wątek
    • aada100 Re: zwolnienie po macierzńskim a kontrola ZUS -u 25.07.05, 15:33
      Ja też o to pytam!! Bardzoo proszę napiszcie!!!
      • krabe Re: zwolnienie po macierzńskim a kontrola ZUS -u 25.07.05, 15:35
        i ja podciągam temet, bardzo mnie to intereresuje.
    • reniuszek75 Re: zwolnienie po macierzńskim a kontrola ZUS -u 25.07.05, 20:38
      podciągam....................czyźby nikt nie mial takich doświadczeń?

pozdrawiamsmile
    • aada100 Re: zwolnienie po macierzńskim a kontrola ZUS -u 25.07.05, 22:13
      No, Reniuszku! CZyżbyśmy tylko my dwie wracały niebawem do pracy? Kiedy kończy
      Ci się macierzyński?
      • reniuszek75 do aada100 26.07.05, 12:37
        Witaj aadasmile
        mój macierzyński skończyl się 8 czerwca, do 25 lipca mialam urlop wypoczynkowy a
        od 26 lipca jestem na zwolnieniu lekarskim na
        Mikolaja.....................................................a niedlugo do
        pracy, z jednej strony bardzo się cieszę z tego powrotu bo lubię moja pracę, a z
        drugiej strony to żal zostawiać synka w domusad ale ja chcę wrócić na razie na
        1/2 etatu lub większość pracy zabierać do domu więc może nie będzie tak żlewink
        a jak sprawa przedstawia się u Ciebie?

pozdrawiam
        Renia
        • aada100 Re: do aada100 26.07.05, 23:25
          Hej! U mnie macierzyński kończy się 1 września. Dalej nie wiem co mam zrobić.
          Iść na zwolnienie na siebie, na Łukasza, na wypoczynkowy czy jak? Boję się
          kontroli ZUS-u, bo w ciąży mnie kontrolowano. Ale trafił mi się lekarz, który
          mi podpowiadał co mam mu mówić (?!) - uwierzycie? A teraz naprawdę nie wiem.
          Chciałabym do pracy wrócić jak Łukaszek będzie miał roczek. Co mi radzicie,
          dziewczyny??!!
          • reniuszek75 Re: do aada100 27.07.05, 08:43
            jeżeli masz dużo dni urlopu wypoczynkowego to najlepiej jak weżmiesz go w
            calości bezpośrednio po macierzyńskim, pracodawca ma wówczas obowiazek udzielić
            Ci go, natomiast jeśli chcialabyś go wykorzystać później to może się nie zgodzić
            abyś poszla na urlop wypoczynkowy dluższy niż 14 dni jednorazowo
            pozdrawiamsmile
            Renia
            • aada100 Re: do aada100 27.07.05, 20:19
              Hm, mam 34 dni urlopu + 2 dni na opiekę. Chyba pójdę po macierzyńskim na
              wypoczynkowy, potem na zwolnienie na Łukasza a potem na wychowawczy. Tak, chyba
              tak zrobię! (?)
    • nataliamackowiak Re: zwolnienie po macierzńskim a kontrola ZUS -u 25.07.05, 22:20
      Wydaje mi się, że napisałyście na złym forum, bo na takie tematy widziałam cos
      na forum "Prawo i pieniądze".
      Pozdrawiam.
      Nataliasmile
      • reniuszek75 Do nataliamackowiak 26.07.05, 12:42
        Witaj Nataliosmile
        bardzo dziekuje za przekierowanie do odpowiedniego forum, może tam uzyskam
        odpowiedzi na interesujący mnie temat
        pozdrawiam
        Renia
    • packa761 Re: zwolnienie po macierzńskim a kontrola ZUS -u 26.07.05, 14:57
      Witajcie!!Ja zaraz po macierzyńskim byłam na zwolnieniu lekarskim 2 miesiące,
      potem 1 miesiąc na wychowawczym, teraz wakacje i we wrzesniu do pracy. Dzięki
      Bogu zaden ZUS mnie nie kontrolował i wszystko jest ok.Ja zadawałam to pytanie
      w kwietniu i tez nikt nie odpowiedział (tylko Natalia mnie przekierowałasmile
      Pozdrawiam
    • buzinka1 Re: zwolnienie po macierzńskim a kontrola ZUS -u 26.07.05, 20:05
      Witam.
      W czasie ciąży byłam przez kilka miesięcy na L4 i po niecałym miesiącu wezwano
      mnie na kontrolę z ZUS-u. Po zakończeniu macierzyńskiego poszłam na L4, nie na
      dziecko lecz na siebie. Byłam w sumie do tego zmuszona ponieważ w czasie kiedy
      byłam na macierzyńskim, firma w której pracowałam ogłosiła upadłość i po moim
      powrocie zwolniła mnie. Obecnie jestem już piąty miesiąc na L4 i do tej pory
      nie byłam wzywana na kontrolę. Został mi jeszcze miesiąc, mam nadzieję, że już
      o mnie sobie nie przypomną smile
      Ania
    • wiolkak Re: zwolnienie po macierzńskim a kontrola ZUS -u 27.07.05, 20:52
      czesc dziewczyny, tez zamierzam pochorowac w trakcie wypoczynkowego, ciekawa
      tylko jestem jak zapatruja sie na to pracodawcy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka