kot_psot 27.09.05, 12:29 Dziewczyny, czy z pracy (ze szkoły) należą nam się jakieś pieniądze za urodzenie dziecka? Oczywiscie chodzi mi o pieniądze z ubezpieczenia. Ja jedynie płaciłam na zbiorcze ubezpieczenie 35 ZŁ. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ninka32 Re: do mam nauczycielek 27.09.05, 12:57 Tak dostaniesz pieniądze z ubezpieczenia ale musisz wyciągnąć ze szkoły polisę i iść z nią i aktem urodzenia do ubezpieczyciela. Ja dostałam 10% wartości ubezpieczenia. U mnie w szokole jest też wypłacany bezzwrotny zasiłek z socjalnego ale to zależy od szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: do mam nauczycielek 27.09.05, 13:17 Tak, jesteście ubezpieczeni grupowo, więc trzeba się zgłosić (lub najpierw zadzwonić) do księgowej. Ja wysłałam męża, trzeba zanieść akt narodzin i wypełnić jakiś formularz. Pieniądze wpłynęły mi na konto (chyba z 600 zł - zależy od towarzystwa ubezpieczeniowego). Pozdrawiam Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
janka741 Re: do mam nauczycielek 27.09.05, 23:30 Dostała pieniądze z PZU i ze szkoły z socjalnego.Z tego co powiedziała mi sekretarka niewiele szkół wypłaca pieniądze z socjalnego za urodzenie dzidziusia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: do mam nauczycielek 27.09.05, 23:52 ubezpieczenie grupowe daje możliwość uzyskania wypłaty za urodzenie dziecka. jej wysokośc jest uzależniona od umowy ubezpieczenia, którą zawarł aszkoła. ja dostałam 900 zł., ale niektóre koleżanki, ubezpieczone w innej firmie otrzymały nawet 1500zł. sama szkoła nie wypłaciła mi nic (( Odpowiedz Link Zgłoś