chimba 02.01.06, 09:41 Moze ktoś z Was wie od kiedy można iść bezpiecznie na zwolnienie lekarskie w ciąży, tzn. tak aby ZUS się nie przyczepił... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Zwolnienie 02.01.06, 09:47 ja poszłam w 6 tygodniu, ale później już niemal do końca leżałam... Odpowiedz Link Zgłoś
dawida25 Re: Zwolnienie 02.01.06, 09:48 ja jestem od samego początku ciąży i nic na razie się nie doczepiają. Odpowiedz Link Zgłoś
kubas2001 Re: Zwolnienie 02.01.06, 09:48 Ja na zwolnieniu jestem od 25 tygodni czyli od początku ciąży. Do tej pory nic z ZUSem się nie działo, ale właśnie jestem w trakcie składania dokumentów dot. zasiłku rehab. Dalej zobaczymy... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Zwolnienie 02.01.06, 10:25 Jestem na zwolnieniu od ok. 6 tygodnia ciąży - cały czas z nakazem leżednia. Mam już orzeczenie o przyznaniu świadczenia rehabilitacyjnego. ZUS mnie nie odwiedził, a to już rozpoczęty 30tc. Odpowiedz Link Zgłoś
mag2004 Re: Zwolnienie 02.01.06, 10:36 witaj, przy 1 ciazy (1,5 roku temu) bylam na zwolnieniu od 6 tyg i nic, a teraz jestem w 2 ciazy, 18 tydzien i znowu jestem na L4 od ok 8-9 tc i wlasnie dzwonilam do ZUS i dowiedzialam sie ze moze w ogole mi nie wyplaca !!! bo zatrudniona na um.o prace jestem od polowy lipca a w ciazy jestem od wrzesnia i pani z ZUS mi zasugerowala ze specjalnie sie zatrudnilam zeby zajsc w ciaze...jakas bzdura kompletna, bo ciaze to nie zawsze tak latwo wyczarowac (z 1 dzieckiem walczylismy 2 lata !!), takze czeka mnie niezla przeprawa z ZUS; ale jesli Ty bylas duzo wczesniej zatrudniona niz zaszlas w ciaze to nie masz sie czego obawiac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goosiaa3 Re: Zwolnienie 02.01.06, 11:58 Ja wlasnie w tym tyg ide na zwolnienie i juz posiedze w domku do porodu a jestem w 18 tyg. zatrudniona zostalam w ciazy na samym poczatku i uwazam ze zus nie ma prawa sie doczepic bo kobietom w ciazy tez wolno podjac prace!! A tym bardziej kiedy na swiat przychodzi nowy czlowiek z czegos trzeba go utrzymac wiec wiele kobiet wlasnie kiedy dowiaduje sie ze jest w ciay idzie do pracy. Owszem duza czesc specjalnie idzie na zwolnienie ale tez sa takie ktore naprawde maja problemy z ciaza i nie maja wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś