Dodaj do ulubionych

Czy ktoś dostałodszkodowanie za paczkę zaginiętą?

16.03.06, 16:28
chodzi mi o to odszkodowanie z poczty.
7 marca wysłałam paczkę priorytetową i jako jedyna nie doszła do dziś.
Wiem,że po 14 dniach wypełnia się druki,a oni mają 30 dni na wypłacenie
odszkodowania.
Czy ktos dostał takie odszkodowanie-i w jakiej kwocie?
Obserwuj wątek
    • mamaemmy bosze!zaginioną! a nie zaginietą!:) 16.03.06, 16:41
      oto co robi ze mna ten urlop wychowawczy!
    • ciociapolcia Re: Czy ktoś dostałodszkodowanie za paczkę zagini 16.03.06, 17:17
      Ja wlasnie walcze, nie z poczta ale firma Opek, i nie z zaginiona paczka, a w
      spr. znacznego uszkodzenia przesylki (meble). Juz mi sie za przeproszeniem
      ulewa...
      • 19maj ciociapolcia 17.03.06, 10:54
        mam do Ciebie pytanko czy meble kupowałaś na allegro bo ja mam zamiar kupic
        ławę i tam jest napisane że dostarcza firma kurierska Opek
    • weronikarb Re: Czy ktoś dostałodszkodowanie za paczkę zagini 17.03.06, 10:18
      Mamoemmy chyba pechowy dzien byl ten 7 marca, bo ja też wyslalam priorytetem
      paczke i tez jeszcze nie dotarla. 20 skladam reklamacje, jak chcesz bede
      podawac na bieżąco co się dzieje dalej smile
      • o1la Re: Czy ktoś dostałodszkodowanie za paczkę zagini 17.03.06, 10:21
        a ja mialam dostac taka paczke- zostala wyslana chyba 6 marca- kupowalam
        dziecku zabawke na allegro, dosc droga- kolo 100 zl. sprzedawca wyglada na
        uczciwego, mysle ze to wina poczty. Tylko ze jak udawadnia sie ,ze w paczce
        bylo cos wartego np 100 zl a nie 20? niestety nie ubezpieczylam paczki..
      • mamaemmy Re: Czy ktoś dostałodszkodowanie za paczkę zagini 17.03.06, 12:50
        tak,informuj mnie na biezącosmiledzięki!
    • nina321 Re: Czy ktoś dostałodszkodowanie za paczkę zagini 17.03.06, 10:58
      Ja kilka miesięcy temu miałam podobną sytuację. Z tym , że ja wysyłałam i paczka
      nie doszła. Po miesiącu złożyłam reklamację. Wyceniłam sama wartość paczki. Oni
      sprawdzili, co się stałoi czy gdzieś się nie znalazła. Ale niastety, ślad po
      niej zaginął. Dostałam pismo z poczty Polskiej, że mogę odebra pieniądze -tyle
      ile podałam.
    • agnisiaz Re: Czy ktoś dostałodszkodowanie za paczkę zagini 17.03.06, 11:04
      witaj
      ja kiedys dostałam odszkodowanie za paczkę która zaginęła ale trwalo to
      strasznie długo i miałam szczęście że w niej były rzeczy których wartośc nie
      przekroczyła odszkodowania
      na pewno czekałam jakieś 2 miesiące
      aga mama wiki
      • malgorzata9 Re: Czy ktoś dostałodszkodowanie za paczkę zagini 17.03.06, 12:07
        Dziewczyny, za zaginiona paczke maksymalna kwota odszkodowania to 10krotnośc
        opłaty pocztowej! Paranoja jakaś
        • mamaemmy Re: Czy ktoś dostałodszkodowanie za paczkę zagini 17.03.06, 12:49
          tak,chyba faktycznie pechowy był 7 marcasmilePisałam o tym w Cafe Pomoc na allegro
          i tez tam osoby czekały na paczkę z tego dnia...Ciekawe czemu?Przez Dzień Kobiet??
          Mnie jesli oddadza 10-ciokrotność to będzie to 65zł,więc jeszcze na tym zarobię.
          Kurcze,chyba nadal będę byle jak pakowac te paczki-wtedy na pewno nikt ich nie
          przechwyci-daniej tak robiłam,ale tą włąsnie zapakowałam bardzo starannie,bo i
          kosztowała klientkę słono.

Dawajcie znac na bieżąco,dzięki za odpowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka