Dodaj do ulubionych

wczesniejszy maciezynski......

04.07.06, 13:39
slyszalam ze mozna zamiast zasilku rehabilitacyjnego isc na wczesniejszy
maciezynski,nie orientuje sie czy cza samemu w tym celu skladac jakies
papiery w zusie czy gdzie.Moze wiecie co musze zrobic zeby isc na
wczesniejszy maciezynski...Z gory dziekuje za odpowiedzi...
Obserwuj wątek
    • emma791 Re: wczesniejszy maciezynski...... 04.07.06, 14:05
      A nie szkoda Ci macierzyńskiego, to tylko 16 tygodni, nie lepiej ten urlop
      przeznaczyć na bycie z maleństwem po urodzeniu jak najdłużej. Jeśli złożysz
      papiery o rehabilitacyjny na pewno go dostaniesz, dla kobiet w ciązy to tylko
      formalność.

Pozdr.
      • irek0304 Re: wczesniejszy maciezynski...... 04.07.06, 14:36
        zgadzam sie z toba ale ja nie mam za bardzo wyboru bo moj szef nie wypelni mi
        papierow ubiegam sie o to juz drugi miesiac i nic albo wyjechal albo jest
        nieosiagalny we firmie a ksiegowej nie ma zeby to za niego wypelnila....
        poprostu olewa wszystko nawet mam problem z legitymacja ubespieczeniowa
        ubiegalam sie o nia ale nawet na to mi nie wypelnil papierow a do porodu mam
        coraz blizej....
        • molka176 Re: wczesniejszy maciezynski...... 04.07.06, 15:21
          Hej ja bylłam na zasiłku rehabilitecyjnym, ciąża zagrożona i 182 dni mijały 24
          kwietnia. Przyznano mi na 2 miesiące rehabilitacyjny, a termin na 29. Naszemu
          małemu nie che sie wychodzić i niestety i tak musiałam iśc już na macierzyński,
          a myślałam , ze mały urodzi się w czerwcu... Mi w pracy wypisywali w
          kisiegowości ten jeden dokument co do ZUSU a drugi wypełniał lekarz. Zgadza
          sie , to była tylko formalnośc, bo nawet jak mąż zanosił do ZUSU, tak mu pani
          powiedziała.
        • emma791 Re: wczesniejszy maciezynski...... 04.07.06, 19:05
          W takim razie nie wiem co Ci poradzic, to jest obowiązek pracodawcy wypełnic
          cos takiego. M<oże zapytaj swojego lekarza co masz zrobić albo kogoś z ZUS-u.
          Życze powodzenia

Pozdr.
    • 4ever4 Re: wczesniejszy maciezynski...... 04.07.06, 22:38
      Na macierzyński możesz pójść przed porodem. masz prawo w ten sposób wykorzystać min 2 tygodnie tygodnie urlopu (art. 180 par. 3 KP).
      Resztę odbierzesz po urodzeniu malego/malej.
      Informujesz kadry, od kiedy jestes na macieżyńskim.
      pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka