adriana223 18.11.06, 19:01 Na ile przed trzeba złożyc wniosek o udzielenie urlopu wychowawczego do MOPS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: urlop wychowawczy 18.11.06, 19:55 Wniosek o udzielenie urlopu wychowawczego składasz do pracodawcy, a do MOPS wniosek o zasiłek wychowawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana223 Re: urlop wychowawczy 19.11.06, 09:02 chodziło mi o to czy jest mozliwosc złożenia wniosku o zasiłek np. 2 tygodnie po ukonczeniu macierzynskiego Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina_sn Re: urlop wychowawczy 18.11.06, 21:53 pracodawca powinien byc poinformowany co najmniej 2 tygodnie przed planowanym urlopem wychowawczym, najlepiej na pismie. Co do Mopsu to sie nie orientuje bo mi zasilek nie przysluguje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuletka Re: urlop wychowawczy 19.11.06, 10:23 do MOPSu składa się wniosek w dniu w którym ten urlop się zaczyna WAŻNE: nie później bo pieniądze naliczane są za każdy dzień od złóżenia wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2613 Re: urlop wychowawczy 19.11.06, 10:28 a jezeli umowa o prace konczy sie w trakcie urlopu macierzynskiego i nie zostanie przedluzona, tez mozna isc na wychowawczy?? do kogo wtedy kierowac wniosek? pracowadcy juz nie ma, do zusu? (bo o reszte zesilku macierzymskiego do zusu sie kieruje posemko po zakonczeniu umowy o prace ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamuletka Re: urlop wychowawczy 19.11.06, 10:29 no niestety jak umowa skończona to wychowawczego urlopu nie ma bo nie ma go kto udzielić... Odpowiedz Link Zgłoś
ania2613 Re: urlop wychowawczy 19.11.06, 10:44 a nie jest tak, ze firma musi przedluzyc umowe o prace do konaca urlopu macierzynskiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
mamuletka Re: urlop wychowawczy 19.11.06, 11:18 do końca macierzyńskiego tak, ale wychowawczego urlopu już nie ma kto udzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2613 Re: urlop wychowawczy 19.11.06, 12:32 jezeli musi przedluzyc umiwe do konca macierzynskiego, a podanie o urlop wych zloze np 2 tyg przed koncem macierz to musi mi go udzielic chyba. A wtrakcie wych jestem chroniona przed utrata pracy Odpowiedz Link Zgłoś
mamuletka Re: urlop wychowawczy 19.11.06, 13:58 oj z tego co wiem to umowa przedłużana jest tylko do końca macierzyńskiego, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś