Dodaj do ulubionych

do mam doktorantek

12.03.07, 14:54
dziewczyny, czy któraś z was wie w ciągu ilu lat od zatrudnienia na uczelni
wyższej należy zrobić doktorat?; bardzo prosze tez o ewentualne odnośniki do
przepisów
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • irrcia Re: do mam doktorantek 12.03.07, 15:29
      Możesz mieć problem z uzyskaniem tutaj odpowiedzi - teraz raczej idzie się na
      studia doktoranckie a nie jest się zatrudnionym na stanowisku asystenta. Mam
      jakieś mgliste wrażenie, że 7 lat ale, czy wlicza się w to
      macierzyński/wychowawczy? Pozostaje spytać się w kadrach lub sprawdzić w umowie.
    • oxygen100 Re: do mam doktorantek 12.03.07, 16:10
      pytasz o studia doktoranckie czy o etat? Studia 4 lata + rok mozna przedluzyc
      (bez stypendium) jak na etacie to chyba jakies 8 lat, ale nei sadze ze to ktos
      jakos pilnie sprawdza
      -
      • jarzebina_cz Re: do mam doktorantek 12.03.07, 16:56
        oxygen100 napisała:
        > ale nei sadze ze to ktos
        > jakos pilnie sprawdza

Raczej sprawdzają, moja znajoma po owych ośmiu latach wyleciała z uczelni...
        • oxygen100 Re: do mam doktorantek 12.03.07, 17:10
          no moze zalezy gdzie. U nas (PAN) nie pilnuja jakos strasznie, u mojego meza
          (PW) tez raczej nie, ale od czasu do czasu dostaje zrywu na weryfikacje kadr
    • boziaj Re: do mam doktorantek 12.03.07, 17:25
      u mnie 8 lat i pilnuja tego
      wychowawczy przedłuża ten okres
      • eva123 Re: do mam doktorantek 12.03.07, 18:30
        studia doktoranckie trwaja 4 lata, mozna przedluzyc o 1 rok i o urlop(y)
        macierzynski(e). u mnie dodatkowo przedluzenie musi poprzec promotor i musi byc
        juz otwarty przewod.
        • iwoniaw Re: do mam doktorantek 12.03.07, 18:34
          Ale autorka wątku pyta wyraźnie o osoby już zatrudnione na uczelni i dopiero
          robiące doktorat, a to zupełnie inna sytuacja. Przeważnie uczelnie faktycznie
          trzymają się przepisu o 8 latach (+ ew. urlopy), chyba że mają problemy z kadrą
          (jak to często jest na kierunkach technicznych), wtedy przymykają oko.
        • eva123 linki 12.03.07, 18:45
          krd.org.pl/modules/articles/index.php?cat_id=7
          to link do roznych aktow prawnych dot. szkolnictwa wyzszego
          na tej stronie Krajowej Repr. Doktorantow mozna znalezc ciekawe informacje i
          ewentualnie zadac pytanie, chetnie pomagaja.
          • mamulinka2 Re: linki 13.03.07, 09:33
            bardzo wam dziekuję dziewczyny, tez mi się wydawało że to cos koło 8 lat smile
            pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka