mamulinka2 12.03.07, 14:54 dziewczyny, czy któraś z was wie w ciągu ilu lat od zatrudnienia na uczelni wyższej należy zrobić doktorat?; bardzo prosze tez o ewentualne odnośniki do przepisów pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irrcia Re: do mam doktorantek 12.03.07, 15:29 Możesz mieć problem z uzyskaniem tutaj odpowiedzi - teraz raczej idzie się na studia doktoranckie a nie jest się zatrudnionym na stanowisku asystenta. Mam jakieś mgliste wrażenie, że 7 lat ale, czy wlicza się w to macierzyński/wychowawczy? Pozostaje spytać się w kadrach lub sprawdzić w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: do mam doktorantek 12.03.07, 16:10 pytasz o studia doktoranckie czy o etat? Studia 4 lata + rok mozna przedluzyc (bez stypendium) jak na etacie to chyba jakies 8 lat, ale nei sadze ze to ktos jakos pilnie sprawdza - Odpowiedz Link Zgłoś
jarzebina_cz Re: do mam doktorantek 12.03.07, 16:56 oxygen100 napisała: > ale nei sadze ze to ktos > jakos pilnie sprawdza Raczej sprawdzają, moja znajoma po owych ośmiu latach wyleciała z uczelni... Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: do mam doktorantek 12.03.07, 17:10 no moze zalezy gdzie. U nas (PAN) nie pilnuja jakos strasznie, u mojego meza (PW) tez raczej nie, ale od czasu do czasu dostaje zrywu na weryfikacje kadr Odpowiedz Link Zgłoś
boziaj Re: do mam doktorantek 12.03.07, 17:25 u mnie 8 lat i pilnuja tego wychowawczy przedłuża ten okres Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 Re: do mam doktorantek 12.03.07, 18:30 studia doktoranckie trwaja 4 lata, mozna przedluzyc o 1 rok i o urlop(y) macierzynski(e). u mnie dodatkowo przedluzenie musi poprzec promotor i musi byc juz otwarty przewod. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: do mam doktorantek 12.03.07, 18:34 Ale autorka wątku pyta wyraźnie o osoby już zatrudnione na uczelni i dopiero robiące doktorat, a to zupełnie inna sytuacja. Przeważnie uczelnie faktycznie trzymają się przepisu o 8 latach (+ ew. urlopy), chyba że mają problemy z kadrą (jak to często jest na kierunkach technicznych), wtedy przymykają oko. Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 linki 12.03.07, 18:45 krd.org.pl/modules/articles/index.php?cat_id=7 to link do roznych aktow prawnych dot. szkolnictwa wyzszego na tej stronie Krajowej Repr. Doktorantow mozna znalezc ciekawe informacje i ewentualnie zadac pytanie, chetnie pomagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mamulinka2 Re: linki 13.03.07, 09:33 bardzo wam dziekuję dziewczyny, tez mi się wydawało że to cos koło 8 lat pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś