sidek3 29.04.07, 08:47 witam mam pytanie odnosnie urolopu macierzynskiego 6 luego urodzilam corcie i do tej pory zus nie wyplacil macierzynskiego czy ktoras z was miala podobny problem myslalam ze pieniazki beda co miesiac a tu nic zero a trzeba jakos zyc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amy33 Re: macierzynski 29.04.07, 10:57 a Twoja firma dopełniła wszystkich formalności? może nie zgłosili w ZUSie? sprawdz w księgowości czy wszystko jest ok. a w sumie to czemu tak dlugo czekalas? ja bym w marcu dociekała o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
sidek3 Re: macierzynski 29.04.07, 11:32 firma zlozyla wszystkie dokumenty (sprawdzalam )jak bylam w zusie to pani powiedziala ze musza wszystko dokladnie posprawdzac i dopiero dostane pieniadze po dlugim weekendzie pojde tam jeszcze raz choc slyszalam ze nie jestem pierwsza ktorej zus zwleka z macierzynskim Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka777 Re: macierzynski 29.04.07, 11:30 a byłaś zatrudniona w dniu porodu, albo chociaż zarejestrowana w UP? jeśli ani jedno ani drugie to się nie dziw- nie przysługuje Ci jeśli tak, to nie rozumiem Twojego postępowania, już dawno bym to wyjaśniła Odpowiedz Link Zgłoś
nataliak9 Re: macierzynski 29.04.07, 18:02 moja kolezanka miał 2 miesięczne opóźnienia w wypłacie. dzwoń do tego zusu nawet codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
pikum Re: macierzynski 29.04.07, 20:13 Zadzwoń do zus-u.Mnie pierwsze pieniążki za macierzyński zaginęły ale na poczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
d.ziarkowska Re: macierzynski 29.04.07, 21:55 urodzilam na poczatku listopada 8 a pieniazki byly tuz przed swietami Bożego NARODZENIA. za 2 miesiace od razu Odpowiedz Link Zgłoś
sidek3 Re: macierzynski 01.05.07, 09:40 hej zadzwonilam wczpraj do zusu i mile panie poinformowaly mnie ze pieniazki juz wyszly nareszcie!!!! dzieki za rady ! Odpowiedz Link Zgłoś