e.beata 16.10.03, 13:37 Gdy alimenty przepływają przez komornika kogo obowiązuje termin podany w wyroku sądowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mosia.k Re: komornik i termin 17.10.03, 07:25 Witaj Beato Nie jestem tak do końca pewna, ale wydaje mi się, że termin określony w wyroku obowiązuje komornika, bo to on bezpośrednio ściąga kwotę alimentów (powiększoną rzecz jasna o dodatkowe swoje koszty) z wynagrodzenia ojca dziecka i musi to zrobić odpowiednio wcześniej, tak, aby alimenty trafiły do Ciebie w dniu określ. w wyroku. Pozdrawiam Mosia PS. Chociaż życie pokazuje inaczej...ja przez krótki czas też egzekwowałam al. przez komornika i bywało różnie Odpowiedz Link Zgłoś
e.beata Re: komornik i termin 17.10.03, 14:20 No to muszę na jakieś komornicze strony wejść. Mam zamiar op... komornika, bo coraz później dostaję pieniądze. Zaczęło się od 3-4 dni po terminie, czyli O.K., a od wiosny jest ponad 2 tygodnie. Ktoś sobie pieniędzmi obraca. A poniewaz pana komornika sympatią nie darzę, nawalił mi już dwa razy w różnych sprawach, to twarda będę. Odpowiedz Link Zgłoś