net79 01.05.09, 00:19 kurczę wciąż wyskakiwał mi błąd danych, choć wsio poprawnie wpisane i nie wysłało mi tej cholernej deklaracja, a miało być ułatwienie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deela Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 01.05.09, 02:03 rozumiem ze to jakis straszliwy problem zeby sie rozliczyc od poczatku roku do konca kwietnia :o Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 02.05.09, 08:35 deela, jesli trzeba doplacic panstwu - to lepiej jak najpozniej, prawda? rozliczalam sie na ostatnia chwile, ale rzeczywiscie - zlozylam pita w US (i przyszlam na tyle wczesnie, ze stalam w kolejce max 10 minut) Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 02.05.09, 11:15 termin złożenia pitu nie jest tożsamy z koniecznością dopłaty. Pit możemy złożyć kiedy chemy/możemy a pieniadze przelać najpóźniej 30 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 01.05.09, 02:25 no wlasnie Net - chyba nie chcesz powiedziec, ze sie zabralas za to od czapy bez sprawdzenia jak dziala w dodatku ostatniego dnia???? Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 01.05.09, 04:22 uuuuuu no tak - idealna ematka rozlicza się zaraz po otrzymaniu stosownych kwitów od pracodawcy (-ów): czyli tak wcześnie, jak to możliwe. Rozliczenie się ostatniego dnia, wraz z licznymi rzeszami narodu, jest passe... A zatem nie wpisuję się w trend, jak zwykle. Solidaryzuję się z tobą, net, też wysyłałam wczoraj - wypełnione w jakimś programie, potem druk i kolejka na poczcie (22.30) Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 01.05.09, 13:42 O jesu to ty jeszcze i tym się zajmujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 01.05.09, 13:55 1szy raz na forum ktos jest w stos. do mnie agresywny gratis, tak po prostu i w dodatku przy uzyciu tego wytartego sloganu o idealnych matkach Lolinka - my sie troszke z Net znamy i jakos przyjelam piszac komentarz, ze ona (a to do niej bylo) nie dozna szkod na psychice z tego powodu, szczegolnie, ze odpowiadalam o 2 w nocy, gdy i tak bylo pozamiatane i w niczym pomoc by sie nie dalo i pozostalo sie ponabijac (to dla osob z dystansem do siebie). A ze cale przedsiewziecie nie bylo najrozsadniejsze, mysle jest oczywiste dla kazdego, ale coz zdarza sie. Ale rozumiem, ze sie zbulwersowalas - godz. 22.30 na poczcie, to nie jest to o czym tygrysy marza najbardziej - masz prawo byc zla Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 01.05.09, 13:59 No durnam jak cholera, ale, że najpierw mnie angina położyła, potem chłopa wcześniej do wyra wymiotło, to myślałam, że se pomogę a to moja choroba robić wsio na ostatnią chwilę... nawet nie pamiętałam, że mam się rozliczyć...całe 200 zł końcowy macierzyńskiego jak sie okazało przypadło mi na styczeń e tam z czynnym żalem przeżyjemy, zwalę na błąd systemu teraz można zacząć się śmiać Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 01.05.09, 14:08 Wiesz co, nie skladalam e-deklaracji, bo mi ksiegowy wypisuje kwity i zasadniczo w ogole nigdy w zyciu tego nie robilam samodzielnie, potem po prostu niose do okna i tyle, ale tak jakos nie kojarze, zeby jakies dramatyczne sankcje wynikaly z poslizgu, co? Grozi Ci cos czy nie? Jak uslyszalam o wysylaniu przez net, to mi nawet przez glowe przeszlo jak oni sobie poradza z bledami, z zawalonymi serwerami itd. bo to sa nieuniknione rzeczy przy takich procedurach. Za rok wypelnij wczesniej i ja Ci zaniose jakby co, bo rzeczywiscie skladam wczesniej - zwykle biore jakies kredyty i musze miec rozliczony rok. Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 01.05.09, 14:15 mogliby gdybym zalegała z podatkiem i nie złożyła czynnego żalu, a tak raczej mi się upiecze Ja od lat robię sama, męża firmę rozliczyłam zaniosłam, a moje marne 200 zł mogło poczekać, taaa.... połaszczyłam sie na deklaracje on line, moja wina, moja wina, moje bardzo wielkie wino Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 01.05.09, 14:21 No jesli wino, to zmienia postac rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 02.05.09, 10:39 upsss, nie ja stałam na poczcie: ja tylko wypełniałam pity ok 18.00 Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 01.05.09, 22:05 Wyslałam przez net bez problemu. Przeczytałaś dokładnie instrukcje, co do wyboru miasta, przecinków itp itd? Odpowiedz Link Zgłoś
beata3211 Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 02.05.09, 08:31 niemartw sie, przeważnie nic nierobią ewentualnie jakiś mały mandat. ale fakt, w czynnym żalu napisz o systemie . Choć w tv trąbili ze niepolecają składania e-deklaracji ostatniego dnia bo w razie kłopotów to deklaracja wraca a system uważa ją za niebyłą. Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 02.05.09, 10:24 k to jest jak TV się ogląda sporadycznie, trafiłam na program pt.. zobaczcie jakie to proste, e tam, nie zalegałam im w związku z opóźnieniem z podatkiem więc raczej żadnej dziesięciny nie naliczą. WS ciągu roku zmieniałam nazwisko, ale przecież nie tu raczej tkwił ten błąd danych, bo wsio w urzędzie zgłoszone... Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 02.05.09, 10:47 Ja miałam, kurestwo cztery razy mi odwalało pobranie UPO. Pobrałam najnowszego Adobe Readera (9 wersję, choć pisali że 8 cos tam wystarczy) i poszło za pierwszym razem, musiałam tylko wszystko wpisywać na nowo, bo wersji roboczej nie łapało). Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 02.05.09, 17:00 a masz elektroniczny podpis ? Bo mi też nie chciało przyjąć bez elektronicznego podpisu Podobno od przyszłego roku ma być już lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 02.05.09, 19:22 wysyłałam w opcji bez podpisu kwalifikowanego i wszystkie dziadostwo ściągnęłam na kompiuter wg zaleceń... Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: czy ktos miał problem z e-deklaracje 02.05.09, 19:52 gdzieś czytałam, że bez podpisu będą problemy. Mi nawet nie chiało wysłać na próbę wersji testowej Odpowiedz Link Zgłoś