Dodaj do ulubionych

Czy mogę zamienić umowę nieokreś. na czas określon

07.07.09, 15:52
Mam nietypową sytuację. Bardzo mi zależy żeby moja umowa skończyła się 1
sierpnia. Do 30 lipca jestem na macierzyńskim a umowę am na czas nieokreslony.
Czy gdybym dogadała się z moim pracodawcą to moglibyśmy zamienić moją umowę a
konkretnie zmienić w niej formę zatrudnienia z czasu nieokreślonego na
określony?? Czy w ZUS-ie zgłasza się w jakiej formie jestem zatrudniona??
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Czy mogę zamienić umowę nieokreś. na czas okr 07.07.09, 16:43
      Nie sądzę żeby pracodawca zaryzykował taką zmianę, no chyba, że masz dobre
      układy z szefem. Nie możesz się dogadać na rozwiązanie za porozumieniem stron?
      • linaaaa.2 Re: Czy mogę zamienić umowę nieokreś. na czas okr 07.07.09, 20:10
        Mam dobre układy z szefem, tylko czym by ryzykował?? Porozumienie stron wchodzi
        w grę tylko że zasiłek dla bezrobotnych dostanę trzy miesiące później crying
        • slonko1335 Re: Czy mogę zamienić umowę nieokreś. na czas okr 07.07.09, 21:00
          Widzisz zawsze możesz sobie zachować kopie rzeczywistej umowy i potem go po
          sądach ciągać, że niby Ci kazał zmienić.
          • linaaaa.2 Re: Czy mogę zamienić umowę nieokreś. na czas okr 07.07.09, 21:04
            No tak smile ale to w ogóle nie wchodzi w grę, znamy się zbyt dobrze ja pracowałam
            u niego przez 8 lat w kilku kwestiach przez tyle lat szłam mu na rękę. ma do
            mnie 100% zaufanie smileChodziło mi bardziej o to czy gdzieś indziej nie wiadomo ze
            mam umowę na czas nieokreślony np w ZUS-ie skoro ZUS wypłaca mi macierzyński??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka