Dodaj do ulubionych

znieczulenie zewnątrzoponowe-jakie wrażenia?

10.01.04, 22:10
cześć
jestem blisko rozwiązania i rozpatruję możliwość skorzystania ze zn.zo.
Po rozmowie z lekarzami (ginekolog i anastezjolog)nastawiona jestem bardzo
pozytywnie, ale chętnie też poznałabym wrażenia i opinie "mamuś", które z
niego skorzystały?
pozdrawiam edzia
Obserwuj wątek
    • italia100 Re: znieczulenie zewnątrzoponowe-jakie wrażenia? 10.01.04, 23:20
      Ja askorzystałam dwa i pół roku temu, przy pierwszym porodzie i teraz (6-ty
      miesiąc ciazy) też zamierzam. Mialam znieczulenie zewnątrzoponowe na Karowej.
      Samo znieczulenie nic nie boli. Niestety musiałam czekać na podanie
      znieczulenia 7 godzin, bo nie było odpowiedniego rozwarcia (znieczulenie
      poddaje sie jak jest jakieś tam rozwarcie, przeważnie to nie trwa tak długo
      jak u mnie, ja byłam już wykończona) Skurcze czułam, tylko tak strasznie nie
      bolały. Mogłam normalnie i skutecznie przeć. Nie było momentu żebym czuła
      jakis bezwład w jakiejkolwiek części ciała. Po prostu nie bolało. Potem nie
      było żadnych powikłań, bólów głowy, czy pleców, o czym gdzieś tam wcześniej
      czytałam. Oczywiście to są tylko moje doświadczenia, a widaomo, że każda
      kobieta może reagować inaczej. Moze też to zależy czy znieczulenie jest
      prawidłowo zrobione. Nie wiem, nie jestem ekspertem. W każdym razie u mnie
      było super. U dwóch moich koleżanek, które miały znieczulenie na Żelaznej też.
      Pozdrawiam,
      Anika
    • mamamarka Re: znieczulenie zewnątrzoponowe-jakie wrażenia? 11.01.04, 18:34
      Ja mialam znieczulenie na zelaznej zrobione. Fajnie sie placza nogi po nim smile
      Super rzecz. Bylam bardzo zmeczona bo mialam dlugo bardzo bolesne skurcze
      przepowiadajace a dopiero potem normalne, no i jak mialam 5 zm zdecydowalam sie
      na znieczulenie. Ale radocha smile nnic nie boli tylko jakby sie kupe
      chcialo... smile potem po godzinie czy poltorej zaczelo troszke schodzic i wtedy
      znowu bolalo ale juz szybko poszlo smile 15 minut i wypchnelam synka na ten
      najcudowniejszy ze swiatow smile
      No jeszcze tyle, ze bardzo przyspiesza porod znieczulenie bo rozluznia szyjke.
      Polecam
      Nie wiem co prawda jak to jest rodzic zakladajac ze wezmie sie znieczulenie.
      Pozdrawiam
      Agnieszka mama Marka
    • ese1 Re: znieczulenie zewnątrzoponowe-jakie wrażenia? 11.01.04, 19:11
      Super. Nic nie bolalo ani wtrakcie ani po, moglam skupic sie na najwazniejszym -
      parciu, ktore nie bylo latwe, bo to znieczulenie troche oslabia organizm,
      trzeba wiec podwojnego wysilku, ale jest to mozliwe.
      • ainer1 krocze po zzo 11.01.04, 20:08
        Czesc Dziewczyny!
        ja se szykuje na 15 marca, i chcialavym zapytac czy po zzzo czesciej rozrywa
        sie/trzeba naciac kroze bo sie mniej panuje nad parciem?
        I jeszcze jedno - mam nadzije, ze to plota, ale wlasnie wcozraj szczesliwa mama
        po zzo opowiadala o przypadku paralizu po zzoo w Bloniu pod Warszawa.

Renia
        • comevorrei Re: krocze po zzo 11.01.04, 22:50
          cze. moja kolezanka miala zzo i muwi ze wszystkim poleca. nie miala krocza
          nacinanego a ni rozerwanego. wiec szwow tez nie miala. i uz na nastepny dzien
          biegala jak by wogule nie byla po porodzie. ja rodze w kwietniu i tez zdecyduje
          sie na zzo. pozdrawiam. wiki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka