iza30_1979 03.10.09, 20:10 czy jest ktos z was kto bral przed zajsciem bromek i gdy sie dowiedzial o ciazy to go odstawil a dostal dalej inne leki czy moze calkiem go odstawiacie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kavainca Re: bromek na prolaktyne 03.10.09, 20:29 lekarz kazał odstawić po pozytywnym tescie ciążowym Odpowiedz Link Zgłoś
iza30_1979 Re: bromek na prolaktyne 03.10.09, 20:47 a dostalas jakies inne leki zamiast bromka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: bromek na prolaktyne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 07:52 U mnie był od razu odstawiony tak jak u koleżanki powyżej po 4 miesiącach brania go.Nic w zamian nie miałam brać. Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: bromek na prolaktyne 04.10.09, 08:28 bromek odstawia sie tuz po potwierdzeniu ciazy. nie potrzeba brac nic w zastepstwie, poniewaz wysoka prolaktyna jest normalna w ciazy i przy karmieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: bromek na prolaktyne 04.10.09, 10:00 Sa dwie szkoly - moj lekarz po stwierdzeniu ciazy kazal mi po prostu zbadac prolaktyne i zmniejszyc dawke do minimum, czyli pol tabletki co drugi dzien. Jestem w 13 tc i biore go nadal w tej dawce, ale jutro mam wizyte i z tego, co lekarz mowil, mam brac wlasnie do tej wizyty. Czyli pewnie jutro bedzie kazal odstawic. Nagly niekontrolowany skok prolaktyny w ciazy tez nie jest wskazany. Ona ma rosnac stopniowo, wiec wielu lekarzy nie kaze od razu calkowicie odstawiac bromka. Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: bromek na prolaktyne 04.10.09, 17:07 to jest tzw. stara szkola. nawet gwaltowny skok prolaktyny nie powoduje poronien i nie jest szkodliwy ani dla dziecka ani dla mamy. a sam bromergon moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
iza30_1979 Re: bromek na prolaktyne 04.10.09, 18:06 dziekuje wszsytkim za informacje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś