Dodaj do ulubionych

nudności - 13 t.c

14.01.04, 11:47
Do tej pory miałam tylko niewielkie mdłości i zupełny brak apetytu. Od kilku
dni pojawiły się nudności. Nie wymiotuję ale mam odruch wymiotny i niewiele
czasami brakuje żebym leciała do wc. Czy któraś z was tak miała, czy to
normalne?? Myślałam, że teraz to już będzie tylko lepiej a tu masz. Załamka.
ania
Obserwuj wątek
    • ryza_malpa1 Re: nudności - 13 t.c 14.01.04, 12:02
      Hu, szkoda mi Ciebie bardzo bo mi własnie nudności i wymioty mijają ( tfu trzy
      razy przez lewe ramie na psa urok!).
      POmagały mi dwie rzeczy : przez kilkanaście dni na nogi stawiały mnie czopki
      Torecan ( każdy lekarz ci przepisze) , które maja dwie zasadnicze wady : nie na
      każdego działaja a poza tym wystepuje po nich efekt " głupiego jasia" ,
      obnizenie nastroju, mialam trez awroty głowy ( nic to jdnak w porównianu z
      dolegliwościami żołądkowymi).
      Po drugie zanim wstanę z łózka zjadam kilka płatków macy albo czegos innego
      " niedrażliwego", potem zjadam lekki śniadanie i jakby mija na jakiś czas smile
    • szemesz3 Re: nudności - 13 t.c 14.01.04, 12:22
      Witaj w klubie, ja właśnie zaczęłam 14 tydzień, nudności mam nadal, szczególnie
      źle się czuję wieczorem. Mam cichą nadzieję, że nie długo mi przejdą. Pozdrawiam
    • sanika Re: nudności - 13 t.c 14.01.04, 12:33
      Witam, to moja druga ciąża. Jestem w 14 tyg. i niestety ciągle jeszcze mam
      nudności, odruchy wymiotne i czasem wymiotysad( Pierwszą ciąże przeszłam
      bezobjawowo. Mój lekarz twierdzi, że będzie lepiej...że tak może nawet i do 16
      tyg. trwać.. zatem cierpliwości wszystkim i sobie życzęwink)
      • mycha40 Re: nudności - 13 t.c 14.01.04, 13:01
        Witaj,
        Jestem teraz w 12 tygodniu. Doskonale Cie rozumiem, bo własnie zakończyły mis
        sie 2-tygodnowe starszne nudnosci. Nie wiedziałam, ze az tak żle można z powodu
        ciążowych mdłości sie czuć. Całymi dnia było mi okroponie niedobrze - nic nie
        pomagało, nawet Torecan. Zrobiono mi w końcu gastroskopie, ale okazało się, ze
        wszystkop jest O.K. To po prostu hormony. Myslałam,ze to nigdy się nie skończy.
        A t nagle od poniedziałku O.K. Zaczęłam wreszcie jeśc. Przez dwa tygodnie
        przyjmowałam właściwe tylko płyny. Schudłam 4 kilo.

Tak więc, uwierz,ze Ci szybko przejdzie. Pociesz sie, ze to podobno świadczy,
        ze ciąża się świetnie rozwiaja. Lekarka doradziła mi, aby pić i jeść zimne,
        albo bardzo ciepłe płyny, potrawy . Podobno jedzenie suszonych owoców może
        pomóc.
        I jeszce jedna rzecz mi pomagała treoszke Sepia D 12 ( lek homeopatyczny-
        zupełnie dozwolony w ciązy).
        Trzymaj sie
        Mycha
    • anuchna1 Re: nudności - 13 t.c 14.01.04, 19:54
      Dziękuję wszystkim za słowa pocieszenia. Wiem, że teraz jeszcze mogą być takie
      dolegliwości ale u mnie one sie nasilają i to mnie martwi.
      Pozdrawiam. ania.
    • melka12 Re: nudności - 13 t.c 16.01.04, 15:30
      Polecam majeranek - jedna lyżeczka - np. posypane pomidory, albo napar z jednej
      łyżeczki - pomaga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka