agakwiatek 15.01.04, 17:11 Jestem w 22 tc. Byłam dzisiaj na usg i wyszło że maluszek ma widoczny "w obrębie lewej komory serca hyperechogeniczny obszar o średnicy 1mm" Czy któraś to miała? Czy mam zacząć się martwić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agakwiatek hyperechogenny obszar w sercu ? 23.02.04, 10:14 Odświeżam wątek i prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
iwszonek Re: hyperechogenny obszar w sercu ? 23.02.04, 20:55 Aga, ja niestety nie orientuję się co to może oznaczać, chyba będzie najlepiej jak porozmawiasz o tym ze swoim lekarzem, może warto wykonać usg jeszcze raz u jakiegoś dobrego, sprawdzonego specjalisty. Lekarze czasem się mylą albo sprzęt mają niezbyt dobrej klasy. W każdym razie, jeśli to coś poważnego nie opieraj się na diagnozie jednego lekarza. Wiem coś o tym z własnego doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eenia Re: hyperechogenny obszar w sercu ? 23.02.04, 22:20 U mojego dziecka na usg lekarz stwierdził dwa małe ogniska w obu komorach, powiedział że jak jest jedno to nawet o tym nie wspomina ale jak są dwa to lepiej na wszelki wypadek zrobić echo dzidzi, mam je zrobić za 4 tygodnie wtedy będzie 25 tydzień. Powiedział że na jego gust serce jest zdrowe ale lepiej sprawdzić. Nie przejmuj się to ponoć nic takiego, a mówił to sam osławiony Roszkowski. Odpowiedz Link Zgłoś