majakowa 03.11.09, 20:57 Słyszałam, że nie powinno się jeść sera feta w ciąży głównie ze względu na listerię, czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: ser feta w ciąży 03.11.09, 23:12 Słonko jedz na zdrowie i nie stresuj się i nie wymyślaj i nie wierz we wszystko. Spokojnie jedzse tą fetę,bo jest z pasteryzowanego mleka. Nie zalecane sa produkty z mleka niepasteryzowanego. A tych raczej u nas tak łatwo nie uświadczysz. Oraz jedz w ciąży wszystko na co masz ochoty,tylko w rozsądnych ilościach. Oczywiście pomijam surowe mięcho typu tatar,surowe jajka(salmonella). Odpowiedz Link Zgłoś
artemida.10 Re: ser feta w ciąży 03.11.09, 23:46 Tez tak słyszałam i na wszelki wypadek nie jem chociaż bardzo lubię,również unikam serów pleśniowych,pasztetów i oczywiście w/w produktów.Te kilka miesięcy wytrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: ser feta w ciąży 04.11.09, 08:27 mozna ze spokojem, jesli jest z mleka pasteryzowanego. te nasze polskie na bank z niego sa, to taka podrobka greckich serow, z krowiego mleka fete jem bez problemu. nie jem za to plesniowych mimo, ze sa z pasteryzowanego, bo nie wiem jak dziala sama plesn. Odpowiedz Link Zgłoś
moreno68 Re: ser feta w ciąży 04.11.09, 08:32 Feta z pasteryzowanego mleka tak.Nie jem pleśniowych, bo czasami mimo braku upływu ważności(mówię o serach typu Lazur)rozwija się jeszcze pleśń na skórce i tego się obawiam. Odpowiedz Link Zgłoś