kukusiu 21.01.04, 15:33 To nie moda- to często konieczność. Późno znajdujesz partnera, tracisz pracę, nie masz mieszkania. Dlatego mam 35 lat i 3letnią córkę i dlatego drugie dziecko chcę mieć koło 40- ki. Joasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gandzia4 Re: późna ciąża 22.01.04, 01:47 Mam 32 lata i 14letnią panienkę i 2letniego łobuziaka (w dniu gdy wracałam z syniem do domu zwolniono męża z pracy), a myślimy z mężem jeszcze o jednym, ale musimy ciut poczekać na małą poprawę naszych finansów i pewnie też mi to wypadnie koło 40-stki. No to nie będziemy jedyne))) Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: późna ciąża 22.01.04, 05:20 mam 36 lat 12 letniego syna i czekam na corke (24 tydzien) Nie jest zle dziewczyny, moja Mama urodzila mnie jako 3 dziecko w prawie 40 urodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
ikruck Re: późna ciąża 22.01.04, 16:53 Moja teściowa pierwsze dziecko urodziła mając lat 40 (mojego męża) a w wieku 42 lat urodziła drugie. I to prawie 30 lat temu. A teraz opieka lekarska a co za tym idzie szansa na zdrowe dziecko w tym wieku są większe. Ale ja osobiście trochę bała bym się tak późnej ciąży. Trzymajcie się! Iwka Odpowiedz Link Zgłoś
olik7 Re: późna ciąża 23.01.04, 11:48 Zaszłam w ciążę trzy tygodnie po 30-stych urodzinach. W tym roku - 33, a córunia -2. Jestem samotną mamą, ale ciągle mam nadzieję, że ktoś nas pokocha... i pragnę córuni sprawić rodzeństwo, nawet koło 40-stki. A nie zauważyłyście, że duchowo jesteśmy czasem młodszymi mamami od tych młodszych wiekiem? Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
210369.b Re: późna ciąża 24.01.04, 11:51 Pierwsze dziecko urodziłam kiedy miałam 20 lat.W wieku 34 lat urodziłam drugie.Mam więc parkę 14 letniego syna i 4 miesięczną córeczkę.Wcale nie czuję się staro,a moje macieżyństwo jest wspaniałe.Może pomyślę o jeszcze jednym potomku. Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
marta_km Re: późna ciąża 25.01.04, 13:58 Mam 35 lat, 10 letniego syna i następnego w brzuchu Ponieważ nadal marzymy z mężem o córeczce, czuję, że za 2-3 lata znowu spróbujemy Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
ikpk Re: późna ciąża 26.01.04, 10:28 Witam. Majac 32 lata wyszlam za maz, a teraz mam 35 lat i za jakies 3 - 4 tyg. spodziewam sie dzidziusia - chlopczyka. To moje pierwsze malenstwo, byc moze zdecydujemy sie jeszcze na drugie, tylko jakos czasu malo i wiek do przodu idzie... Moja mama urodzila mnie jak miala 24 lata, a mojego brata jak miala 38 lat. Z obserwacji kolezanek, ktore zachodzily w ciaze majac 20 -26 lat to wydaje mi sie, ze ciaze przechodzily znacznie lżej w porownaniu np. ze mną. Coz, czasami zycie sie jednak nieco inaczej uklada i to dziecie przychodzi na swiat znacznie pozniej..., oby tylko bylo zdrowe. Pozdrawiam (36 tydz. ciazy) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj Re: późna ciąża 03.02.04, 01:41 Mam znajomych, którzy mają 48 lat i 2,5 letnią córkę jedynaczkę. Nie planowali miec dzieci ale im się przytrafiła Oliwia, która mimo starszych niż przeciętnie rodziców jest wspaniałym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś