Dodaj do ulubionych

przebudzenie

26.08.04, 14:53
ANTHONY DE MELLO -polecam lekture
Obserwuj wątek
    • ogolone_jajka Re: przebudzenie 26.08.04, 16:00
      A możesz streścić w kilku słowach. Skoro na siostrzanym forum odradzają, to chyba warto? wink
      • tom1111 Re: przebudzenie 27.08.04, 08:17
        nie potrafie streścić ,jak przeczytasz to bedziesz wiedział dlaczego . Na
        siostrzanym (jak to nazywasz )napisałem :"A ja uważam że de Mello pokazuje
        prawdziwą drogę do WOLNOŚCI , DUCHOWOŚCI i PRAWDY ,a gdy patrze na to co się
        dzieje w kościele katolickim {księża czynią coś innego niż głoszą a omamieni
        katolicy im przyklaskują )to niewiem co na tym świecie jest sektą . Tak to
        postrzegam ( przecież mamy wolność słowa i poglądów) i jeśli Kogoś uraziłem to
        przepraszam."
        • tom1111 Re: przebudzenie 27.08.04, 08:26
          polecam również resztę Jego książek ,np. "wezwanie do miłości","modlitwa
          żaby","minuta mądrości". Naprawdę po "spotkaniu" z de Mello zmieniło się moje
          życie ,i nic nie trzeba robić tylko OTWORZYĆ OCZY I PATRZEĆ a wokoło dzieją się
          cuda.
          • sliwka1977 Re: przebudzenie 27.08.04, 09:22
            Tak, tak polecam również. Instrukcja jak być wolnym człowiekiem i żyć w zgodzie
            ze sobą, oczywiście bez mówienia, że trzeba robić tak, a tak. Polecam jeszcze
            raz!
    • czarna_jagodka Re: przebudzenie 04.09.04, 23:01
      Ja też polecam książki Anthony de Mello, a zwłaszcza: Modlitwa żaby (2 tomy) i
      Śpiew ptaka. Ksiązki, które w prościutkich historyjkach pokazują czym i jaka
      powinna być nasza wiara.

A jeśli ktoś chce pocztać Przebudzenie to polecam link:
      www.demello.przebudzenie.prv.pl/
      • ogolone_jajka Re: przebudzenie 04.09.04, 23:13
        Czy aby publikacja treści tej książki w sieci jest zgodna z prawem?? Czy może ktoś grzeszy umieszczając ją w Internecie?
        • czarna_jagodka Re: przebudzenie 05.09.04, 00:00
          Dla mnie czytanie jego ksiązek nie jest grzechem (pokazują czystą wiarę), a ten
          kto uważa inaczej niech nie czyta, albo niech lata do spowiedzi.

Pozdrawiam smile
          • ogolone_jajka Re: przebudzenie 05.09.04, 00:04
            Mnie raczej chodziło o naruszenie praw autorskich!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka