tom1111 26.08.04, 14:53 ANTHONY DE MELLO -polecam lekture Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ogolone_jajka Re: przebudzenie 26.08.04, 16:00 A możesz streścić w kilku słowach. Skoro na siostrzanym forum odradzają, to chyba warto? Odpowiedz Link
tom1111 Re: przebudzenie 27.08.04, 08:17 nie potrafie streścić ,jak przeczytasz to bedziesz wiedział dlaczego . Na siostrzanym (jak to nazywasz )napisałem :"A ja uważam że de Mello pokazuje prawdziwą drogę do WOLNOŚCI , DUCHOWOŚCI i PRAWDY ,a gdy patrze na to co się dzieje w kościele katolickim {księża czynią coś innego niż głoszą a omamieni katolicy im przyklaskują )to niewiem co na tym świecie jest sektą . Tak to postrzegam ( przecież mamy wolność słowa i poglądów) i jeśli Kogoś uraziłem to przepraszam." Odpowiedz Link
tom1111 Re: przebudzenie 27.08.04, 08:26 polecam również resztę Jego książek ,np. "wezwanie do miłości","modlitwa żaby","minuta mądrości". Naprawdę po "spotkaniu" z de Mello zmieniło się moje życie ,i nic nie trzeba robić tylko OTWORZYĆ OCZY I PATRZEĆ a wokoło dzieją się cuda. Odpowiedz Link
sliwka1977 Re: przebudzenie 27.08.04, 09:22 Tak, tak polecam również. Instrukcja jak być wolnym człowiekiem i żyć w zgodzie ze sobą, oczywiście bez mówienia, że trzeba robić tak, a tak. Polecam jeszcze raz! Odpowiedz Link
czarna_jagodka Re: przebudzenie 04.09.04, 23:01 Ja też polecam książki Anthony de Mello, a zwłaszcza: Modlitwa żaby (2 tomy) i Śpiew ptaka. Ksiązki, które w prościutkich historyjkach pokazują czym i jaka powinna być nasza wiara. A jeśli ktoś chce pocztać Przebudzenie to polecam link: www.demello.przebudzenie.prv.pl/ Odpowiedz Link
ogolone_jajka Re: przebudzenie 04.09.04, 23:13 Czy aby publikacja treści tej książki w sieci jest zgodna z prawem?? Czy może ktoś grzeszy umieszczając ją w Internecie? Odpowiedz Link
czarna_jagodka Re: przebudzenie 05.09.04, 00:00 Dla mnie czytanie jego ksiązek nie jest grzechem (pokazują czystą wiarę), a ten kto uważa inaczej niech nie czyta, albo niech lata do spowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ogolone_jajka Re: przebudzenie 05.09.04, 00:04 Mnie raczej chodziło o naruszenie praw autorskich! Odpowiedz Link