Dodaj do ulubionych

blada kreseczka

05.02.04, 11:56
Witajcie smile
Dzisija zrobiłam test w 29dc, czyli w dniu spodziewanej @. Wyszła blada
różowa kreseczka, ale była widoczna. Zaskoczyłam się i niesamowicie
ucieszyłam. Zadzowniłam do mojego gina, zeby go zapytać, kiedy test
powtarzac, i kiedy sie u niego pojawić, zeby nie za cześnie, ale
jednocześnie najwcześniej, kiedy można. Powiedział mi, żebym po tygodniu
powtórzyła test i wtedy od razu do niego przyszła. Na moją euforię
odpowiedział, że trezba być spokojnym, bo zdarzają się biochemiczne
poronienia......teraz tak myślę, że chyba za wcześnie zrobiłam ten test. Co
o tym sądzicie? Czy macie jakieś podobne doświadczenia? I jak myślicie, czy
nawet słaba kreseczka na pewno świadczy o ciąży???
dzięki,
trinity
Obserwuj wątek
    • yasmin24 Re: blada kreseczka 05.02.04, 12:06
      Witaj
      ja w czerwcu ubieglego roku mialam podobna sytuacje, kreseczka bladziutka,
      ledwo widoczna,zastanawialam sie czy tam cos jest, czy tylko moja wyobraznia
      plata mi figle, nawet rozmontowalam test na czesci pierwsze smile)) A teraz
      szykuje sie juz po malutku do porodu, w brzuszku szaleje moj ukochany synek.
      Powodzenia.
      • gosia.mama.wojtusia Re: blada kreseczka 05.02.04, 12:11
        hej nawet jak blada to ciąża jest,ja też robiłam test w tym dniu cyklu i też
        wyszłą ledwo widoczna kreseczka,myslalam ze sobie wmawiam,drugiego testu już
        nie robilam,poczekałam,okresu nie dostałam,byłam już wtedy pewna,teraz to już
        10 tydziensmile))))
    • anolia Re: blada kreseczka 05.02.04, 12:13
      ja przerobiłam blada kreseczkę w listopadzie. Nie mogłam uwierzyć w
      dopatrywałąm się czy na pewno ją wiadać. zadzwoniłam do ginekologa który
      powiedział że mam przyjść w niedzielę na USG żeyby potwierdzić ciąże (test
      robiłam w czwartek). oczywiście nastepnego dnia poszłam do apteki i powtórzyłam
      test i znowu blada druga kreseczka. pierwszy test wykonałam w dwa dni po
      oczekiwanym okresie więc podobnie jak ty bardzo szybko. ale USG potwierdziło
      ciąże. teraz jestem w 17 tygodniu i czekam na pierwszego kopniaka od maleństwa
      • natalia433 Re: blada kreseczka 05.02.04, 12:34
        u mnie było podobnie z tym że ja należę do osób" w gorącej wodzie kąpanych"
        więc jeszcze w ten sam dzień pobiegłam do apteki i poprosiłam o jakiś inny
        test i drugi wyszedł już wyrażny więc byłam pewna.

pozdrawiam!
        mama Dawidka(25.07.2003)
        a to mój skarb:
    • girly1 Re: blada kreseczka 05.02.04, 12:36
      Jakiś pesymista z tego twojego lekarza, ja zrobilam test w 26 dc i tez wyszla
      blada kreska, ale w tym samym dniu lekarz zawołał mnie do siebie na badanie
      krwi i potwierdzilo sie ze jestem w ciazy i tak jest do dzisiaj, powodzenia,
      ciesz sie ze bedziesz mamąsmile
    • trinity78 Re: blada kreseczka 05.02.04, 12:45
      Dzieki, dziewczyny, kochane, bo juz sie zaczynałam trochę martwić (ja się
      zawsze martwię wink). Po prostu lekarz odrobinę podciął mi skrzydła euforii. Ale
      dzięki wam, wierzę, że wszytsko będzie dobrze. Trzymajcie za mnie kciuki!!!
      czekam teraz do przyszłego tygodnia, żeby odwiedzić lekarza, któy mam nadzieję
      powie, ze wszystko ok.
      pozdraiwam gorąco,
      trinity
      • roxi_hart Re: blada kreseczka 05.02.04, 18:04
        Trinity lekarz nie chcial Ci podciac skrzydel, nie chcial tylko zebys sie rozczarowala jesli cos nie wyjdzie. Ja zrobilam test w dniu spodziewanej miesiaczki, pobieglam do lekarza, ktory stwierdzil ze jest za wczesnie by cos zobaczyc. Stwierdzil tylko pogrubiona sluzowke macicy. Po tygodniu dostalam okres - sama wiec widzisz ze lepiej byc mile zaskoczona niz rozczarowana.
        Dziwne bylo to ze w ostatnim dniu okresu robilam test ciazowy taki z apteki - wyszly dwie kreski a laboratoryjny byl ujemny (podejrzewali pozamaciczna i dlatego ten test). Taka to czasem bywa skutecznosc testow.
        Zycze Ci jednak z calego serca zeby to byla ciaza, ja robie test za tydzien i mam nadzieje ze tym razem sie uda. Trzymam kciuki!
    • lemone Re: blada kreseczka 05.02.04, 18:45
      kiedys rowniez zalozylam taki temat wink)))

mialam bledziutenka kreseczke w 28 dc
      nawet sie zastanawialam, czy moze mi sie jednak przewidzialo
      nastepny test zrobilam nastepnego dnia - rowniez blada kreseczka
      ale juz w 31 dc wyszly obie krechy, ze hej!
      no i teraz jestem w 12 tygodniu smile

a poronienia samoistne niestety sie zdarzaja, rowniez sie denerwowalam,
      chodzilam powolutku jak matrona, nie skakalam, nie mylam okien i generalnie
      bardzo uwazalam, ale teraz dochodze do wniosku, ze co ma byc to bedzie....
      chociaz oczywiscie lepiej na zimne dmuchac
      powodzenia i trzymam kciuki smile)))
    • malgosiacy Re: blada kreseczka 06.02.04, 02:26
      Witajcie,
      a ja tez naleze do tych w goracej wodzie kapanych. Jak wyszla taka blada kreska
      to w ciagu 10 minut bylam juz z powrotem z apteki z 3 testami roznej masci (w
      sumie zrobilam 4 testy). Moj maz patrzyl sie na mnie jak na dziwadlo, bo
      niedowierzal, ze tak szybko moglo by nam sie poszczescic. Dzis nasza Misiunia
      ma juz 16 m-cy.
    • kj74 Re: blada kreseczka 06.02.04, 06:24
      Ja tak jak yasmin24 zrobiłam test i wyszła druga kreska tak słaba, że test
      został "sprawdzony od środka". Powtórzyłam go kilka razy jeszcze przez
      kolejnych kilka dni. W marcu będzie nas już trójka smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka