17.02.04, 15:50
Czesc. Jestem w 16 tyg. ciąży zagrożonej.Mmam pytanie odnośnie no-spy. mam, ją
zażywać dwa razy dziennie na skurcze macicy. Po przeczytaniu ulotki troche się
wystraszyłam.Napiszcie cos na temat tego leku i czy jest on szkodliwy. Troszke
się martwie. Wiem, że duzo dziewczyn go zażywa jako środek rozkurczowy więc
licze na odpowiedzi.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • madeyowa Re: nospa 17.02.04, 15:57
      Ograniczaj zażywanie No-spy jak tylko możesz. Niestety ma ona wpływ na dziecko.
      Już kiedyś na forum dziewczyny wypowiadały się na ten temat, spróbuj poszukać
      tego wątku.
    • joannasch Re: nospa 17.02.04, 15:58
      Ela ja tez mialam ciaze zagrozona. Poczawszy od 7 tygodnia ciazy bralam 3 x
      dziennie nospe. Bralam ja dluuuuuuuugo chyba do 23 tygodnia. Nie bylo zadnych
      skutkow ubocznych. Wszystko bylo i jest tak jak nalezy. Teraz jestem juz w 30-
      tyg a malenstwo rozwija sie prawidlowo. Jesli lekarz zapisal Ci nospe to
      zazywaj ja. Wszystko bedzie dobrze. Glowa do gory!! I najwazniejsze...mysl
      POZYTYWNIE smile
      Pozdrawiam i zycze Wam wiele zdrowka

Asia
      • 24kasia24 Re: nospa 17.02.04, 16:06
        czesc elu! obecnie jestem w 22tyg. ciazy ale do 15 tyg. kwalifikowalam sie do
        ciazy zagrozonej. lezalam przez 2 miesiace plackiem w lozku bralam 2 razy
        dziennie nospe forte po pol tabletki a przy bolach w podbrzuszu cala ale w
        ostatecznosci. dodatkowo lekarz przepisal mi duphaston na podtrzymanie ciazy.
        jezeli lekarz ci zalecil branie nospy to tak trzeba. najwazniejsze to wierzyc
        ze bedzie dobrze. ja obecnie czuje sie swietnie i tobie rowniez tego zycze z
        calego serduszka. uszki do gory. kasia i 22tyg dzidzia
        • asochac1 Re: nospa 17.02.04, 17:10
          ja mam brac do 4 dziennie + 2 duphastony - na bole brzucha we wczesnej ciazy (8
          tydz), tez z przepisu lekarza. W porzedniej ciazy jak lezalam w szpitalu
          (bynajmniej nie zagrozona, tylko w celu wyjasnienia pomylki na USG...) to tez
          wrzucali we mnie nospe garsciami. I wszyscy lekarze zapewniaja mnie ze to
          bezpieczne. pozdrawiam, as
    • ala011 Re: nospa 17.02.04, 17:17
      Ja biore tylko raz dziennie i mi wystarczy.
      Pozdrawiam
      • gosia1505 Re: nospa 17.02.04, 18:30
        Ja przez okres całej ciązy brałam nospę forte. Na popoczątku gdy lekarz kazał
        mi ją przyjmować w razie bólów brzucha zlekceważyłam to, gdyż bóle nigdy nie
        byłu bardzo silne,a ja trochę się wystraszyłam po przeczytaniu ulotki. Jednak w
        12 tyg. ciąży okazało się że brzuch jest tak twardy że stanowi to zagrożernie
        dla dzidziusia- lekarz zalecił bezwarunkowe przyjmowanie nospy 3 razy
        dziennie!!!(dodatkowo przyjmowałam duphaston i zastrzyki na podtrzymanie ciąży)
        Wtedy dopiero strach mnie ogarnął, dodam że to była trzecia ciąża po uprzednim
        poronieniu i pierwszej ciąży obumarłej, więć strach o utrzymanie ciąży był
        zwielokrotniony. Od tej pory wypełniałam wszystkie zalecenia lekarza. Dziś
        jestem najszczęśliwszą mamą pięciomiesięcznego Tomka -okaz zdrowia-i radzę
        wypełniać zalecenia lekarza ( o ilę jest to dobry zaufany lekarz). Pozdrawiam i
        życzę powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka