Dodaj do ulubionych

Mała ilość wód płodowy

26.02.04, 10:23
Cześć dziewczyny, jestem w 29/30tyg ciąży, wczoraj byłam na usg i lekarka
stwierdziła u mnie małą ilość wód płodowy, za 14 dni mam ponownie zgłosić się
na usg gdyż lekarka chce ten stan znowu skontrolować. Wiele razy już można
było liczyć na waszą pomoc także i teraz prosze odpiszcie ponieważ martwie
się i denerwuje co to oznacza może któraś z was miała podobną sytuacje w
czasie ciązy, może mogę coś zrobić aby ta ilość wód się zwiększyła. Bardzo
prosze o odpowiedż i czekam z niecierpliwością.
Pozdrawiam serdecznie i z góry za każdą odpowiedz dziękuje Dorota.
Obserwuj wątek
    • melka_x Re: Mała ilość wód płodowy 26.02.04, 10:30
      Dorotko w niektórych szpitalach uzupełniają wody solą fizjologiczną. Tak się
      robi przy sączeniu wód, więc pewnie przy małowodziu również. To jednak
      ostateczność, sądzę że skoro Twoja lekarka na razie Ci tego nie proponowała, to
      znaczy że nie jest tak źle. Dużo pij.
      • katka74 Re: Mała ilość wód płodowy 26.02.04, 11:27
        Hej,
        Miałam podobną sytuację, w 32 tyg. na usg lekarz stwierdził nieco mniejszą
        ilość wód płodowych. Zdenerwowałam się, bo nie wiedziałam co to znaczy. On tez
        nie podał żadnych konkretów tylko kazał powtórzyc badanie po dwóch tygodniach.
        Polecał tez zrobic dodatkowe badanie przepływów naczyniowych w pępowinie, żeby
        stwierdzic czy dziecko dostaje wszystko to czego potrzebuje. Miałam dwa
        tygodnie nerwów przed tym badaniem. Zrobiłam je w 35 tyg. wyszło bardzo dobrze,
        choć ilośc wód dalej była troche mniejsza. Lekarz stwierdził ,że widocznie taka
        moja uroda, kazał dużo pić i leżeć na boku najlepiej lewym, nie wolno na wznak.
        Tak tez robię, mija właśnie 38 tydzień, jutro mam znowu usg i przepływy,
        zobaczymy. Czuje sie świetnie i mam nadzieje, że moja córcia również i razem
        dotrwamy do terminu, który już tuz tuż.
        Czego i Tobie życzę i pozdrawiam smile
        Katka
    • jelvet Re: Mała ilość wód płodowy 26.02.04, 11:46
      witaj
      dokładnie na tym samym etapie miałam stwierdzona mała ilosc wód płodowych, moja
      gin kazała mi pic dodatkowo 3 litry wody min niegazowanej i zrobic usg
      dopplerowskie na przepływy ktore wyszły ok. po 2 tyg takiego picia miałam tez
      zrobione kontrolne usg na ilośc wód i okazało się ze wszystko jest ok zreszta
      juz po tyg gdy robiłam przepływy ilośc wod znacznie sie zwiekszyła choc nadal
      było ich troche za mało. Wiec pij ile wlezie i się nie martw wszystko bedzie ok
      dodam,ze obecnie jestem w 34 tyg a picie ograniczyłam do 1,5 litra dodatkowo
      (czyli normalnie pije tylke co zawsze + te 1,5 litra wody)POWODZENIA
    • sirod78 Re: Mała ilość wód płodowy 27.02.04, 10:49
      Cześć dziewczyny chciałam bardzo podziękować za wasze odpowiedzi jestem już
      spokojniejsza smile i jak zwykle nie zawiodłam się na was. Od wczoraj zwiększyłam
      dawke wody. Jeszcze raz dziękuje i serdecznie pozdrawiam Dorota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka