Dodaj do ulubionych

KREW PĘPOWINOWA CZY WARTO

05.03.04, 00:07
WITAJCIE MAM PYTANIE CZY KTÓRAS Z WAS ODDAŁA KREW Z PĘPOWINY DO BANKU KRWI A
JAK TAK TO GDZIE POZDRÓWKO
Obserwuj wątek
    • larenata Re: KREW PĘPOWINOWA CZY WARTO 05.03.04, 12:25
      Cześć!

Jestem w ciąży i mam termin na kwiecień. Zastanawiam się cały czas z mężem nad
      przechowaniem krwi pępowinowej i chyba się na to zdecydujemy. jest to niestety
      strasznie drogie... Polecam Ci stronę www.macierzynstwo.pl, o ile oczywiście na
      nią jeszcze nie trafiłaś.
      • ninasm Re: KREW PĘPOWINOWA CZY WARTO 05.03.04, 23:10
        witam dziekuje ci slicznie za podanie strony www.macierzynstwo.pl odwiedziłam
        ja i zadzwoniłam miła fachowa obsługa jestem umówiona na konsultacje z
        przedstawicielem regionalnym w poniedziałek wiec zobacze jak to do konca
        wyglonda na razie jestem na TAK dla macierzynstwa w czesniej sprawdziłam banki
        z warszawy i szczecina(longavita) i co sie okazało po przeczytaniu krs (krajowy
        rejestr sądowy) że firma longavita nie jest firma medyczna i działa bardzo
        krutko tak ze sprawdze macierzynstwo to sie wypowiem jeszcze raz dzieki a
        jeszcze jedno pytanie z jakiego regionu piszesz?
    • werata Re: ninasm - daj już spokój z tą krwią! 05.03.04, 12:35
      Ninasm - terroryzujesz tym tematem.
      Przecież sama rozpoczęłaś go jakis czas temu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=11013177&a=11043534
      Czy zamierzasz co kilka dni ropoczynac tren sam wątek na nowo?
      Wyzwałaś w poprzednim poście forumowiczki, które się nie decydują
      od - cytuję - "bidoków".
      Nie rozumiem Twoich intencji!
      • ninasm Re: ninasm - daj już spokój z tą krwią! 05.03.04, 22:54
        ty to chyba nie masz co robic jak nie masz co robic to se dzieci zrób ja mam
        pytania i pytam a ty jak ci sie nie podoba to spadaj!!!!!!!!!!!!!
    • bee_bee Re: KREW PĘPOWINOWA CZY WARTO 05.03.04, 13:00
      Co prawda nie jestem jeszcze mamą - ale planuję i nie wyobrażam sobie nie
      oddania krwi pępowinowej. Z własnych doświadczeń wiem, że może być ona
      niezastąpiona. W moim środowisku jest b. dużo lekarzy i niestety dość często
      słyszę o nowych zachorowaniach na różnego typu nowotwory - liczby i
      częstotliwość zachorowań są coraz większe. Nie zabiorę mojemu dziecku szansy.
      Zresztą koszty związane z pobraniem i utrzymaniem krwi pępowiniwej nie są tak
      przerażające (na początek koszt ok 3000 tys zł i potem 400zł rocznie za
      utrzymanie) - na internecie można zresztą znaleźć treść regulaminu i umowy
      zawieranej z polskim bankiem komórek macierzystych. Wolę uzbierać i wydać te
      pieniądze na taki cel niż na najnowszy wózek, najdroższe ciuszki, czy inne
      gadżety.
      • dziobas79 Re: KREW PĘPOWINOWA CZY WARTO 05.03.04, 17:05
        Witam,

ja z mezem rowniez zdecydowalismy sie na przechowywanie krwi pepowinowej.
        Jestesmy o tyle w wygodnej sytuacji ze pierwszy koszt oplaca rodzice.
        Zastanawiam sie tylko nad firma. Moja prowadzaca proponuje mi activision.
        Jednak wiem ze w Warszawie sa jeszcze dwie firmy. Termin mam na 25 lipca wiec
        zostalo sporo czasu nad wyborem banku. Napiszcie prosze na jakie firmy wy sie
        zdecydowalyscie/liscie.

Serdecznie pozdrawiam

Pozdrawiam
        • krysiunia2 Re: KREW PĘPOWINOWA CZY WARTO 05.03.04, 23:34
          CZESC WSZYSTKIM JA JUZPODPISAŁAM UMOWE I DOSTAŁAM ZESTAW KTÓRY MAM ZABRAC DO
          PORODU PODPISAŁAM UMOWE Z FIRMA Z KRAKOWA MACIERZYŃSTWO DLA MNIE SA ONI GODNI
          ZAUFANIA BARDZO SZYBKO SPOTKAŁ SIE Z NAMI PRZEDSTAWICIEL W/W FIRMY (miły
          sympatyczny i zyciowy) CZŁOWIEK MOJ MAZ JEST RADCA PRAWNYM I SPRAWDZIŁ ICH
          DOKŁADNIE (INNE BANKI TEZALE TO JEST JAKAS POMYŁKA )AZ SIE SMIALI ZE JESZCZE
          NIKT ICH TAK NIE PRZECZEPAŁ ALE DZIEKI TEMU MAM PEWNOSC I ZAUFANIE WIEC POLECAM
          WAM TEN BANK BO ONI WIEDZA CO ROBIA JA MAM TERMIN NA KWIECIEN TAK ZE JUZ TUZ
          TUZ WIEC JESCZE RAZ POZDRAWIAM I POLECAM
      • ninasm Re: KREW PĘPOWINOWA CZY WARTO 05.03.04, 23:15
        witaj podzielam twoja opinie jestem tego samego zdania WSZYSTKO DLA DZIECKA
        pozdrawiam
    • hania_rz Re: KREW PĘPOWINOWA CZY WARTO 05.03.04, 20:09
      widziałam twój poprzedni wątek na ten temat, ty chyba na serio uprawiasz
      reklamę na rzecz "macierzyństwa". Czy wiesz, co w ogóle znaczy ISO? I co ma to
      wspólnego z pobraną krwią? Może przeczytaj dokładnie ich umowę, zwłaszcza
      kwestię odpowiedzialności, a potem opieprzaj inne matki, że nie decydują się na
      oddanie krwi. Tak się składa, że sporo sprawdzałam na ten temat, głównie w
      źródłach zagranicznych i wychodzi na to, że to co piszą polskie banki jest
      grubo przesadzoną reklamą. Świetnie trafiającą di naiwnych........
      • ninasm Re: KREW PĘPOWINOWA CZY WARTO 05.03.04, 23:00
        widze ze jestes bardzo wykształcona osoba ale jeszcze mało wiesz kiedys
        spomnisz moje słowa pozdrawiam cie serdecznie i powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka