Dodaj do ulubionych

USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!!

16.03.04, 15:54
witam.za godzinkę idę na pierwsze usg mojego maleństwa.zdecydowałam się
zrobić to prywatnie bo na kasę musiałabym czekać do kwietnia. Poradzcie czy
lepsze jest dopochwowe USG czy zwykłe przez powłoki brzuszne.z góry
dziękuję smile
Obserwuj wątek
    • iwszonek Re: USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!! 16.03.04, 15:56
      To zależy w którym jesteś tygodniu
      • esturka Re: USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!! 16.03.04, 15:58
        9 tydzień
        • 12ss Re: USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!! 16.03.04, 16:01
          To napewno lekarz zrobi Ci usg dopochwowe,bo na zwykłym nic nie zobaczy-za mały
          płód.pozdrawiam
        • joanna_poz Re: USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!! 16.03.04, 16:01
          To bedziesz miała napewno dopochwowe, bo przez brzuszne niewiele by lekarz
          wypatrzył.
          To nie jest kwestia dowolnego wyboru, a tak jak sugeruje Iwszonek stadium
          ciązy - mniej wiecej do 12 tygodnia robi się dopochwowe, dopiero potem przez
          brzuch.
        • aneta0075 Re: USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!! 16.03.04, 16:02
          zdecydowanie polecam dopochwowe. Ja byłam wczoraj na USg 12 tydz. Lekarz robił
          dopochwowe. dla porównania przyłożył drugą sondę do brzucha. Zdecydowana
          różnica w widoczności.
    • esturka Re: USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!! 16.03.04, 16:06
      na ostatnim badaniu tydzień temu rozmaiwałam z ginekologiem i ona stwiedziła że
      nie ma róznicy co mnie właśnie troszeczkę zdziwiło...stwierdziła żebym zrobiła
      przez powłoki brzuszne...chyba zmienię ginekologa sad To chyba nie zagrozi
      dzidzi ?
      • wadera77 Re: USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!! 16.03.04, 20:31
        ja mialam robione drugie USG w 15.tygodniu i takze dopochwowo - wszyscy mi
        zazdroszcza slicznego filmu video na ktorym widac wszystko jak na dloni smile
        kolezanka miala robione USG w 13.tyg.przez powloki brzuszne i ja nic na tych
        zdjeciach nie widzialam sad nawet jak mi powiedziala, gdzie raczka gdzie nozka
        to i tak to bylo bardzo niewidoczne...
    • exilvia Re: USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!! 16.03.04, 21:06
      ja miałam w 7. tygodniu robione dopochwowo... a w 12.stym przez brzuch - i naprawde bardzo duzo widzialam "przez brzuch"! chociaz lekarz powiedzial, ze w tym okresie powinien zrobic przez pochwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka