esturka 16.03.04, 15:54 witam.za godzinkę idę na pierwsze usg mojego maleństwa.zdecydowałam się zrobić to prywatnie bo na kasę musiałabym czekać do kwietnia. Poradzcie czy lepsze jest dopochwowe USG czy zwykłe przez powłoki brzuszne.z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwszonek Re: USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!! 16.03.04, 15:56 To zależy w którym jesteś tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
12ss Re: USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!! 16.03.04, 16:01 To napewno lekarz zrobi Ci usg dopochwowe,bo na zwykłym nic nie zobaczy-za mały płód.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!! 16.03.04, 16:01 To bedziesz miała napewno dopochwowe, bo przez brzuszne niewiele by lekarz wypatrzył. To nie jest kwestia dowolnego wyboru, a tak jak sugeruje Iwszonek stadium ciązy - mniej wiecej do 12 tygodnia robi się dopochwowe, dopiero potem przez brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta0075 Re: USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!! 16.03.04, 16:02 zdecydowanie polecam dopochwowe. Ja byłam wczoraj na USg 12 tydz. Lekarz robił dopochwowe. dla porównania przyłożył drugą sondę do brzucha. Zdecydowana różnica w widoczności. Odpowiedz Link Zgłoś
esturka Re: USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!! 16.03.04, 16:06 na ostatnim badaniu tydzień temu rozmaiwałam z ginekologiem i ona stwiedziła że nie ma róznicy co mnie właśnie troszeczkę zdziwiło...stwierdziła żebym zrobiła przez powłoki brzuszne...chyba zmienię ginekologa To chyba nie zagrozi dzidzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
wadera77 Re: USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!! 16.03.04, 20:31 ja mialam robione drugie USG w 15.tygodniu i takze dopochwowo - wszyscy mi zazdroszcza slicznego filmu video na ktorym widac wszystko jak na dloni kolezanka miala robione USG w 13.tyg.przez powloki brzuszne i ja nic na tych zdjeciach nie widzialam nawet jak mi powiedziala, gdzie raczka gdzie nozka to i tak to bylo bardzo niewidoczne... Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: USG- bardzo prosze o PORADĘ !!!!!!! 16.03.04, 21:06 ja miałam w 7. tygodniu robione dopochwowo... a w 12.stym przez brzuch - i naprawde bardzo duzo widzialam "przez brzuch"! chociaz lekarz powiedzial, ze w tym okresie powinien zrobic przez pochwe. Odpowiedz Link Zgłoś