kawusia76 24.03.04, 17:47 a w zasadzie plamięmam twardy brzuch i skurcze a to 6 tydzień oszczędzam się , biorę no- spę a wizyta u gina jutro rano. w zasadzie jestem już tak zaryczana że niewiele widzię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anolia Re: krwawię:(((( 24.03.04, 17:51 to dlaczego czekasz do jutra...już biegnij na pogotowie Odpowiedz Link Zgłoś
agusiasa Re: krwawię:(((( 24.03.04, 17:56 Nic sie nie martw, nie denerwuj sie tylko BIEGNIJ NA POGOTOWIE !!! NIe czekaj do jutra, przeciez to cała wieczność. Odpowiedz Link Zgłoś
martulinek Re: krwawię:(((( 24.03.04, 18:03 Kawusia, marsz do szpitala (to znaczy w taksówkę) i na izbę przyjęć! Nie czekaj do jutra!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: krwawię:(((( 24.03.04, 18:40 kawusia76 napisała: > a w zasadzie plamięmam twardy brzuch i skurcze a to 6 tydzień oszczędzam > się , biorę no- spę a wizyta u gina jutro rano. w zasadzie jestem już tak > zaryczana że niewiele widzię Kawusia nie placz plizzz bo stresem to dopiero mozesz sobie zaszkodzic. Takie szlochanie powoduje skurcze. Idz dzis do lekarza i mysl pozytywnie. Dobrze, ze to plamienie a nie krwawienie. To sie na prawde czesto zdarza i w wiekszosci przypadkow nie swiadczy o problemie a jest naturalnym objawem. Czasem jest to krwawienie implantacyjne, czasem naczynka na szyjce robia sie w ciazy wrazliwsze i np po stosunku czy przy wiekszymwysilku jakies peknie. To jednak dziecku ani ciazy nie zagraza. Tez mialam plamienie w drugiej ciazy. Nie bralam zadnych lekow bo tu nie przepisuje sie ich rutynowo a plamienie we wczesnej ciazy obserwuje i traktuje jako naturalne wlasnie. Chyba, ze usg cos wykaze. Wszystko sie wypogodzilo po 1-2 dniach i dalsza ciaza byla ksiazkowa. Powodzenia i nie martw sie prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: krwawię:(((( 24.03.04, 19:26 Idz do lekarza. Mam nadzieje, ze to tylko te 'normalne' plamienie, o ktorym napisala mama5plus. Ja tez mialam takie w poprzedniej ciazy (ok 6-8) tygodnia. Mialam tez do tego porzadne bole, ale wszytsko ustalo po paru dniach i bardzo milo wspominam dalsza ciaze. Dzis bylam na pierwszej wizycie z polozna z moja obecna ciaza i spisujac moja karte pytala sie o historie poprzedniej ciazy. NA wiesc o tamtym krwawieniu machnela reka i powiedziala, ze to niemalze standard. Trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
shibaa NIE CZEKAJ DO JUTRA 24.03.04, 18:49 Kochana, nic się nie denerwuj, uspokój się, wsiadaj w samochód i jedź do szpitala na izbę przyjęć albo od razu na oddział ginekologiczny maszeruj. Przygotuj najważniejsze rzeczy - weź dowód osobisty, koszulę, kapcie, ręcznik, mydło, szczotkę do zębów - bo bardzo prawdopodobne że tam zostaniesz. W takim wypadku najważniejsze jest JAK NAJSZYBSZE PODANIE PROGESTERONU/LUTEINY itp ORAZ LEŻENIE PLACKIEM!!!! Te kilkanascie godzin które chcesz czekać może być decydujące. Nie chcę siać paniki ale wiem co mówię bo mam "na koncie" jedno poronienie - zaczęło się plamieniem właśnie w 6 tygodniu. Też chciałam poczekać ale moja mama jak się dowiedziała ze plamię to prawie że mnie zmusiła do jechania do szpitala - i miała rację bo od razu mnie położyli. Agata Odpowiedz Link Zgłoś