Dodaj do ulubionych

Poród w NOVUM

26.03.04, 15:56
Czy są wśród nas ciężarne z kliniki Novum? Moją ciążę prowadzi dr Sowińska, a właściwie Ona
sprawiła, źe jestem w ciążysmile))) I w związku z tym pytanko. O ile wiem w samej klinice nie ma
pordówki, ale skoro prowadzą ciąże to czy polecają konkretny szpital lub lekarza, który odbierałby
poród??? wiecie coś na ten temat? Podzielcie się swoją wiedzą. Oczywiście przy następnej wizycie nie
omieszkam zapytać, ale to jeszcze kilka dni a ciekawa jestem.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • a.p5 Re: Poród w NOVUM 26.03.04, 16:33
      Ja leczyłam się u ZamorysmilePo USG serduszka, mogłam nadal chodzić do niego, ale
      nie do końca, bo przed rozwiązaniem odsyłają do "swoich" sprawdzonych lekarzy w
      wybranych szpitalach; albo i ja tak zrobiłam pójść od razu do wybranego
      ginekologa. POdajesz lekarzowi jego nazwisko i jak jest OK to wpisuje do karty.
    • aluc Re: Poród w NOVUM 26.03.04, 16:53
      a prowadzą ciążę????? bo za mojej ciąży, w 2001 roku, to prowadzili tylko do 3
      miesiąca, potem oddawali w ręce docelowego prowadzącego, ja się przeniosłam do
      docelowego w okolicach 12 tygodnia, po usg u dr Garwolińskiego

a w ciążę zaszłam u Taszyckiej, ale bez jej interwencji i z całkowitego
      zaskoczenia, po wstępnym omówieniu protokołu przed ICSI wink

w zasadzie tylko zapytała, czy mam już wybranego lekarza i szpital, a że miałam
      (gina z Medicover, do którego chodziłam przez 7 lat i Żelazną), to po prostu
      pokiwała głową, że zna, i tyle
      • natka76 Re: Poród w NOVUM 27.03.04, 10:49
        ja tez jestempacjentka novum i jak narazie moja ciaze prowadzi dr Zamora (20t).
        Mysle, ze poprowadzi ja juz do konca. Niestety problem sie pojawia w momencie
        wybory szpitala poniewaz chyba zaden z lekarzy z novum nie odbiera nigdzie
        porodow. Ja rozmawialam z d-rkiem i powiedzial, ze na jaki szpital sie nie
        zdecyduje to oni maja tam zaprzyjaznionych lekarzy do ktorych kieruja. Problem
        tylko wtym, ze ja nie moge sie zdecydowac.
        Aluc, napisz prosze pare slow o Twoich wrazeniach z Zelaznej.
        Pozdrawiam
        • aluc Re: Poród w NOVUM 27.03.04, 22:45
          z Żelaznej wrażenia mam euforyczne smile) rodziłam z Jeanette K., tysiąc razy o
          tym pisałam, nie mam nic do zarzucenia, a leżałam po porodzie 7 dni, więc mieli
          czas, żeby podpaść smile
    • jo_asia Re: Poród w NOVUM 27.03.04, 20:50
      faktycznie wcześniej nOvum prowadziło ciąże tylko do końca pierwszego
      trymestru, potem radzili poszukać innego ginekologa-położnika, bo oni nie mieli
      na to czasu i miejsca (to klinika leczenia niepłodności)
      teraz, w nowej siedzibie, przyjęli lekarzy (wiem o dwóch) właśnie do
      prowadzenia ciąż, którzy pracują także w państwowych szpitalach i tam odbierają
      porody (jak się trafi na ich dyżur, lub jak sie opłaci ich pobyt w czasie
      porodu poza ich dyżurem)
      • singer1 Re: Poród w NOVUM 28.03.04, 12:11
        A wiesz może jak się nazywają ci lekarze?
        • singer1 Re: Poród w NOVUM 28.03.04, 17:04
          I w jakich szpitalach pracują???
          • jo_asia Re: Poród w NOVUM 01.04.04, 22:32
            dr Jaguś - szpital na Wołoskiej
            dr Kunicki - szpital na Karowej

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka