Dodaj do ulubionych

białko w moczu:(

06.09.10, 17:56
Witam. Jestem w 34 tc. i właśnie wracam od lekarza gin. Okazało się, że mam białko w moczu(30mg) lekarza kazał jutro powtórzyc mi wynik badania. Wcześniej miałam infekcję bakteryjna, ale ja wyleczyłam. Czytałam, że białko w moczu moze oznaczać chorobe nerek, a w 3 trymestrze zatrucie ciążowe. Bardzo sie martwię. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • db192 Re: białko w moczu:( 07.09.10, 12:09
      Białko w moczu w III trymestrze może z dużym prawdopodobieństwem oznaczać tzw. zatrucie ciążowe. Poczytaj o tym - z tego co wiem musisz być pod ściślejszą kontrolą lekarską. Zrób szybko drugie badanie i szybko z wynikami do lekarza. Lekarz powie co i jak. Dla pocieszenia - moja mama to miała kiedyś kiedyś i wszystko wyszło OK.
      • vanilia_cz Re: białko w moczu:( 07.09.10, 13:18
        ja równiez miałam białko w moczu ostatnio i powiem szczerze ani prywatny ani panstwowy lekarz sie nie przejął. kazali mi pobrac przez kilka dni furagin i powtórzyc badanie, pytał sie panstwowy czy nie mam np upławów bo podobno białko tez moze wyjsc, natomiast prywatny powiedział ze jesli wszystko inne jest w normie to pewnie jest ok i faktycznie powrórzyłam badanie tydzien temu i wszystko oksmile takze nie przejmuj sie tym co pisze w necie tylko spokojnie powtórz badanie
        • nadia3008 Re: białko w moczu:( 07.09.10, 15:33
          Dzieki kobitki. Powtórzyłam badanie, białka tym razem nie wykryto, ale za to leukocytami cos nie tak. Wcześniejsze badanie miałam robione w szpitalu, bo lezałam na patologii ciąży z powodu wcześniejszych skurczy. I bądź tu mądry, wypisali mnie do domu ze szpitala ze złymi wynikami moczu. Mój lekarz po dzisiejszych wynikach kazał łykać urosept 3 razy dziennie i za parę dni powtórzyć badanie. Normalnie cyrk na kółkach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka