stopczyk22 14.09.10, 07:52 w przyszłym tygodniu idę na USG genetyczne i badania penetarne słyszałam że długo czeka się na wynik , długo to znaczy ile wy czekałyście? Z góry dziękuję za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: Jak długo czeka się na wynik badań penetarnyc 14.09.10, 07:58 jezeli tylko powiesz mi co to sa badania penetarne to postaram sie dac Ci odpowiedz co do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Jak długo czeka się na wynik badań penetarnyc 14.09.10, 08:00 O mamo... Odpowiedz Link Zgłoś
aniatko Re: Jak długo czeka się na wynik badań penetarnyc 14.09.10, 08:22 ciężko powiedzieć, bo ciężko powiedzieć co to są badania penetarne... Odpowiedz Link Zgłoś
db192 Re: Jak długo czeka się na wynik badań penetarnyc 14.09.10, 11:51 Może planetarne? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Jak długo czeka się na wynik badań penetarnyc 14.09.10, 07:59 Usg- wynik masz od razu przecież? Odpowiedz Link Zgłoś
stopczyk22 Re: Rok 14.09.10, 16:05 Najpierw sorka za błąd a potem jak na przyszłe mamuśki to raczej złośliwe docinki dostałam zamiast jakiejkolwiek odpowiedzi, będę miała usg genetyczne i pobieraną krew. Ale jeśli macie dalej odpisywać złośliwie to życzę wam aby wasze dzidzie nie urodziły się także złośliwe. wielkie dzięki za..... nic Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Rok 14.09.10, 16:11 Połowa wątków na forum jest o tym, wystarczy poczytać, a nie iść na łatwiznę ;P Odpowiedz Link Zgłoś
majgug Re: Rok 14.09.10, 16:15 badania prenatalne, jak z reszta sama ich nazwa wskazuje, to wszystkie mozliwe badania ktore odbywaja sie przed (pre) narodzeniem (natal). Niektore z tych badan daja natychmiastowy wynik np.usg. Na wyniki niektorych trzeba poczekac np 2-3 dni. Powszechna metoda jest przekazywanie pacjentce wynikow na kolejnej wizycie, jezeli w wynikach nie ma nic niepokojacego. Jezeli wyniki sa niepokojace pacjentka jest informowana (telefon/email) o koniecznosci wczesniejszej wizyty/ powtorzenia badania. Odpowiedz Link Zgłoś
marlesek Re: Rok 14.09.10, 16:20 ja miałam wszystko robione w ciągu jednego dnia, najpierw usg u mnie trwało 40 minut lekarz zmierzył to co trzeba potem dostałą wstępny dokument z samego usg, potem poszłam na pobieranie krwi. na wynik czekałam już nie pamiętam tydzień albo dwa. odbierasz wynik masz tam szczegółowo opisane badanie usg plus wyniki badań krwi z pełnym opisem i wskazaniami co dalej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Rok 14.09.10, 17:36 ja urodzilam dziecko/dziewczynke/corke a nie zadna dzidzie.Gwarantuje Ci ze zlosliwa nie jest mimo ze nie jest i nigdy nie byla dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: Rok 16.09.10, 10:41 Wstrząsające, mam nadzieje, że moja córka BĘDZIE złośliwa po mamusi Odpowiedz Link Zgłoś
db192 Re: Rok 16.09.10, 16:45 O rany, pomyśl, że teraz już do końca życia zapamiętasz prawidłową formę Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: jakich?????????????? 17.09.10, 19:12 normalnie sie posikalam komentowac autorki juz nie bede, bo co mozna dodac ale Wasze odpowiedzi... boskie Odpowiedz Link Zgłoś