mama_amelii Re: augmentin antybiotyk 17.09.10, 08:15 Myślę,że Augumentin jest najbezpieczniejszy w ciązy.Ja brałam w ciązy,a później od razu po urodzeniu dziecka.Augumentin stosowany jest równiez na początku ciązy,jeśli jest taka konieczność. Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: augmentin antybiotyk 17.09.10, 08:30 Można, można.... spokojnie. Ja się czaję żeby wziąć Cholinex i się waham Odpowiedz Link Zgłoś
na_forum_na Re: augmentin antybiotyk 18.09.10, 10:52 na gardło tantum verde cholinex zawiera kwas acetylosalicylowy em.haa napisała: > Można, można.... spokojnie. > Ja się czaję żeby wziąć Cholinex i się waham > > Odpowiedz Link Zgłoś
iwona147 Re: augmentin antybiotyk 17.09.10, 11:16 Podobno można. Ja np mam uczulenie po tym leku, i wiem że dużo kobiet (wśród moich znajomych) też źle toleruje ten lek. Ale jak już go brałaś i nic się nie działo to spokojnie możesz brać. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: augmentin antybiotyk 17.09.10, 13:45 O tym, czy można decyduje lekarz a nie forumki. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: augmentin antybiotyk 17.09.10, 14:29 Dokładnie. Ręce opadają - antybiotyku nie kupisz bez recepty, więc skoro masz receptę to ktoś Ci ją świadomie więdząc że jesteś w ciąży wystawił - na jaką cholerę pytasz o to nieznajomych dziewczyn z internetu - jeśli masz do nich większe zaufanie niż do lekarza to go zmień albo nie chodź w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: augmentin antybiotyk 17.09.10, 14:31 A ja mam w domu Augmentin, Duomx i jeszcze jeden i jak potrzebuje to biorę. Nie chce mi się latać co trochę do lekarza tym bardziej, że anginę mam 3-4x w ciągu roku. Zawsze jak już trafiam proszę o dwa opakowania i już. I teraz też infekcje migdałków i wezmę antybiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: augmentin antybiotyk 17.09.10, 15:15 Ręce jeszcze bardziej opadły. No ale co sie dziwić, co drugi Polak jest przecież lekarzem (bo pozostała połowa to politycy..) Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: augmentin antybiotyk 17.09.10, 18:11 em.haa napisała: > A ja mam w domu Augmentin, Duomx i jeszcze jeden i jak potrzebuje to biorę. > Nie chce mi się latać co trochę do lekarza tym bardziej, że anginę mam 3-4x w c > iągu roku. > Zawsze jak już trafiam proszę o dwa opakowania i już. > I teraz też infekcje migdałków i wezmę antybiotyk. Nie ma się co chwalić taką bezmyślnością. A skoro udajesz lekarza, który stawia diagnozę i decyduje jakie leki należy przyjmować, to zrób sobie dyplom i przepisuj recepty sama, po co zawracasz głowę swojemu lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: augmentin antybiotyk 17.09.10, 18:16 No jasne, a lekarz który zagląda mi w gębę i przepisuje antybiotyk to na medal zasługuje? Jakie Wy wszystkie rozsądne, mój Boże. Masz czas i ochotę to lataj jak ostatnia panikara po lekarzach... Ja na to ochoty nie mam. A konował i tak przepisze to za co ma kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: augmentin antybiotyk 18.09.10, 09:22 Współczuję ci takiego podejścia do lekarzy. Aparat USG już sobie kupiłaś? Robisz sobie sama badania i je interpretujesz?)) Bo po co chodzić do ginekologa, to też na pewno jakiś konował z taką różnicą, że zagląda gdzie indziej niż internista ))) Oczywiście nie rodzisz w szpitalu, tylko sama, bez położnej w domu, bo przecież ty wiesz wszystko lepiej, znasz się na medycynie lepiej od wykształconych lekarzy. A rodzić do szpitala też jadą tylko panikary )))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: augmentin antybiotyk 18.09.10, 10:23 Ciekawe czy takie luzary szczepią dzieci, czy nie wierzą ze to w ogóle działa (powstał niestety w Polsce jakiś debilny trend-antyszczepieniowy i to taka moda jest żeby nie szczepić - niestety nie ma już od niedawna za to sankcji) Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: augmentin antybiotyk 18.09.10, 19:26 Szczepić będę na pneumo, rota na pewno. W marcu przeszłam zakażenie rotawirusem, nie wyobrażam sobie żeby dziecko to zniosło. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: augmentin antybiotyk 18.09.10, 22:17 a obowiązkowe to juz nie? ja akurat na pneumokoki, menignokoki, rotawirusy nie szczepiłam i nie zamierzam bo nie widze sensu (np rotawirus jest tylko jednym z wielu które wywołuje podobne efekty) a miałam na myśli unikanie tych obowiązkowych. jak widać wcale nie ponosi bo piszesz tylko o tych ekstra płatnych Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: augmentin antybiotyk 18.09.10, 16:04 Skoro lekarz przepisał, to tak. Ja teraz szprycuję się duomoxem. Pewnie, że wolałabym nie, ale skoro może być gorzej... Na dniach zaczynam 8 miesiąc. Na tym etapie, mam nadzieję, nie ma to już większego wpływu na dzieciaka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli3 Re: augmentin antybiotyk 23.09.10, 09:54 skoro lekarz zalecił to można, nieleczona infekcja moze być groźniejsza niz hipotetyczny wpływ antybiotyku na dziecko.Augmentin jest jednym z bezpieczniejszych antybiotyków, brałam go i w ciąży i w czasie karmienia.Tylko weż sobie przy tym jakiś probiotyk bo o grzybicę przy antyb.nie trudno-ja brałam provag, również przed porodem. Odpowiedz Link Zgłoś