lexi2004 17.09.10, 19:07 Witam. Moje pytanie kieruję do wszystkich z was, które miały zakładany cewnik. Za ok 2 tygodnie czeka mnie cesarka. Wiem, że ten cewnik to pewnie nic przy bólach porodowych i porodem sn, ale dajcie znać jak to jest Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
necia27 Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 19:30 Dosyć nie przyjemne i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
domka80 Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 19:37 Nie matrw sie na ogol znieczulaja lignokaina wiec nie bedzie bolec ale to dziwne uczucie Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_i_dzieci Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 19:38 Dobrze zakładany nie boli, ale jest niemiłe. Odpowiedz Link Zgłoś
ninaspi Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 20:12 Mnie kompletnie nie bolało. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotatop Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 20:48 mnie niestety strasznie piekło przez jakieś 30 min później już nie czułam nic Odpowiedz Link Zgłoś
gluchoj Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 20:53 Nie boli ale też nie jest przyjemne. Miałam zakładany już 4 razy. Boli tylko gdy jest zapalenie dróg moczowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 21:00 nie boli ani jakos specjalnie nieprzyjemne nie bylo.Mysle ze to zalezy od wprawy i grubosci cewnika. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 21:21 miałam zakładany juz na sali operacyjnej po podaniu znieczulenia- nie czułam nic Odpowiedz Link Zgłoś
go-jab Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 04:13 mialam zakladany przy kazdej cesarce PO podaniu znieczulenia... glupie troche uczucie ale nie bolalo... prosilam o zostawienie go do czasu az bede mobilna bo jakos nie usmiechalo mi sie korzystanie z basenu... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 08:50 Najpierw anestezjolog zrobił znieczulenie,a później róbta co chcetaNie wiem kiedy i jak mi zakładali cewnik. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 08:57 Absolutnie nie boli - uczucie jest takie, jakby ci ktoś od środka w brzuch skrobał/pukał. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka-5 Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 09:15 mnie nic nie bolalo. Zreszta u mnie szybko zapadla decyzja o cięciu więc byłam w takim stresie, że nic nie czułam. Najwazniejsze były dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 09:20 Nic nie czulam. Dostalam po zaaplikowaniu zzo. Za to wyciaganie bylo bardzo nieprzyjemne. Pielegniarka tak mocno wyszarpnela, ze jeszcze okolo 3 dni po pieklo mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bluex Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 10:06 Też się bałam tego cewnika Zakładanie mnie nie bolało, bo założyli mi go po podaniu zzo. Jak już go masz, to jest ok (chyba, że szarpniesz za rurkę) Wyjmowanie - nieprzyjemne. Położna mówiła "niech się Pani nie boi, to będzie takie uczucie jakby Pani sobie tampon wyjmowała"... aha akurat. To ten tampon musiał być straaaasznie duży i suchy i chyba włożony tam gdzie nie trzeba ale generalnie do przezycia Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 19.09.10, 09:26 A to dziwne - bo ja odczułam wyciąganie cewnika mniej, niż wyjmowanie tamponu Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasprezynka Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 19:09 Nawet nie poczułam, że mnie cewnikują. Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 19:24 byłam zacewnikowana już po podaniu znieczulenia ale generalnie dużo zależy od umiejętności i wyczucia zakładającego cewnik - jeśli bez znieczulenia Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 19:45 nawet nie wiedzialam ze go zalozyli. zrobili to w trakcie cc, na znieczuleniu. sciaganie nic nie bolalo. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 22:43 Mam porównanie, bo przed operacją zakładali mi na żywca - i nie, nie boli, choć miłe to nie jest. Natomiast przed cc podobnie jak wielu z Was zakładali mi toto już po podaniu znieczulenia, nawet nie wiedziałam kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
belle_amie Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 19.09.10, 10:54 mi zakładali po wkłuciu w kręgosłup więc zaczynało już działać znieczulenie to nie bolało ale do przyjemności to to na pewno nie należy Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 19.09.10, 12:03 Ja nic nie czułam, ale czułam jak go wyjmowali, bleeee.... Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 19.09.10, 12:35 jeśli masz położną niezezowatą to założenie cewnika trwa ułamek chwili i nie zdążysz go poczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
lexi2004 Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 19.09.10, 13:28 Dzieki za odpowiedzi troche mnie uspokoiłyście. Mi powiedziała położna ze cewnikują przed podaniem znieczulenia i nie ma szans by było inacze Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 19.09.10, 15:49 Mnie tez cewnikowali po znieczuleniu, nie czulam ani jak wkladali, ani jak wyjmowali (choc wtedy znieczulenie juz przestalo dzialac). Odpowiedz Link Zgłoś
widosna Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 19.09.10, 20:05 miałam przed każdą z dwóch cesarek - chyba z wrażenia i ze świetnych umiejętności pielęgniarki, nic nie poczułam przy zakładaniu Odpowiedz Link Zgłoś
maciusia30 NIE 20.09.10, 19:48 lexi2004 napisała: > Witam. Moje pytanie kieruję do wszystkich z was, które miały zakładany cewnik. > Za ok 2 tygodnie czeka mnie cesarka. Wiem, że ten cewnik to pewnie nic przy ból > ach porodowych i porodem sn, ale dajcie znać jak to jest Odpowiedz Link Zgłoś