Dodaj do ulubionych

Czy cewnikowanie przed cc boli?

17.09.10, 19:07
Witam. Moje pytanie kieruję do wszystkich z was, które miały zakładany cewnik. Za ok 2 tygodnie czeka mnie cesarka. Wiem, że ten cewnik to pewnie nic przy bólach porodowych smile i porodem sn, ale dajcie znać jak to jest smile
Obserwuj wątek
    • necia27 Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 19:30
      Dosyć nie przyjemne i tyle smile
    • domka80 Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 19:37
      Nie matrw sie na ogol znieczulaja lignokaina wiec nie bedzie bolec ale to dziwne uczucie
    • agnieszka_i_dzieci Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 19:38
      Dobrze zakładany nie boli, ale jest niemiłe.
      • ninaspi Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 20:12

Mnie kompletnie nie bolało.
        • dorotatop Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 20:48
          mnie niestety strasznie piekło przez jakieś 30 min później już nie czułam nic
    • gluchoj Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 20:53
      Nie boli ale też nie jest przyjemne. Miałam zakładany już 4 razy. Boli tylko gdy jest zapalenie dróg moczowych.
      • kasiak37 Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 21:00
        nie boli ani jakos specjalnie nieprzyjemne nie bylo.Mysle ze to zalezy od wprawy i grubosci cewnika.
        • jotka_k Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 17.09.10, 21:21
          miałam zakładany juz na sali operacyjnej po podaniu znieczulenia- nie czułam nic
          • go-jab Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 04:13
            mialam zakladany przy kazdej cesarce PO podaniu znieczulenia... glupie troche uczucie ale nie bolalo... prosilam o zostawienie go do czasu az bede mobilna bo jakos nie usmiechalo mi sie korzystanie z basenu... smile
    • 18_lipcowa1 cewnikowanie nie boli 18.09.10, 07:07

• mama_amelii Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 08:50
      Najpierw anestezjolog zrobił znieczulenie,a później róbta co chcetasmileNie wiem kiedy i jak mi zakładali cewnik.
    • truscaveczka Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 08:57
      Absolutnie nie boli - uczucie jest takie, jakby ci ktoś od środka w brzuch skrobał/pukał.
      • kasienka-5 Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 09:15
        mnie nic nie bolalo. Zreszta u mnie szybko zapadla decyzja o cięciu więc byłam w takim stresie, że nic nie czułam. Najwazniejsze były dzieci
    • breili Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 09:20
      Nic nie czulam. Dostalam po zaaplikowaniu zzo. Za to wyciaganie bylo bardzo nieprzyjemne. Pielegniarka tak mocno wyszarpnela, ze jeszcze okolo 3 dni po pieklo mnie.
    • bluex Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 10:06
      Też się bałam tego cewnika wink

Zakładanie mnie nie bolało, bo założyli mi go po podaniu zzo.
      Jak już go masz, to jest ok (chyba, że szarpniesz za rurkę) wink

Wyjmowanie - nieprzyjemne.
      Położna mówiła "niech się Pani nie boi, to będzie takie uczucie jakby Pani sobie tampon wyjmowała"... aha akurat. To ten tampon musiał być straaaasznie duży i suchy i chyba włożony tam gdzie nie trzeba wink ale generalnie do przezycia

• truscaveczka Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 19.09.10, 09:26
        A to dziwne - bo ja odczułam wyciąganie cewnika mniej, niż wyjmowanie tamponu wink
    • gosiasprezynka Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 19:09
      Nawet nie poczułam, że mnie cewnikują.
    • fasol-inka Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 19:24
      byłam zacewnikowana już po podaniu znieczulenia
      ale generalnie dużo zależy od umiejętności i wyczucia zakładającego cewnik - jeśli bez znieczulenia
    • kotkowa Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 19:45
      nawet nie wiedzialam ze go zalozyli. zrobili to w trakcie cc, na znieczuleniu. sciaganie nic nie bolalo.
    • minerwamcg Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 18.09.10, 22:43
      Mam porównanie, bo przed operacją zakładali mi na żywca - i nie, nie boli, choć miłe to nie jest. Natomiast przed cc podobnie jak wielu z Was zakładali mi toto już po podaniu znieczulenia, nawet nie wiedziałam kiedy.
    • belle_amie Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 19.09.10, 10:54
      mi zakładali po wkłuciu w kręgosłup więc zaczynało już działać znieczulenie to nie bolało ale do przyjemności to to na pewno nie należysmile
    • klubgogo Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 19.09.10, 12:03
      Ja nic nie czułam, ale czułam jak go wyjmowali, bleeee....
    • lolinka2 Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 19.09.10, 12:35
      jeśli masz położną niezezowatą to założenie cewnika trwa ułamek chwili i nie zdążysz go poczuć.
    • lexi2004 Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 19.09.10, 13:28
      Dzieki za odpowiedzi troche mnie uspokoiłyście. Mi powiedziała położna ze cewnikują przed podaniem znieczulenia i nie ma szans by było inacze
    • kj-78 Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 19.09.10, 15:49
      Mnie tez cewnikowali po znieczuleniu, nie czulam ani jak wkladali, ani jak wyjmowali (choc wtedy znieczulenie juz przestalo dzialac).
    • widosna Re: Czy cewnikowanie przed cc boli? 19.09.10, 20:05
      miałam przed każdą z dwóch cesarek - chyba z wrażenia i ze świetnych umiejętności pielęgniarki, nic nie poczułam przy zakładaniu
    • maciusia30 NIE 20.09.10, 19:48
      lexi2004 napisała:

> Witam. Moje pytanie kieruję do wszystkich z was, które miały zakładany cewnik.
      > Za ok 2 tygodnie czeka mnie cesarka. Wiem, że ten cewnik to pewnie nic przy ból
      > ach porodowych smile i porodem sn, ale dajcie znać jak to jest smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka