Dodaj do ulubionych

Ruchy dziecka

05.10.10, 22:24
Dziewczyny,
podpowiedzcie coś proszę.
Moje dziecko jestdość aktywne, często się rusza, szaleje w brzuchu, nawet nie zdawałam sobie sprawy, że takie małe nóżki mogą aż tak mocno uderzać smile
Dzisiaj natomiast cały dzień jest spokój, ruchy odczuwam słabsze i rzadsze. Dopiero wieczorem zaczęły być mocne i takie jak zwykle.
Czy to powód do niepokoju?
Czy powinnam jakoś reagować na taką ciszę?
Obserwuj wątek
    • elle.net Re: Ruchy dziecka 05.10.10, 22:50
      Na tym etapie dziecko jeszce ma duzo miesjca i rusza sie dośc mocno i często ale czasami może wiecej spac przecież smile
      Zjedz czekolade i położ sie na lewym boku - powienien sie obudzić smile
      ja tez czesto sie zamartwiam bo dziec mało sie rusza, nie mozna tego lekcewazyc
      Powinnaś niebawem dostac od lekarza taką tabelke do liczenia ruchów płodu i tam zapisywać ruchy, jak jest mniej niż 10 w ciagu dnia to nalezy skonsultowac to z lekarzem .
      • i_ja_tez Re: Ruchy dziecka 05.10.10, 23:06
        10 w ciągu dnia to było napewno smile
        następną wizytę mam w 31 tygodniu, na razie doktor nic mi nie mówił o liczeniu ruchów.
        • i_ja_tez Re: Ruchy dziecka 05.10.10, 23:09
          O, w sygnaturce mam 10 ruchów na godzinę - tyle nie ma i to mnie martwi.
    • turnesolka Re: Ruchy dziecka 06.10.10, 02:24
      Ja o takim dokładnym liczeniu od żadnego lekarza nie słuszałam. Za to ostatnia ginka mówiła mi o 3 aktywnościach w ciągu dnia.

Jeśli chodzi o "wywoływanie" ruchów to u nas zawsze skutkowało jak tata rozmawiał z brzuszkiem.

P.S. Właśnie zaliczamy karmienia. Na szczęście mąż mi pomaga ba bym chyba już nie dała rady. On najpierw zmienia pieluchę, potem ja karmię, co trwa dłuuuugo, bo mały sobie podsypia ale może to dobrze bo jak wolniej ssie to chyba mnie potem ulewa. Potem mąż go pionizuje i odbija. Chyba właśnie skończyli więc idziemy spać.... na jakieś 2-3 godzinki!
      • ackne Re: Ruchy dziecka 15.10.10, 21:47
        mam pytanie do mam które rodziły, czy przed porodem ruchy są odczuwane inaczej? Od 2 dni moje dziecko puka czasem mocniej, czasem slabiej, w miejscu gdzie mam kość lonową, czy mam sie niepokoic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka