Dodaj do ulubionych

tanie pieluchy jeszcze raz

14.10.10, 20:14
Poradźcie dziewczyny. Chciałabym dokupić do swojej skromnej kolekcji 7 pieluch typu kieszonka jeszcze kilka. Te, które mam to wonderoos i blueberry. Teraz chciałabym uzupełnić zestaw o coś tańszego, bo już na te blueberry nie wyrobię wink Zwróciłam uwagę na tanie pieluchy na allegro:
allegro.pl/pieluszki-wielorazowe-papoose-pieluchy-p-n-i1258511223.html
i inne tego sprzedawcy (tylko nie naughty baby bo się naczytałam o nich, że złe). No i nie wiem... bo niby jest napisane, że PUL, a dalej w opisie, że jakieś TPU i pojęcia nie mam, co to za wynalazek. Warto zaryzykować? Znacie to? A może polecicie inne tanie kieszonki? Jeszcze się zastanawiam nad kieszonką skarbonką Beileshen.
Obserwuj wątek
    • margonik Re: tanie pieluchy jeszcze raz 17.10.10, 03:18
      TPU to jest to samo, co w Naughty Baby. Ja bym się tym nie zniechęcała, bo ta warstwa w NB moim zdaniem oddycha tak samo, jak i PUL (sprawdzałam przy ustach). Do NB ludzie mają raczej inne zarzuty - ciasne gumeczki!
      • ankamk78 Re: tanie pieluchy jeszcze raz 20.10.10, 20:35
        polecam te forum.chusty.info/forum/showthread.php?t=40564
        ja mam AIO i są świetne; cena też rozsądna
        • ewaibartek Re: tanie pieluchy jeszcze raz 27.10.10, 18:33
          ja tez mam aio i je uwielbiam,mieciutkie i bardzo ladne,teraz czekam na kieszonke bo pewnie tez bedzie super
    • amarulla Re: tanie pieluchy jeszcze raz 23.11.10, 20:45
      nie wiem czy powinnam...

e tam, napiszę ci skąd te pieluchy, a co! moralnie naganne, bo z Chin, ale ceny w Polsce nie na moją kieszeń matki domowej wink tutaj znajdziesz te same co na allegro, tylko nieco taniej wink ja licytuję, przesyłka darmowa, z reguły tak ok. 3.5 funta za pieluchę płacę - 3.5*4.5=15.75. jakość świetna, moje 'niechińskie' pieluchy to nature babies i stuffable z uk - nie umywają się chłonnością do tych. w tej cenie dostajesz milusi w dotyku wink otulacz + jeden wkład z mikrofibry, są też same wkłady.

decyzję pozostawiam tobie wink
      • zumyka Re: tanie pieluchy jeszcze raz 23.11.10, 21:12
        Obejrzałam te pieluchy i mnie przytkało. Dzięki Ci, dobra kobieto, oto wskazałaś mi źródło moich najbliższych zakupów smile Jesteś wielka.
        • amarulla Re: tanie pieluchy jeszcze raz 23.11.10, 21:30
          kurcze, no.... chciałabym wspierać rodzime sklepy ale na razie mnie nie stać wink znajdziesz tam też getry fajne, a u innych butki i te rajty bez stópek z duuuuuuużą dupcią wink generalnie wszystko co w naszych sklepach netowych tylko nieco taniej wink

miłych zakupów smile
          • szenzi333 Do amarulla 24.11.10, 18:54
            Witam
            Mam takie pytanie jak płacimy za wylicytowane pieluszki.Dostajemy numer konta bankowego i wysyłamy funty.
            • amarulla Re: Do amarulla 24.11.10, 20:14
              nie, paypalem. kurcze, i tu może być zonk - nie wiem, czy można z polskiego konta? nie wiem kurcze... mam konto jeszcze z czasów pobytu w UK.

ps. paypal to tak jak 'płacę z allegro' dla jasności - podaje się dane i przelew idzie za ich pośrdenictwem.
          • zumyka Re: tanie pieluchy jeszcze raz 25.11.10, 12:59
            A co do nie-chińskości markowych pieluszek - na mojej Close Parents stoi jak byk napisane "made in China"... myślę, że trudno znaleźć dziś cokolwiek co by nie miało nic, ale to nic wspólnego z Chinami. Niestety.
            A nie clą ci tych pieluch, jak przychodzą zza morza? wink
            • amarulla Re: tanie pieluchy jeszcze raz 26.11.10, 21:52
              nie właśnie smile na początku się nastawiałam na cło, ale nie smile to chyba jest tak, że do jakiejś wartości idzie bez cła. a ja zamawiam z reguły po dwie, trzy, więc wartość niska. w każdym razie nie clą, ja też nigdzie się nie zgłaszam że chciałabym oclić ;p
          • zumyka Re: tanie pieluchy jeszcze raz 28.11.10, 13:15
            A te rajty bez stóp to mam i wam nie polecam. Super wyglądają, ale tylko na zdjęciach i w realu do pierwszego prania. Nasze są uprane może 6 razy w 30 st. i wyglądają śmietnikowo - nic mi się w życiu tak nie skulkowało jak te rajty. Paskudnie to wygląda, pójdą do kosza sad I sztuczne w dotyku są strasznie.
            • amarulla Re: tanie pieluchy jeszcze raz 28.11.10, 22:18
              no patrz, a my mamy dwie pary w kółko noszone i nic się z nimi nie dzieje ;/ piorę w 60' jak wszystko dzieciowe i suszę w suszarce kondensacyjnej. jedne się lekko skurczyły i tyle.
              • zumyka Re: tanie pieluchy jeszcze raz 29.11.10, 11:54
                No nie denerwuj mnie! I te twoje rajty są firmy Busha? Co to za sprawiedliwość na tym świecie, że mnie się skulkowały, a tobie nie... wink Chyba muszę kupić jeszcze jedne od tych Chińczyków i zobaczyć, co będzie.
                • amarulla Re: tanie pieluchy jeszcze raz 29.11.10, 23:27
                  busha, busha ;p ale obie pary 80' i jedne (turkusowo-brązowe z małpkąwink) są dalej fajne, długie a szare z sową skurczyły się o jakieś 10 cm i Młody ma takie na styk, wręcz przykrótkie wink
                  i serio, nosi je na okrągło, zwłaszcza teraz jak się zrobiło zimno to pod zwykłe spodnie, a wcześniej do chusty/ nosidła bo przy innych spodniach się wkurzałam - jakbym go nie usadowiła to gołymi łydkami świecił i się wszystkie baby na ulicy pytały czy aby mu nie zimno wink
                  czekam na więcej, oby przed świętami wink
    • paula0979 Re: tanie pieluchy jeszcze raz 26.11.10, 23:45
      Zakupilam dwie chinskie kieszonki (nie pamietam jak sie nazywaly) i niestety nie bylam zachwycona nimi. Przesiakaly wokol nozek i PUL szybko sie odkleil.
      A tak przy okazji, polecam strone z uzywanymi pieluchami w UK
      www.usednappies.co.uk
    • pieluszkomania Re: tanie pieluchy jeszcze raz 20.03.11, 20:50
      Jeśli Miałabyś ochotę na coś niedrogiego i nieprzemakalnego, to może to Cię zainteresuje?
      pieluszkomania.blogspot.com/2011/03/otulacze-ultracienkie-kapieluszki.html
      To są hand made, na moim synku i wśród używających je rodziców maja nienajgorsze opiniesmile
      A może Sama spróbowalabyś uszyc otulacz z polarku- naprawdę fajnie utrzymuje wilgoć wewnątrz pielusismile "po domku" jak znalazłsmile
      • zumyka Re: tanie pieluchy jeszcze raz 21.03.11, 19:49
        Ooooo, fajne to, fajne smile Szczególnie, że pieluch mamy już niemal w sam raz, a wkładek do pieluch w nadmiarze. A gdzie się ten wynalazek kupuje?
        • pieluszkomania Re: tanie pieluchy jeszcze raz 22.03.11, 21:17
          Czasem są na Allegro- ale można na wymiar zamówić- tam na blogu jest adres email : zaremba83@o2.pl, lub poprzez komentarz pod postem- np. otulaczusmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka