a-rabka 17.12.10, 13:07 Witam. Zamierzam sobie kupić rowerek treningowy. Jestem w 4 m-cu i lekarz nie widzi przeciwskazań. Czy któraś z Was jeżdzi na takim rowerze i jak to na Was wpływa. Dzięki za opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
puza_666 Re: rowerek treningowy 17.12.10, 14:40 Jeżdze cały czas (obecnie 33 tydzien), przed ciążą też jezdziłam. Polecam. Nie obrastasz niepotrzebnym tłuszczykiem, masz dobrą kondycje i samapoczucie. Taki ruch dobrze wpływa na wszelkie dolegliwości ciążowe typu bóle pleców, obrzęki, zylaki etc. Ja uniknęłam tego wszytskiego, wierzę że to dzięki rowerkowi. Jeżdzę 5 razy w tygodniu po 30 minut, przed ciążą tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
marina_nie_vlady1 Re: rowerek treningowy 19.12.10, 14:42 To ja też się dopytam na jakim pulsie jeździsz, jaki jest optymalny? przed ciążą biegałam, ale jako, że trochę pobolewa mnie w czasie biegania brzuch, lekarz polecił rowerek treningowy właśnie. no ale biegałam z różnym pulsem, wiadomo, 130-140, z tego, co wiem, w ciąży nie powinno się powyzej 120, ale nie jestem pewna, a wizytę mam dopiero za tydzień. zresztą nie wiem,czy lekarz akurat to będzie wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
a-rabka Re: rowerek treningowy 19.12.10, 19:59 NO tak, to nie przyszło mi do głowy. Więc dopytuje też, bo nie jestem jeszcze w temacie rowerkowym. Jak długo jeżdzisz na rowerku, np. 3 x po 10 minut i jak to jest z tym pulsem? buzia Odpowiedz Link Zgłoś
marina_nie_vlady1 Re: rowerek treningowy 20.12.10, 11:02 Wiem,że nie do mnie pytanie ale ja jeżdżę po ok.30 minut dziennie. Znalazłam w necie informację, że puls do 140 jest ok. nie wolno się przemęczać i tyle. jak zacznie coś boleć - przestać. Odpowiedz Link Zgłoś
puza_666 Re: rowerek treningowy 20.12.10, 11:04 No więck tak. Z tym pulsem jest różnie. Jezeli na rowerek wsiadasz po raz pierwszy w ciąży to rzeczywiście lepiej nie jezdzić z wyższym niż 120. Jadę codziennie non stop 30minut. Aha dobra rzecz, na rowerku można ćwiczyć oddechy których uczą na szkole rodzenia (wdech nosem wydech ustami) w sytuacji wysiłku fizycznego. To jest naparwdę bardzo indywidulana sprawa, dla mnie jazda w ciązy była naturalną konsekwencją tego co robiłam przed. Dodam, że moja przebiega bezproblemowo a ja sama zawsze miałam dobrą kondycję, którą zachowałam w ciąży. Zawsze trzeba się poradzić lekarza, poza tym Twój organizma sam Ci powie że go przemęczasz etc Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: rowerek treningowy 20.12.10, 20:46 Jeżeli tylko nie będziesz zdejmować siodełka myślę, że nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marina_nie_vlady1 Re: rowerek treningowy 21.12.10, 00:10 gazeta_mi_placi napisała: > Jeżeli tylko nie będziesz zdejmować siodełka myślę, że nie zaszkodzi. Cholera! Długo nad tym myślałeś/łaś? mistrz "cientej" riposty jak nic Odpowiedz Link Zgłoś
a-rabka Re: rowerek treningowy 21.12.10, 09:34 No ja też gratuluje bystrości umysłu. Widze, że mróz wyostrzył niektórym intelekt Odpowiedz Link Zgłoś