Dodaj do ulubionych

kolczyk w pępku

16.04.04, 11:12
Do ktorego tygodnia ciąży mogę nosić kolczyk? Na razie lekarz nic mi nie
mowil,bo i brzuch nie jest duzy-9 tydz.Moze ktoras z mam wie?

pozdrawiam
Magda
Obserwuj wątek
    • wieczna-gosia Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 11:21
      Ja juz kiedys pametam taki temat.
      Dziewczyny wyjmowaly kiedy pepek zanikal wink i zaczynal przeszkadzac wink
    • agniecha74 Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 11:22
      Hej
      Ja kolczyk wyciągnęłam zaraz jak się dowiedziałam że jestem w ciąży, ale to nie
      było konieczne. Myślę że jak zacznie Ci rosnąć brzuszek to wyjmij go. Podobną
      są specjalne kolczyki które można nosić w ciąży i w niczym nie przeszkazają.
      Pozdrawiam
      Aga i 18 tyg maleństwo
    • agusiasa Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 12:38
      Ja swój kolczyk wyjęłam w ok 18 tyg. kiedy to mój brzuszek zaczął coraz
      bardziej rosnąć a pępek rozciągać. Niestety zbyt długo zwlekałam z tą decyzją,
      gdyż kolczyk pozostawił mi bliznę( skóra sie rozciagała i kolczyk wrzynał się w
      skórę mimo iż nie czułam bólu ). Mam nadzieję, że dziurka nie zarośnie tak
      szybko i będę mogła nadal nosic kolczyk i choc troche zasłonić nim bliznę.
      Z kolei mojej koleżanki znajoma zdjęła kolczyk w 8 miesiącu - lekarz stwierdził
      że to już najwyższy czas
    • kags Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 12:42
      a ja kolczyk wyjelam jeszcze przed ciaza. teraz jestem w 35/36 tyg i powiem
      wam, ze dziurka wyglada malo atrakcyjnie wink, a brzucha nie mam wielkiego...

pzdr.
      KaGS.
    • winogronka Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 14:10
      Witam! Ja jestem w 25 tyg. i nadal mam kolczyk. Nie przeszkadza mi narazie..
      Dziurka w pepku zarasta bardzo szybko. Czytałam na innym forum o dziewczynie,
      która wyjeła go tylko do porodu smile
      Pozdrawiam
      • juleg Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 14:30

• catalina1 Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 15:13
          Też mnie to interesuje bo nie mam ochoty wyjmować kolczyka bo raz lubie go, a
          dwa przekuwać potem jeszcze raz.
    • agakwiatek Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 16:05
      Ja wyjęłam kolczyk jak mi przeszkadzał, chyba koło 25tc. Myślę że nie ma
      medycznych wskazań kiedy go wyjąć. I nie zarasta tak szybko (chociaż raz w
      tygodniu sprawdzam smile)
      • juleg Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 19:25
        Miałam kumpelkę, która całą ciążę nosiła kolczyk, może to zależy od budowy
        pępka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka