mag7714 16.04.04, 11:12 Do ktorego tygodnia ciąży mogę nosić kolczyk? Na razie lekarz nic mi nie mowil,bo i brzuch nie jest duzy-9 tydz.Moze ktoras z mam wie? pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieczna-gosia Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 11:21 Ja juz kiedys pametam taki temat. Dziewczyny wyjmowaly kiedy pepek zanikal i zaczynal przeszkadzac Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha74 Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 11:22 Hej Ja kolczyk wyciągnęłam zaraz jak się dowiedziałam że jestem w ciąży, ale to nie było konieczne. Myślę że jak zacznie Ci rosnąć brzuszek to wyjmij go. Podobną są specjalne kolczyki które można nosić w ciąży i w niczym nie przeszkazają. Pozdrawiam Aga i 18 tyg maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
agusiasa Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 12:38 Ja swój kolczyk wyjęłam w ok 18 tyg. kiedy to mój brzuszek zaczął coraz bardziej rosnąć a pępek rozciągać. Niestety zbyt długo zwlekałam z tą decyzją, gdyż kolczyk pozostawił mi bliznę( skóra sie rozciagała i kolczyk wrzynał się w skórę mimo iż nie czułam bólu ). Mam nadzieję, że dziurka nie zarośnie tak szybko i będę mogła nadal nosic kolczyk i choc troche zasłonić nim bliznę. Z kolei mojej koleżanki znajoma zdjęła kolczyk w 8 miesiącu - lekarz stwierdził że to już najwyższy czas Odpowiedz Link Zgłoś
kags Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 12:42 a ja kolczyk wyjelam jeszcze przed ciaza. teraz jestem w 35/36 tyg i powiem wam, ze dziurka wyglada malo atrakcyjnie , a brzucha nie mam wielkiego... pzdr. KaGS. Odpowiedz Link Zgłoś
winogronka Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 14:10 Witam! Ja jestem w 25 tyg. i nadal mam kolczyk. Nie przeszkadza mi narazie.. Dziurka w pepku zarasta bardzo szybko. Czytałam na innym forum o dziewczynie, która wyjeła go tylko do porodu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 15:13 Też mnie to interesuje bo nie mam ochoty wyjmować kolczyka bo raz lubie go, a dwa przekuwać potem jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
agakwiatek Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 16:05 Ja wyjęłam kolczyk jak mi przeszkadzał, chyba koło 25tc. Myślę że nie ma medycznych wskazań kiedy go wyjąć. I nie zarasta tak szybko (chociaż raz w tygodniu sprawdzam ) ___________________ Agata 36tc Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: kolczyk w pępku 16.04.04, 19:25 Miałam kumpelkę, która całą ciążę nosiła kolczyk, może to zależy od budowy pępka... Odpowiedz Link Zgłoś