Dodaj do ulubionych

Bobo Test (+), Acon (+), Amil (-) ?????????????

03.01.11, 13:02
Witajcie Dziewczyny!

wczoraj spodziewany termin miesiączki: Bobo test i Acon robione wczoraj, dzisiaj Amil.
2 wyniki pozytywne, Amil - ujemny.

Już sama nie wiem co o tym myśleć?
Obserwuj wątek
    • bibi_online Re: Bobo Test (+), Acon (+), Amil (-) ??????????? 03.01.11, 13:16
      Ja zrobiłam najpierw Amil i nic nie pokazał, dopiero Pink Test pokazał bladą kreskę, a Bobo Test taką ledwo ledwo, niby czułość ta sama a wyniki w cały świat, dodam,że Bobo robiłam z porannego moczu a i tak kreska ledwo co widoczna, a teraz jestem w 15 tc.
      • ania0309 Re: Bobo Test (+), Acon (+), Amil (-) ??????????? 03.01.11, 13:27
        ja robiłam z porannego moczu pink test płytkowy,bobo test strumieniowy i wyszły 2 kreski. Następnego dnia test amil po południu i również wyszły 2 kreski w 36dc. Cykle 32 dniowe.
        • ol2 Re: Bobo Test (+), Acon (+), Amil (-) ??????????? 03.01.11, 13:29
          no nic, pozostaje mi badanie krwi.

a ta druga kreska (wskazująca ciążę) to bladoróżowa, ledwo widoczna.
          • ania0309 Re: Bobo Test (+), Acon (+), Amil (-) ??????????? 03.01.11, 13:31
            nic nie szkodzi że jest jaśniejsza. To dobry znak smile Tak jak piszesz lepiej wykonać badania bhcg. Może wykonaj jeszcze jeden test ??
            • ol2 Re: Bobo Test (+), Acon (+), Amil (-) ??????????? 03.01.11, 13:34
              zrobiłam przed chwilką jeszcze Pre test i kreska jest, ale: bladoróżowa, ledwo widoczna - ale widoczna
              • ania0309 Re: Bobo Test (+), Acon (+), Amil (-) ??????????? 03.01.11, 13:42
                czyli według mnie jest dobrzesmile
                • bibi_online Re: Bobo Test (+), Acon (+), Amil (-) ??????????? 03.01.11, 13:45
                  Moja tez była bladziutka, aż wysyłałam zdjęcie przyjaciółce czy ona to widzi, czy tylko to moja wyobraźniasmile Ale widziała.
                • kasiak37 ania0309 odbierz poczte n/t 03.01.11, 13:56
    • kotkowa Re: Bobo Test (+), Acon (+), Amil (-) ??????????? 03.01.11, 15:20
      2 testy pozytywne to na bank ciaza, gratuluje! trzeci moze jest mniej czuly i nie wykryl jeszcze ciazy. bobo test jest b. dobry, mi wykryl ciaze najszybciej.
      • ol2 Re: Bobo Test (+), Acon (+), Amil (-) ??????????? 03.01.11, 15:23
        dziękuję Wam Dziewczyny za wypowiedzi. Pod koniec tygodnia zrobię badanie krwi.

Pozdrawiam
    • alexiaanna Re: Bobo Test (+), Acon (+), Amil (-) ??????????? 06.01.11, 11:21
      30 grudnia zrobiłam 2 testy, jeden AMIL, drugi jakiś QUIXX, czy coś w tym rodzaju. Kreska na Amilu była baaaardzo blada, widoczna tylko przy oknie, natomiast kreska na tym drugim nie pozostawiała watpliwości. Może więc ten Amil jest jakiś mniej czuły.
    • panna.w.drodze Re: Bobo Test (+), Acon (+), Amil (-) ??????????? 06.01.11, 14:58
      ja zrobiłam test Facellem z Rossmana - akurat był w promocji :] robiłam na 2 dni przed planowaną miesiączką (cykle 32dniowe). Od razu wyszły dwie grube krechy, także go polecam jeśli chcesz się w ten sposób jeszcze upewnić.
      • ol2 już się upewniłam 06.01.11, 15:11
        Beta hcg na dzień 05.01.2011r. = 20,2 mlU/m
        norma: 5,3 - 71,2 mlU/m na 2-3 t.c.

ale i tak moja beta wydaje mi się za niska
      • panna.w.drodze Re: Bobo Test (+), Acon (+), Amil (-) ??????????? 06.01.11, 19:42
        tak przeczytałam i widzę że trochę pomieszałam - zrobiłam na 4 dni przed bo źle obliczyłam termin miesiączki, ale grunt że wyszedł smile
    • ol2 c.d. 06.01.11, 16:14
      ostatnia miesiączka: 06.12.2010r.
      spodziewana miesiączka: 02.01.2011r.
      cykle 28 dniowe, regularne

stosunek: między 12 a 14.12.2010r. (nie pamiętam dokładnie)
      • panna.w.drodze Re: c.d. 06.01.11, 18:19
        to widzę że rozpakujemy się mniej więcej w tym samym czasie wink

u mnie ost. mies: 26.11 a stosunek 9,10,11.12.10r. wink
        • ol2 do Panna w drodze 06.01.11, 18:32
          wiesz co, ja chyba nie mogę się cieszyć z powodu tej nieszczęsnej Bety. choć mieszczę się w normie, ale i tak nadal uważam, że powinna być wyższa.

Proszę trzymaj kciuki, jutro powtarzam betę i się odezwę
          buziaczki
          • panna.w.drodze Re: do Panna w drodze 06.01.11, 19:33
            beta leci jak szalona, teraz codziennie o o 66%, zobaczysz ze Ci skoczy i będzie git, ja miałam 3 dni temu 15 tysięcy i wedle tych norm jest ok
            0,2 - 1 tydz. 5 - 50
            1 - 2 tydz. 50 - 500
            2 - 3 tydz. 100 - 5000
            3 - 4 tydz. 500 - 10000
            4 - 5 tydz. 1000 - 50000
            5 - 6 tydz. 10000 - 100000
            6 - 8 tydz. 15000 - 200000

3-4 ---------
            • ol2 Re: do Panna w drodze 06.01.11, 19:39
              no właśnie, taki mam zamiar zrobię i to i to
          • kotkowa Re: do Panna w drodze 07.01.11, 14:32
            Beta rosnie mega szybko, napisz, jak wynik po powtorce. Trzymam kciuki! Twoja beta nie musi byc za niska, zarodek mogl sie dopiero co zagniezdzic (to trwa od 6 do 12 dni po zaplodnieniu i dopiero potem wytwarzana jest beta). Wazne, czy przyrasta prawidlowo.
            • ol2 wynik 07.01.11, 18:21
              Bety z dnia dzisiejszego: 38,8 mlU/m

progesteron: 5,16 - na nim to w ogóle się nie znam. nie mam wyniku przy sobie, ale pani z laboratorium podyktowała mi takie coś:
              - faza polikularna: 0,20-1,50
              - faza owulacyjna: 0,80-3,0
              - faza luteinowa: 1,70-27,00
              - okres okołoporodowy: 11-250

napiszcie proszę co sądzicie o przyroście bety, a przede wszystkim o progesteronie.dziękuję
              • ol2 nie wiem tylko 07.01.11, 18:33
                w jakich jednostkach ten progesteron
                • panna.w.drodze Re: nie wiem tylko 07.01.11, 18:42
                  u mnie na rozpisce jest tak:

progesteron
                  ciąża I trymestr ng/ml 9,3 -33,2

zapisałaś się do gina?
                  • ol2 nie, bo nie chcę 07.01.11, 18:47
                    iść do niego za szybko. chciałam tak pod koniec stycznia.
                    biorę Duphaston 2x1 tabletce
                    • panna.w.drodze Re: nie, bo nie chcę 07.01.11, 19:12
                      nie rozumiem? a co Ci winny lekarz smile
                      zerknie na wyniki, powie co i jak - lepiej panikować na forim?
                      u mnie zrobił USG, zobaczyl że wewnątrzmaciczna, powiedział że jest OK i oby tak dalej i kazał przyjść za tydzień na serduszko smile

wizyta była bardzo fajna i mnie uspokoiła
                      • ol2 do Panny 07.01.11, 19:23
                        ale ja od początku ciązy mam kontakt z lekarzem i to on zapisał mi Duphaston.
                        A ja nie chcę iść do niego za wcześnie bo wiem, że to nie ma sensu, nie chcę się niepotrzebnie denerwować.

pozdrawiam
                        • panna.w.drodze Re: do Panny 07.01.11, 19:31
                          widać co kto woli
                          pozdr
              • pikka6 Re: wynik 07.01.11, 19:16
                nie najgorzej, w ciągu dwóch dni prawie podwojona. Progesteron też nie powala ale bierzesz duphaston i poza tym może owulacja była nieco później co też zmienia trochę postać rzeczy. Niestety nic w tej kwestii więcej zrobić nie możesz prócz tego duphastonu. 3 mam kciuki by się udało!
                • ol2 do Pikka 07.01.11, 19:23
                  beta chyba ok. a jeśli chodzi o progesteron to powiedz proszę na którą fazę ja mam patrzeć?
                  • pikka6 Re: do Pikka 08.01.11, 18:17
                    3 pierwsze odpadają tj faza folikularna, owulacja i lutealna. Ja znalazłam takie normy dla ciąży:

po owulacji
                    1 - 28 ng/ml
                    do 12 tyg
                    9 - 47 ng/ml
                    12-28
                    17 - 146 ng/ml
                    powyżej 28
                    55 - 200 ng/ml

zależy kiedy było dokładnie zapłodnienie a tego w 100 % pewna raczej być nie możesz. Dlatego nie ma się co na zapas martwić. Pozdrawiam.
                    • ol2 Re: do Pikka 08.01.11, 18:36
                      wiesz co, stosunek był (tak mi się kojarzy) 13.12 więc zapłodnienie myślę ok 19-20.12

a ja myślałam, że mnie dotyczy faza lutealna - ale jak wspomniałam, nigdy wczesniej nie badałam progesteronu (a jestem po 2 poronieniach) i nie znam się na tym. Lekarz nigdy nie zlecił mi tego badania. Teraz sama chciałam
                      • pikka6 Re: do Pikka 09.01.11, 12:19
                        Wiesz co to dziwny ten Twój lekarz skoro nie bada progesteronu po dwóch poronieniach uncertain Skoro to może być powód tych poronień.
                        Bynajmniej myślę że wizyta nie zaszkodzi, zobaczysz czy zarodek w macicy zagnieżdżony, lekarz określi wiek ciąży, zerknie na wyniki i Ty mam nadzieje będziesz spokojniejsza.
                        • ol2 Re: do Pikka 09.01.11, 13:34
                          masz rację, aczkolwiek nie chcę zmieniać lekarza - prowadzi mnie już od 8 lat.
                          a teraz progesteron zbadałam ponieważ jedna z dziewczyn w tym wątku o nim wspomniała i warto było.

duphaston biorę 3x1. mam nadzieję, że pomoże
                          bardzo dziękujęsmile
                    • ol2 Re: do Pikka 08.01.11, 18:37
                      biorę Duphaston ale już 3x1
    • ol2 wytłumaczcie mi coś proszę 10.01.11, 22:27
      a więc:
      I beta (05.01) = 20,2 mlU/m
      II beta (07.01) = 38,8mlu/m

norma labo: ciąża 3 t.c. ( 5,3-71,2)
      ciąża 4 t.c. (9,5-750,0)

w uwagach na wyniku z labo jest napisane: wiek ciąży liczony od dnia ostatniej miesiączki

ostatnia miesiączka: 6.12.10
      stosunek: 13.12

i wątpliwości: jak to może być liczone od dnia ostatniej miesiączki?
      przecież wiem dokładnie kiedy było stosunek.

po drugie: jutro idę do lekarza ( kazał mi przyjechać, bo tak bym poszła za parę tygodni).
      jutro też będzie liczył ciążę od dnia ostatniej miesiączki? i zapewne w macicy nic nie zobaczy, stwierdzi, że ciąża za mała itd. tylko mnie nastraszy a i tak będę musiała przyjść za 2,3 tygodnie do gabinetu.

ja po prostu nie kumam: i labo i lekarz liczą ciążę od dnia ostatniej miesiączki kiedy wiadomo że u mnie ciąża młodsza o 2,3 tygodnie?
      wyjaśnijcie mi to proszę
      dziękuję
      • anta1981 Re: wytłumaczcie mi coś proszę 11.01.11, 02:11
        Tak się liczy ciążę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Czyli jeśli ty liczysz od dnia stosunku to dodaj jeszcze ok 2 tygodnie lub sprawdź kiedy zaczął ci się okres i już. Ja też na początku byłam w szoku bo wiedziałam kiedy był stosunek a pielęgniarka policzyła mi 5tc a nie 3 tc. Nic się nie denerwuj. Tak to po prostu jest.
      • pikka6 Re: wytłumaczcie mi coś proszę 11.01.11, 16:38
        bo tak się wiek ciąży liczy, to nic dziwnego.O dnia ostatniej miesiączki czyli od początku cyklu.
        • ol2 zgłupiałam po wizycie! 11.01.11, 16:57
          Dziewczyny, dzisiaj miałam wizytę.
          i tak: lekarz na USG nie widział ciąży, oglądał dokładnie i nic.
          wykluczył ciążę pozamaciczną.

mówił coś, że śluzówka powiększona (chyba dobrze napisałam), śluz mleczny.
          wiem kiedy był stosunek i liczył od 13 grudnia i stwierdził, że już powinien być widoczny pęcherzyk.

w każdym bądź razie ustalenia takie: jutro zrobić ponownie betę. jeśli będzie ponad 100mlU/m to dalsza obserwacja ciąży.
          Jeśli poniżej 100 - odstawić Duphaston i powinna pojawić się obfitsza miesiączka.

Ale jestem zaskoczona całą sytuacją, mówię WAm. Nie wiem co robić, nie wiem czy śmiać się czy płakać...
          • pikka6 Re: zgłupiałam po wizycie! 11.01.11, 18:10
            śluzówka pogrubiona to dobrze bo taka w ciąży być powinna, śluz mleczny też dobrze bo taki też ma być. Zobaczysz jutro. Wygląda no to że do zapłodnienia doszło bo beta jak na jego brak za wysoka, testy dodatnie ta śluzówka itd też na to wskazuje. Nie wiadomo tylko czy doszło do implantacji zarodka sad 3 mam kciuki by się tym razem udało!
            • ania0309 Re: zgłupiałam po wizycie! 11.01.11, 18:18
              Ja poszłam pierwszy raz na wizytę w 5tyg to nic nie było widac. Dopiero tydzień później czyli w 6 tyg.było widać pęcherzyk ciążowy a serduszko dopiero w 8 tygodniu.
              • anta1981 Re: zgłupiałam po wizycie! 11.01.11, 23:26
                U mnie było widać serduszko bijące w 6t2dc a jeszcze 5 dni wcześniej na usg pani doktor zastanawiała się czy ciąża w ogóle jest ale beta była wysoka i przyrastała ( do tego dodatnie testy).
    • ol2 wynik Bety 12.01.11, 13:20
      z dnia dzisiejszego: 68,8 mlU/m

mam odstawić Duphaston i czekać na miesiączkę.

ale ja Dziewczyny naprawdę tego nie rozumiem: Beta słabo przyrosła i jest źle, ale czemu rośnie?!
      wczoraj wieczorem i dzisiaj rano zrobiłam sobie ot tak jeszcze test ciążowy i wyszły II wyraźne kreski.

jestem tak zdezorientowana całą tą sytuacją, nie wiem co się stało?! i nie ukrywam, że mi źle...
      • pola.cocci Re: wynik Bety 12.01.11, 13:35
        a moze po prostu daj sobie spokoj z tymi wszystkimi testami, badaniami, itd., odstaw te swinstwa i czekaj na rozwoj wypadkow (a nie koniecznie na okres)... chyba, ze masz jakies straszne problemy z zajsciem, to wtedy zaufaj lekarzowi, albo idz do innego
        • ol2 Pola, teraz to już nie mam wyjścia 12.01.11, 13:39
          i muszę czekać na rozwój wypadków. czemu piszesz "te świństwa" - Duphaston to według Ciebie świństwo - dlaczego?

nie mam problemów z zajściem w ciążę
          pozdrawiam
          • pola.cocci Re: Pola, teraz to już nie mam wyjścia 12.01.11, 15:49
            To czekaj i badz dobrej mysli.
            Dla mnie duphaston to jest jakas pomylka, w Pl jest przepisywany dziewczynom bez potrzeby, be badan, bez wskazan, tak po prostu i na wszelki wypadek. A po co zdrowej kobiecie sztuczne hormony??? tym bardziej, ze nie masz problemow z plodnoscia, z utrzymaniem ciazy... po co sie zatruwac, tylko sobie organizm rozregulujesz. Mnie lekarz w pierwszej ciazy tez przepisal ten specyfik. Widzial mnie pierwszy raz w zyciu (i ostatni), nie bylo zadnych powodow, zebym to brala, a jednak... Recepty nie zrealizowalam i nic przez cala ciaze nie bralam (oprocz zelaza - po stwiedzeniu niedoboru) i urodzilam zdrowego syna - ciaza bezproblemowa.
            Jestem zdania, ze nie ma sensu brac lekow bez potrzeby, bo nie wiadomo jakie moga byc skutki uboczne, moze za kilka lat okaze sie, ze to b. niezdrowy lek dla ciebie, albo dla dziecka.

Przestan chodzic do lekarzy i na badania, wyluzuj i zycze ci, zebys byla w ciazy. Daj znac.
          • pikka6 Re: Pola, teraz to już nie mam wyjścia 12.01.11, 16:46
            Ol w ciąży jak widać to ty jesteś bez dwóch zdań. Problem jest w czym innym. Nie masz problemu w zachodzeniu w ciąże tylko z jej utrzymaniem. Lekarz kazał Ci czekać na nie na obfitszą miesiączkę jak to ładnie nazwał tylko wczesne poronienie często mylone z miesiączką. Dlatego marsz do innego lekarza na konsultacje!!! i to migiem!!! Możliwe że poronisz po raz trzeci i nie masz pojęcia dlaczego tak się dzieje! Powinnaś mieć już dawno komplet badań zrobionych na czele z progesteronem! Możesz mieć problemy hormonalne, obciążenia genetyczne i milion innych rzeczy i powinnaś to sprawdzić zanim zajdziesz w kolejną ciąże. Kurde w głowie mi się to nie mieści uncertain Zmień lekarza a przynajmniej skonsultuj z innym...
            • ol2 Pikka, ja na pewno poronię 12.01.11, 18:33
              to nie jest możliwe, ciąża już zdecydowała za mnie - co widać po przyroście bety.

ale co do lekarza zgadzam się z Tobą: co prawda mam 2 dzieci, ale jestem też po dwóch poronieniach (ciąże ronione w 6 i 7 t.c.) no i ta obecna (co we mnie siedzi - 5 t.c.).
              i uważam, że w takich sytuacjach kobieta powinna mieć zlecony komplet badań. ale mój lekarz twierdzi, że ja mam dwoje dzieci więc na pewno nie mam problemu z hormonami - zaznaczam, że nigdy nie miałam w tym kierunku żadnych!!! badań.
              Zaczynam tracić zaufanie do swojego lekarza i to niedobrze - prowadzi mnie od 8 lat.

a co do ciąży - to nie widzę Pikka sensu na tym etapie konsultować się z innym lekarzem - powiedz sama - co to teraz da?

czekam na poronienie i nie jest mi łatwo...
              • q_fla Re: Pikka, ja na pewno poronię 12.01.11, 19:02
                Z moich wyliczeń wynika, że: w dniu dzisiejszym wiek twojej ciąży wynosi 5tyg i 2dni. Masz lekarza mega konowała, bo na tym etapie ciąży nie ma prawa cokolwiek dostrzec na usg.
                Beta rzeczywiście wolno przyrasta, ale to są wartości szacunkowe i ja bym jeszcze poczekała na rozwój wypadków. Progesteron rzeczywiście masz za niski (co mogło być przyczyną poprzednich poronień), dlatego bym na razie nie odstawiała Duphastonu.
                Bez względu na wszystko zmieniłabym lekarza.
                • ol2 Re: q_fla 12.01.11, 19:05
                  to co ja mam robić w końcu - odstawić Duphaston czy nie?
                  musiałabym wziąć go wieczorem - a teraz nie wiem co robić?!

po co utrzymywać coś, czego nie ma?
                  • ol2 czy w trakcie poronienia 12.01.11, 19:08
                    po poronieniu w tak wczesnej ciąży będę odczuwała ból?
                    lekarz mi nic nie mówił czy będzie bolało czy nie - a ja się boję po prostu.

czy dużo krwi jest przy takim poronieniu? Jezu, sfiksuję. Jestem na co dzień w domu sama z synkiem i obawiam się jaki będzie dalszy rozwój wypadków
                    • q_fla Re: czy w trakcie poronienia 12.01.11, 20:02
                      Weź ten duphaston, nie takie historie kończyły się happyendem.
                      Na tym etapie ciąży poronienie powinno mieć postać dłuższego i mocniejszego krwawienia, brzuch może boleć, ale póki co nie krwawisz, więc staraj się o tym nie myśleć.
                      • q_fla Re: czy w trakcie poronienia 12.01.11, 20:06
                        Jeżeli jednak ciąża się nie utrzyma, a chcesz mieć więcej dzieci przede wszystkim zmień lekarza, aby bliżej przyjrzał się poziomowi progesteronu, zwłaszcza w drugiej fazie cyklu.
                        A w ogóle skąd jesteś, może z moich stron, może będę ci mogła kogoś polecić?
                        • ol2 jestem 12.01.11, 20:46
                          z Górnego Śląska - Ruda Śląska
                          • q_fla Re: jestem 12.01.11, 21:47
                            No to blisko mnie, wysle Ci coś na pw smile
                            • panna.w.drodze Re: jestem 17.01.11, 12:00
                              tylko wspomnę że w 5 tygodniu ciąża może być widoczna - u mnie embrion miał 2 mm, także nie pisz że ciąży wtedy nie będzie widać wink w 6 tygodniu mienilo się serduszko
                              a zdjęcie - jeśli jesteś niedowiarkiem - to Ci zeskanuję na maila wink
              • pikka6 Re: Pikka, ja na pewno poronię 12.01.11, 19:08
                no nie wygląda to dobrze sad też nie wiem czy odstawienie duphastonu to dobry pomysł.... powinien zadecydować lekarz, ale Twój to idiota więc trudno stwierdzić czy ma racje... Rób jak uważasz. Tak czy siak błagam niech Cię ktoś mądry zdiagnozuje!
                • kotkowa Re: Pikka, ja na pewno poronię 08.02.11, 15:41
                  Ja bym leciała do innego lekarza. Co z tego, że ten prowadzi Cię od 8 lat? Nie za dobrze Cię prowadzi, skoro po poronieniach nie miałaś nigdy badań robionych! Ja jeszcze przed ciążą miałam dokładny wywiad i diagnozę - niedomoga lutealna, już przy staraniach brałam luteinę i bromergon i przez prawie całą ciążę luteinę, bo miałam ciągle niski progesteron. Ale udało się. Walcz dziewczyno o ciążę, może wcale nie jest za późno. Beta przyrasta, to najważniejsze, jest niska, a musi być przyrost 66%, czasem bywają niższe przyrosty i też jets ok. Nie odstawiałabym Duphastonu na Twoim miejscu, wręcz bym leciała po większe dawki progesteronu, bo Twój wynik - 5 to strasznie mało! Mój gin uważa, że w ciązy powinien być przynajmniej 18 - od początku ciąży. Ja bym nie siedziała z założonymi rękami. Może skończy się źle, nie wiadomo, masz niską betę i niski progesteron, ale ja bym najpierw zrobiła wszystko, leciała do innego lekarza, podnosiła progesteron.
    • papaja_12 Re: Bobo Test (+), Acon (+), Amil (-) ??????????? 08.02.11, 15:09
      a mi właśnie Amil wyszedł pozytywnie wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka