Dodaj do ulubionych

2 m-c - już przytyłam

23.01.11, 10:17
DZiewczyny, kończy mi się drugi miesiąc juz przytyłam. Jutro zaczyna się trzeci. Ważyłam 59,3 teraz waże 60,9. Ginekolog, która mnie prowadzi uważa, że do 4 miesiąc nie powinnam przytyć nic. Martwie sie tym a nie chce ograniczać jedzenia bo to nie czas na odchudzanie. CZy taki szybki wzrost masy ciała w tak początkowej ciązy może być normalne?
Obserwuj wątek
    • iwonagos Re: 2 m-c - już przytyłam 23.01.11, 10:22
      Może za dużo wypiłaś. Ważysz się rano? Wiadmo, że waga poranna i popołudniowa mogą się różnić
      • moniascott Re: 2 m-c - już przytyłam 23.01.11, 10:27
        No właśnie waże sie rano sad Nie jem więcej nic a nic. Nie pije alkoholu, który piłam przed ciążą i nie jem słodyczy. Duży przyrost...nie mam pojęcia dlaczego tak
        • iwonagos Re: 2 m-c - już przytyłam 23.01.11, 10:34
          E, nie zamartwiaj się. Nie jest taki dużysmile
    • decylia Re: 2 m-c - już przytyłam 23.01.11, 11:20
      Ja owszem miałam, chyba największy przez całą ciążę. Potem już tyłam dużo mniej. Ale mi lekarka prowadząca ciążę tłumaczyła, że to dlatego, że przed ciążą byłam bardzo szczupła.
      • gwen_s Re: 2 m-c - już przytyłam 23.01.11, 15:47
        ja też miałam przyrost wagi, zarówno w pierwszej i w obecnej ciąży...
        obie prowadzone u różnych lekarzy i żaden nie robił z tego powodu jakiejś afery... Ja zbytnio bym lekarką się nie przejęła, mało tego jeszcze bym zasięgnęła konsultacji innego lekarza, no chyba, ze ufasz tej bezgranicznie ;/
    • pati44 Re: 2 m-c - już przytyłam 23.01.11, 12:06
      różnie bywa. Ja w pierwszej ciąży a szczególnie w pierwszych miesiącach jadłam więcej a co gorsza jak próbowałam to ograniczać to prawie mdlałam z głodu i opadałam z sił. Miałam taką potrzebę jedzenia że nie byłam w stanie z tym walczyć i chyba nie ma po co. Rzeczywiście w ciąży przytyłam sporo bo 23 kg ale w 4 miesiące po porodzie byłam już na zero i nadal chudłam. I już kilka lat po ciąży nadal mam wagę niższą niż przed pierwszą ciążą.

nie ma się co wagą przejmować. Jesteś głodna to jedz tylko mądrze. Bez fastfoodów i pustych kalorii. A jak tyjesz to tyj sobie spokojnie, potem zgubisz te kg. Poza tym tempo tycia nie jest jednostajne i będzie się zmieniać z miesiąca na miesiąc.

Pati
    • mia_siochi Re: 2 m-c - już przytyłam 23.01.11, 12:14
      Nie przejmuj się, moja szefowa nim się dowiedziała ze jest w ciąży, to już 5 kilo przybrała wink
      Lepsze to, niż ciągłe mdłości.
      • mia_siochi Re: 2 m-c - już przytyłam 23.01.11, 12:15
        mia_siochi napisała:

> Nie przejmuj się, moja szefowa nim się dowiedziała ze jest w ciąży, to już 5 ki
        > lo przybrała wink
        > Lepsze to, niż ciągłe mdłości.
        >

Aha, i jest teraz szczupłą, długonogą laską. Tak zareagowała na ciążę.
        • georgyporgy Re: 2 m-c - już przytyłam 23.01.11, 14:37
          Ty ją zapytaj jak te nogi jej ciąża wydłużyła bo jestem żywo zainteresowana tematem wink
          • mia_siochi Re: 2 m-c - już przytyłam 23.01.11, 16:29
            He he wink

Się śmiej, ale zawsze w chwilach zwątpienia myślę o niej "oooo tak, jeśli można TAK wyglądać w ciąży, a TAK po ciąży to nic mi nie jest straszne" big_grin
          • gazeta_mi_placi Re: 2 m-c - już przytyłam 23.01.11, 17:31
            big_grin

Jak ciąża wydłuża nogi to chętnie zajdę, przydałoby mi się z 10 cm.
            • katmiller Re: 2 m-c - już przytyłam 24.01.11, 10:27

a na blizniaki 20 cm?
    • oleska1973 Re: 2 m-c - już przytyłam 23.01.11, 12:16
      Ja to bym się cieszyła jakbym tylko tyle przytyła przez pierwsze 2 miesiące.Jestem obecnie w trzeciej ciąży i najwięcej tyłam właśnie w pierwszym trymestrze nie napiszę ile bo aż mi wstyd a wcale nie objadałam się.Każdą ciąże zaczynałam ze sporą niedowagą więc mam nadzieję iż teraz również schudnę.Mam znajome które pożerają fast foody,słodycze itp.w ciąży i waga im wcale nie szybuje w górę a ja się pilnuję i dupa z tego wychodzi.
    • nurolek Re: 2 m-c - już przytyłam 23.01.11, 14:19
      Nie przejmuj się. Przecież to nie duży przyrost, zwiększa Ci się macica, objętość krwi, to wszystko waży. Problem byłby jakbyś nagle przytyła pare kilogramów, a nie półtora.
      Ja też tak miałam, pierwszy miesiąc,dwa - kilogram, półtora do przodu. potem długo nic. dopiero po koniec 5 miesiąca przybył kg. a potem było z górki. kilogramy rosły, bo dziecko rosło.Nie wspomnę o 9 miesiącu, gdzie przybyło mi 5kg od nagromadzenia wody-koszmar!
      Bilans - 15 kg. Po porodzie 10 w plecy. pozostałe 5 zeszły w dwa następne miesiąca.
      Spokojnie, dbaj o siebie, jedz rozsądnie i nie stawaj za często na wagę!wink
    • lambswool Re: 2 m-c - już przytyłam 23.01.11, 16:47
      Ja w pierwszym trymestrze przytyłam chyba z 5 czy 6kg. Wiązało się to z tym, że nie miałam siły na sport (a wcześniej dużo ćwiczyłam), dużo jadłam i dużo spałam. Ale po pierwszym trymestrze czułam się dużo lepiej plus wykryto cukrzycę ciążową i byłam na odpowiedniej diecie. Efekt końcowy +13kg, które zrzuciłam już 2tyg po porodzie. Nie martw sie więc na zapas, jeszcze dużo może się zmienić.
    • deodyma Re: 2 m-c - już przytyłam 24.01.11, 06:57
      w pierwszej ciazy w ciagu 2 msc przybylo mi 4 kg i nie robilam z twego tragedii.
      zreszta ja chuda, niczym szkapa, wiec z tymi kg wygladalam korzystniej, niz na codzien.
      po ciazy bylam jeszcze chudsza, niz przed a na zdjeciach wygladalam, jak cora szkieletorabig_grin
    • 1matka-polka Re: 2 m-c - już przytyłam 24.01.11, 09:28
      To w ogóle nie jest żaden przyrost wagi, chyba że masz 130 cm w kapeluszu wink
    • wiki11110 Re: 2 m-c - już przytyłam 24.01.11, 12:05
      W pierwszej ciąży w I trymestrze przytyłam 6 kg - ogółem 15kg. W drugiej schudłam 2kg - ogółem przytyłam do końca 8 m-ca 12kg. Nie ma reguły.
      • agnes2003 Re: 2 m-c - już przytyłam 24.01.11, 13:55
        Ja też od początku przybierałam na wadze, bo miałam plamienia i leżałam i się nie ruszałam. Potem też miałam taki apetyt i ochoty na jedzonko, że sobie nie potrafiłam odmówić. Teraz jestem w 39 tc i przytyłam 17 kg, od chyba 2 tygodni waga stoi w miejscu.
        W pierwszej ciąży też przytyłam tyle samo, choć na początku nie tyłam tyle co teraz.
        Jeść muszę, bo jak raz nie zjadłam to potem miałam różne sensacje, więc pilnuję regularnych posiłków. Nic sobie nie żałujęsmile Za tydzień mam cc i się zacznie ograniczanie jedzenia, aby maluszka była zdrowa.
    • krupczatka.online Re: 2 m-c - już przytyłam 26.01.11, 18:00
      Ja po dwoch miesiacach mialam 3 kg na plusie smile Zaraz po pozytywnym tescie organiz ni z tego ni owego zaczal sobie magazynowac tluszcz, naprawde jadalam tak jak zawsze, potem doszly mdlosci typu: "jak nie zjem to bedzie mdlilo" wiec tez odlozylo mi sie co nieco, a teraz od miesiaca waga stoi, jestem w 14 tyg.
      Tez bylam przerazona, naczytalam sie, ze do 4 miesiaca nie powinnam nic przytyc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka