zebra12 Re: nie chcę córki 28.01.11, 15:58 A nie martiwsz się o zdrowie dziecka? Tylko płec Cię martwi? Moi znajomi mieli synka i chcieli córeczkę, do pary. Ludzie różnie mają, jedni tak, inni tak. Okazało się, że będzie drugi synek... Całą ciążę Monika truła się, że drugi syn, a tak chcieliby córeczkę. Urodził się synek. Chory. Ma ZD. Pokochali go całym sercem. I mają dwóch fajnych synków Ale mam też koleżankę, która ma 4 synów i nigdy w żadnej ciąży nie chciała znac płci, bo cieszyło ją dziecko, dla dziecka, nie dla płci. Jeden synek urodził się 29 tc. Ma porażenie mózgowe. Ale intelektualnie rozwija się dobrze. Ja bym się bardziej martiła o zdrowie, nie płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
lajlonia30 [...] 28.01.11, 20:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: nie chcę córki 28.01.11, 21:20 To idź proś Boga, dobra Matko Polko faktycznie Odpowiedz Link Zgłoś
babyfever2 Re: nie chcę córki 28.01.11, 22:27 Ale zauwaz ze autorka watku nie napisala "bede kochac corke ale wolalabym drugiego syna" tylko ze NIE CHCE CORKI, boi sie ze to corka, nie wyobraza sobie zeby miec corke itd (przynajmniej w pierwszym poscie). To dosc drastyczne stwierdzenia wiec nic dziwnego ze dostala kilka odpowiedzi w podobnym tonie. Zreszta sama sie ich spodziewala. I nikt tu nie pisze ze nie miala prawa sie wypowiedziec i wyrazic swoich uczuc itd. Miala. I podobnie inni maja prawo do krytyki tego co napisala. Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: nie chcę córki 28.01.11, 22:06 nie zadreczac sie rzeczami, na ktore nie ma sie wpywu. JA nie chcialam chlopcow, a mam dwoch teraz staram sie o trezcie dziecko, wszystkim mowimy, ze chcemy dziewczynke, a i tak wiadomo, ze urodzi sie trzeci chlopak... Urodzisz cokolwiek , pryzwyczaisz sie, potem nie bedziesz sobie wyobrazala, ze mogloby to byc co innego No i nie do jednego razu sztuka... Odpowiedz Link Zgłoś
lajlonia30 [...] 29.01.11, 20:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: niezła cenzura- moderatorkom gratuluję 29.01.11, 22:12 Po pierwsze to li tylko wyłącznie Twoja nadinterpretacja. Po drugie Kasiak prosiła we wcześniejszym swoim poście o coś innego. Wklejam o co Cię poprosiła lajlonia30 Autor: kasiak37 28.01.11, 12:14 Odpowiedz wybierz sobie prosze inny suwaczek bo obecny narusza regulamin forum.Przypominam ze sygnaturka nie moze byc wyzsza niz 4 liniki tekstu.Info w watku na szpilce. Więc proszę zastosuj się dod prośby,a Twoje posty nie będą cenzorowane,bo nie tylko Ty masz zwracaną uwagę,a jeśli to nie skutkuje wtedy cenzurujemy i nagle staje się jasne o co nam chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: niezła cenzura- moderatorkom gratuluję 29.01.11, 22:55 forum.gazeta.pl/forum/w,588,109374063,109374063,Dr_Witold_Krzywdzinski.html forum.gazeta.pl/forum/w,588,121021377,121021377,szpital_brodnowski_ginekolog.html forum.gazeta.pl/forum/w,585,120151780,120151780,do_mam_po_cc_jakie_mialyscie_wskazania_do_ciecia_.html Odpowiedz Link Zgłoś
ninka_mm Re: niezła cenzura- moderatorkom gratuluję 01.02.11, 19:51 Rozumiem, że to forum moderowane i moderatorzy na forach rządzą, ale tak na marginesie pragnę tylko zauważyć, że te ciągłe napominanie za nieprzepisowe suwaczki jest dla mnie osobiście a) irytujące, b) niezrozumiałe. Dlaczego wielkość tych sygnaturek ma aż tak kolosalne znaczenie??? Nie widzę, żeby moderację coś innego równie mocno frapowało, jak te nieszczęsne sygnaturki. Jak mam być złośliwa, to w Twoim poście na który odpisuję są literówki oraz niepoprawne zasady edycji (spacja powinna być po przecinku). A poprawność pisania jest jedną z ogólnie przyjętych zasad na forach dyskusyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: niezła cenzura- moderatorkom gratuluję 01.02.11, 22:09 Przepraszam za straszliwe i niedopuszczalne błędy ze swojej strony Ale wierz mi,że to pikuś przy ortografii bardziej rzucającej się w oczy niż moje okropne błędy;P No cóż złośliwa,aż tak nie jestem w przeciwieństwie do Ciebie jak widzę. A większość wytykających błędów inny,inne userki uważają za zwykłe czepianie się jeśli nie ma już innych argumentów i na nic Twoje pouczanie niestety,bo wiele bitw już o to poszło. Wracając zas do sygnaturek,to nie ja ustalam ich rozmiar,żeby było jasne. Jest to jakby tu powiedzieć odgórnie narzucone przez administrację forum. Proszę o poczytanie. forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: niezła cenzura- moderatorkom gratuluję 01.02.11, 22:13 No cóż dla mnie zaś irytujące są mega duże sygnaturki czy sygnaturki mutanty na prawie pół strony.Bo odpisując jednym zdaniem można przewinąć pół strony do następnego posta. Tym razem to moje prywatne zdanie akurat i tu zgadzam się z adminami Odpowiedz Link Zgłoś
lajlonia30 Re: niezła cenzura- moderatorkom gratuluję 02.02.11, 10:30 na żadnym innym forum nikt nie robi z tego problemu- mam na myśli gazetowe...ale rozumiem, ze tu się jest gościem u Pań moderatorek i trzeba sie sluchac- albo wypad... niczym gośc w butach gdy dobra Pani Domu dba o czystośc podłog i tez formę przedstawia ponad tresć... mimo wszytsko forum ciekawe więc lubie tu zaglądać Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: niezła cenzura- moderatorkom gratuluję 02.02.11, 12:40 Trudno, to Twoja interpretacja, bo dla mnie to nadinterpretacja. Ale każdy ma prawo innego myślenia na dany temat. To jest forum publiczne, a na prywatnym możesz mieć i 10 suwaczków i nic mnie do tego. I dlatego na forach redakcyjnych=>publicznych sa ciut inne funkcjonowania jak widać. A sygnaturek czepiają się też na Niemowlęciu czy Małym dziecku Więc nie jest to tylko domena forum Cip. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: niezła cenzura- moderatorkom gratuluję 02.02.11, 19:43 > na żadnym innym forum nikt nie robi z tego problemu- I dlatego na tych innych forach na jednej stronie mieści się raptem 10 postów, gdzie zapisanych wierszy jest może kilkanaście, które giną w słodko-pierdzących oczojebnie migocących suwaczkach informujących o wszystkich możliwycvh rocznicach (kogo mądrego mogą obchodzić takie pierdoły?), mega zdjęcia dzidziów w różnych pozach, nierzadko nagie (piękna pożywka dla pedofilów), poza tym wzorki, kotki, gwiazdki, ramki - jednym słowem wielki kinderbal pozornie dorosłych kobiet, które często i gęsto prześcigają się w infantylnych zdrobnieniach Odpowiedz Link Zgłoś
avila34 Re: nie chcę córki 30.01.11, 00:42 Eh, pomysl sobie jak mozna sie dowiedziec duzo o sobie jako o kobiecie wychowujac corke. Ja mam chlopaka 2 lata i zaraz rodze corke, choc bylo mi wszystko jedno, ale sama bylam zaskoczona, ze sie tak ucieszylam z corki. Myslalam na poczatku, ze wole drugiego chlopaka, bo temat obcykany, a tu niespodzianka. Bedzie dobrze. Ja to tak widze, jako wielka przygode na polubienie siebie mocno, tej malej dziewczynki w sobie. Tego nigdy za wiele. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dimeah Re: nie chcę córki 31.01.11, 10:25 A ja uważam,że kobieta,która nie ma córki jest w jakimś sensie samotna.Chłopcy rosną,idą w świat,a matka potem zawsze sama. Nie wyobrażam sobie nie mieć z kim pogadać,pójść na zakupy,poradzić się w kwestii fryzury,przeżywać wspólnie dojrzewanie kobiecości. Poza tym matki samych synów mają często złe relacje z synowymi,co sama miałam okazję doświadczyć.Moja teściowa ma czterech synów i nawet na swoje wnuczki nie potrafi normalnie spojrzeć,całe ciąże mnie dręczyła tekstami w stylu "dziewczynka?no to trudno" albo "Ela też jest w ciąży,ale ona będzie miała SYNA!". Dla mnie posiadanie córki to wielkie szczęście dla kobiety,dla mnie podwójne Marzę o synku,ale córka musi być.I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
anina-1 Re: nie chcę córki 01.02.11, 18:41 To chyba efekt tego, że nie ma się innych problemów i sam się człowiek ich doszukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
miska-moniska Re: nie chcę córki 02.02.11, 10:15 Oddaj dziewczynkę do adopcji, ktoś się bardzo ucieszy. I poszukaj dobrego psychologa...juz teraz Odpowiedz Link Zgłoś
lajlonia30 Re: nie chcę córki 02.02.11, 10:27 same zle slowa nasuwaja mi się na koniec języka- dziewczyny nie macie innych podniet? to wspołczuje juz kilka dni temu - w odpowiedzi na jakies sensowne zdania- napisalam, że to słabosc hormonów i czekam po prostu na dizecko - bez względu na płeć...ale widze, ze musicie się czyms poekscytowac. skoro tak, powodzenia...a tak na serio - wspołczuję Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: nie chcę córki 02.02.11, 12:53 Lajlonia musze niestety zaprotestować. Jesteś niesprawiedliwa. Nie kto inny ale wlasnie Ty sama zaczęłaś tę burze w szklance wody jak sama już zrozumiałaś dość niemądrym tekstem. Nie miej pretensji do ludzi, że nie czytają wszystkich Twoich wypowiedzi i nie doczytali się tego postu w którym wyjaśniałaś to co powyższe. Kobiety martwia sie tu o zdrowie dziecka, zwierzają sie z ew. problemów, złych wyników i marzą o zdrowym dziecku. A ty wypalasz z tekstem , że nie chcesz dziewczynki. Sama spodziewałaś sie takiej reakcji (domniemując w pierwszym tekście, że nazwiemy Cie wyrodną matką) więc po co to napisałaś? Trzeba było zawracać głowe mężowi i rodzinie a nie zestrachanym o zdrowie dziecka (a nie płeć), pełnym burzy hormonów przyszłym matkom. Jeśli chcesz mieć pretensje to kieruj je wyłącznie do siebie. Ja osobiście na koniec zyczę Ci ZDROWEGO dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
lajlonia30 [...] 02.02.11, 13:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
karora7 Re: nie chcę córki 02.02.11, 15:41 dajcie dziewczynie spokój - napisała kontrowersyjny tytuł i tyle. A jak widzę, jak się baby od razu rozniecają to aż się śmiać chce że macie siły i ochotę tracić nerwy na coś - o czym dziewczyna nie chciała napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
dmuchawcelatawce Re: nie chcę córki 02.02.11, 15:57 Też uważam, że na autorke tego kontrowersyjnego tematu szkoda czasu. Napisała coś co wywołało przez nią samą oczekiwaną reakcje i następnie obraziła się. Szkoda czasu na troche jednak niedojrzałą mame. Odpowiedz Link Zgłoś
lajlonia30 [...] 03.02.11, 13:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
babyfever2 Re: nie chcę córki 02.02.11, 17:12 Sorry ale jesli tytulujesz swoj post "NIE CHCE CORKI" to nie mozesz sie obrazac jesli ktos, sarkastycznie zreszta, odpisze zeby ja oddac. Gdyby tytul i pierwszy post byly bardziej stonowane to moze wiekszosc odpowiedzi skoncentrowalaby sie na pytaniu "jak sobie z tym radzic?". Bo choc jest to temat tabu to jednak wszyscy wiemy ze wielu ludzi ma ten problem. Swoja droga ciekawa jestem czy twoi rodzice tez nie chcieli corki i jak poradzili sobie z przytlaczajacym i przygnebiajacym zadaniem urodzenia i wychowania tejze. Odpowiedz Link Zgłoś
cheeringup Re: nie chcę córki 03.02.11, 13:51 a mój mąż nie chce chłopca, bo jak stwierdził to "dziewczynki są tatusia" i co?? jak będzie chłopak to mam mu powiedzieć, że go tatuś nie chciał?? jesssuuu, dziewczyny wyluzujcie!! każdy chce co chce i nic mu do tego. Dziewczyna się bije z myślami, może potrzebuje wsparcia, że z dziewczynkami też jest fajnie) a wy tu o jakis adopcjach, psychologach.... trochę luzu się wszystkim Paniom przyda... Odpowiedz Link Zgłoś
ele-eza Re: nie chcę córki 03.02.11, 14:08 Poradzisz sobie, na pewno nie będziesz złą matka, samo przyjdzie jak urodzi się dzidzia i nawet jeśli dziewczynka to będziesz kochała i wiedziała jak wychować a tatuś będzie miał córeczkę i mamusia pewnie obawia się, że już nie będzie jedyną królewną w domu w razie córeczki będzie dobrze, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lajlonia30 [...] 04.02.11, 01:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ms229 Re: nie chcę córki 04.02.11, 14:31 ja nie chcialam synka, moja siostra urodziła dziewczynkę (obecnie ma 4 lata) i zawsze wydziałam w niej ślodkie maleństwo jakie sama chciałabym mieć, tymczasem rok temu urodziłam chłopca i teraz niewyobrażam sobie żeby druga miała być córeczka , dziecko to dziecko, nie ma znaczenia jego płeć, grunt to nie wychować go na egoistę i fajtłapę z czasem przyzwyczaisz się do córeczki Odpowiedz Link Zgłoś
jagnaborynowa Re: nie chcę córki 05.02.11, 20:14 Mam pomysł, jak urodzisz córkę, to pogadaj w szpitalu z dziewczynami, które urodziły chłopców - może któraś zechce się zamienić, bo na pewno się znajdą jakieś niezadowolone, które urodziły synów. Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: nie chcę córki 04.02.11, 17:55 współczuję....nie rozumiem jak mozna mieć taki podejście?Albo chcesz miec dziecko,albo trza było się zabezpieczać,a nie teraz marudzisz,że nie chcesz corki. Ja pier...ę co za podejście!!!!??? ----życie jest jak papier toaletowy....szare i do doopy,ale niektórzy mają Velvet Odpowiedz Link Zgłoś