kass29 23.04.04, 11:22 CZy to normalne? Jestem w 15tc od OM. Odpiszcie proszę. Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kass29 Re: Bakterie w moczu? PILNE 23.04.04, 11:29 I jeszcze jedno mam nieliczne nabłonki płaskie i fosforany bezpostaciowe w moczu? Wiecie może co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Bakterie w moczu? PILNE 23.04.04, 12:19 To swiadczy o zakazeniu, czestym w ciazy. Biegnij do lekarza po leki, ale nie przejmuj sie, szybko leczone zakazenie bakteryjne drog moczowych niczym nie grozi i bardzo czesto zdaza sie w ciazy. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
martuszka69 Re: Bakterie w moczu? PILNE 23.04.04, 12:25 Magda, czy na liczna flore bakteryjną mozna brac np. lactovaginal ?pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
katiuszka78 Re: Bakterie w moczu? PILNE 23.04.04, 12:59 lactovagianl jest dopochwowy, na drogi moczowe sie pije urosept np., a w ogóle to trzeba zrobić posiew zobacyzć co wyrośnie i czym to leczyć, pozdrawaimy Odpowiedz Link Zgłoś
martuszka69 Re: Bakterie w moczu? PILNE 23.04.04, 13:10 ja robiłasm sobie mocz + osad a wyniki sa takie Mocz cięzar własciwy g/ml 1,030 ph 5,5 białko g/l 0,3 glukoza mg/dl nie stwierdzono urobilinogen w normie bilirubina ślad ?? ciała ketonowe ślad ?? azotyny obecne ?? krew nie stwierdzono leukocyty ślad osad komórki nabłonkowe płaskie liczne ????? leukocyty 2-3-4 wpw erytrocyty nie stwierdzono wałeczki nie stwoirdzono osady nieuorganizowane d. liczne szczawiany wapnia ..???? flora bakteryjna liczna ???? sluz d. obfity ???? Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_751 Re: Bakterie w moczu? PILNE 23.04.04, 14:06 Musisz koniecznie zrobić posiew moczu (pamiętaj o sterylnym pojemniczku). Dopiero posiew wykaże jak to bakteria i ile jej jest i wtedy lekarz zaleci czym to "unieszkodliwić". Odpowiedz Link Zgłoś
tupelo Re: Bakterie w moczu? PILNE 23.04.04, 14:41 Kaas, masz zapalenie ukladu moczowego, to czeste w ciazy. Mozna zrobic posiew, ale czasami lekarze nie robia posiewu, tylko daja Furagin lub Urosept (ten drugi bez recepty, ziolowy). Mozna tez pic wywar z korzenia pietruszki, bo dziala odkazajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszka69 Re: Bakterie w moczu? PILNE 26.04.04, 17:13 hejka...mam urosept ale on jest w pastylkach to jak sie go pije ? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Bakterie w moczu? PILNE 23.04.04, 14:50 nienormalne, ale nic groźnego mnie lekarz przepisał UROSEPT nie martw się! Odpowiedz Link Zgłoś