Dodaj do ulubionych

przegroda w macicy!

24.04.04, 17:47
Okazało sie, że mam przegrodę w macicy i obie jamy mają ujście w jednym
kanale szyjki. Raz juz poroniłam i powiedziano mi, że to było tego przyczyną.
Planuję teraz zajść w ciąże. Czy któraś z Was ma "coś" takiego? Czy brałyście
jakieś leki podczas ciąży? Czy musiałyście leżeć? Czy rodziłyście naturalnie?
Co robić, aby donosić dzidziusia? A może, któraś z Was zdecydowała się na
operację? Proszę o odpowiedź!!!
Obserwuj wątek
    • psulka Re: przegroda w macicy! 25.04.04, 15:12
      Czy naprawde nie ma tu nikogo z przegroda w macicy???????????????????????????
      • bebewawa Re: przegroda w macicy! 26.04.04, 09:11
        Hej,
        Mnie co prawda to nie dotyczy, ale mam kolezanke ktora ma tzw. macice dwurozna,
        no i patrzac po niej moze to wrozyc klopoty. Radze Tobie znalezc naprawde
        dobrego lekarza, bo okazuje sie ze czasem dzidzius nie majac miejsca w macicy,
        nie moze sie prawidlowo rozwinac (tak bylo w jej przypadku)i wlasciwie
        nalezaloby przeprowadzic wczesniej cesarke, a maluch powinien dojrzewac w
        inkubatorku. Moze to zabrzmialo nieco "strasznie" ale naprawde idz do dobrego
        lekarza a najlepiej kilku, porownaj opinie i wybierz najlepszego. Lepiej
        chuchac na zimne. Slyszalam tez o wielu przypadkach w ktorych to ze macica jest
        dwurozna nie powodowala zadnych wad ani gorszego rozwoju u dzidziusia. Tak wiec
        najlepiej doradzi Ci kompetentny lekarz.
        Pozdrowionka
    • ginger_77 Re: przegroda w macicy! 26.04.04, 11:50
      Czesc,
      Ja o tym, ze mam przegrode w macicy dowiedzialam sie podczas cesarki. Lekarz
      pytal mnie, czy nie mialam problemow z zajsciem w ciaze i zastanawiali sie
      nawet przez chwile, czy jej od razu nie usunac, ale zdecydowali, ze nie.
      Narazie mam z tym nic nie robic, mam nadzieje, ze i z druga ciaza nie bede
      miala problemow.
      W ciazy co prawda lezalam, ale z innego zupelnie powodu, wiec w moim przypadku
      ta przegroda nie przeszkadzala w niczym.
      Odwiedz moze jeszcze ze 2 lekarzy, bo moze lepiej taka przegrode usunac przed
      planowana ciaza?
      Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobregosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka